Welkom in de Familie met Julie Van den Steen en deze deelnemers

Julie Van den Steen laat onbekende Vlamingen raden wiens leven ze hebben overgenomen in het nieuwe programma Welkom in de Familie. Sinds woensdag 30 maart kun je om 20.40 uur bij VTM kijken naar Welkom in de Familie. Wist je dat er tussen de deelnemers van Welkom in de Familie ook bekende gezichten zitten, zoals Nuria Gilizintinova, die met Stijn Van Poucke trouwde in het eerste seizoen van Blind Getrouwd (2016). Ze zijn nog steeds samen en hebben twee kindjes.

Welkom in de Familie

Wat als je van de ene dag op de andere het leven van een wildvreemde overneemt én er geld mee kan verdienen? In het reality spelprogramma Welkom in de Familie krijgen onbekende Vlamingen deze unieke kans. Daarin dropt Julie Van den Steen elke week een deelnemer in een wildvreemd gezin, waar hij of zij voor enkele dagen één van de gezinsleden mag vervangen. Aan het einde van de rit staan de deelnemers oog in oog met en line-up van 5 mensen. Eén van deze mensen hoort écht in de familie. Lukt het de kandidaat om op die korte tijd te weten komen wiens plaats hij of zij heeft ingenomen, dan valt er een aardige som geld te winnen. Lukt het niet, dan gaat het gezin met de buit aan de haal. 

Het programma doet denken aan Nederlandse programma’s als De Faker en ook wel een beetje aan Dit is mijn huis.

Julie Van den Steen

Julie Van den Steen vertelt over Welkom in de Familie. “Elke week ontvoer ik een kandidaat uit zijn of haar leven om die dan ’s nachts – wanneer iedereen slaapt – in het bed van iemand anders te droppen. De volgende ochtend is het spel écht begonnen en ontdekken ze voor het eerst wie hun nieuwe familie is. Wiens leven heb jij overgenomen? Dat is de zoektocht waar het allemaal om draait. En het blijft niet enkel bij ‘verhuizen’. De kandidaat neemt de job en de hobby’s, maar ook de vaste plaats aan de ontbijttafel en tot sommigen hun grote spijt ook de eetgewoontes over. Dat maakt dit programma zo anders: de mix tussen reality en spel is écht iets nieuws wat ook in het buitenland nog nooit op die manier gedaan is.”

Wie is het ontbrekende familielid?

Het spel start van zodra de kandidaat in het nieuwe huis terechtkomt. Er is maar één regel: niemand mag iets onthullen over het uiterlijk van het ontbrekende familielid. Verder is alles toegelaten: het volledige huis binnenstebuiten keren, de kleerkast induiken of collega’s, vrienden en familie uithoren om zo veel mogelijk details te weten te komen. Hoe meer de kandidaat weet over de persoon wiens leven hij inneemt, hoe meer geld er in de geldpot komt. In de finale wordt vervolgens duidelijk hoe goed de kandidaat zich geïntegreerd heeft in de nieuwe familie. Ontmaskert de kandidaat het gezinslid uit een line-up van 5 personen en strijkt die de ingezamelde groepspot op? Of slaagt de familie erin om het ontbrekende gezinslid onder de radar te houden en gaan zij met de prijzenpot naar huis? 

Deelnemers Welkom in de Familie

Julie Van den Steen (die je recent als speurder in The Masked Singer zag) vertelt verder over de deelnemers aan Welkom in de Familie: “Ik heb mooie ‘tijdelijk’ samengestelde gezinnen zien ontstaan. We vervangen niet enkel de mama of papa, maar soms ook de dochter of zoon. In elk geval, de emotionele ontlading bij de finales… die was verrassend groot. Ik had het niet verwacht, maar er zijn best wel wat tranen gevloeid. Van winst of van verlies… dat laat ik nog in het midden (lacht).”

Sergio Quisquater

Kandidaat Benita wordt ontvoerd uit haar eigen leven en gedropt in dat van Charlene. Benita moet zo veel mogelijk te weten komen over Charlene want Julie Van den Steen komt langs met vragen en opdrachten die geld kunnen opbrengen voor de groepspot. En voor één van die opdrachten heeft Julie een speciale assistent aangeworven. Niemand minder dan Sergio Quisquater is ‘inbreker van dienst’ mét bijhorende bivakmuts en slechts één missie. “Op dit moment staat er een assistent klaar aan de voordeur”, legt Julie uit aan Benita. “Jij moet hem leiden naar het gezelschapsspel. Hij mag enkel antwoorden op jouw vragen met ja of nee. Als je hierin slaagt, verdienen jullie 1000 euro.” Lukt het hen om het gezelschapsspel binnen de minuut te vinden? 

Hoogtevrees overwinnen

Kandidaat Aaron wordt ontvoerd en gedropt in het leven van timmerman Joris. Aaron ontwaakt in een voor hem onbekend huis en leeft er vanaf dat moment samen met zijn nieuwe gezin. En het blijft niet enkel bij verhuizen want hij mag ook de job van zaakvoerder en timmerman Joris overnemen. Een job met heel wat uitdagingen, zo moet hij samen met zijn nieuwe werknemers een dak leggen. Al moet hij daarvoor wel eerst zijn eigen angsten overwinnen: “Oei, ik heb hoogtevrees. Ik hoop dat dat goed komt!”

Garry Hagger

De driedaagse belooft een sportief avontuur te worden voor Aaron. Hij wordt door zijn nieuwe gezin uitgedaagd om te gaan snowboarden en mag zich ook bewijzen op het veld tijdens een potje zaalvoetballen met ‘De Mama’s’. Een fysieke inspanning die hij niet meteen gewoon is en dat is ook zijn ‘nieuwe’ kinderen niet ontgaan: “Het was wel grappig. Je merkte dat hij zijn best deed maar je zag aan zijn gezicht dat hij echt niet meer kon”, lachen ze. De competitieve Aaron probeert tussendoor zo veel mogelijk informatie over Joris te verzamelen. Bij de komst van Julie kan hij geld sprokkelen voor de groepspot en daarbij mag ook een verrassingsbezoekje van special guest Garry Hagger niet ontbreken… 

Carlo belandt op spoedafdeling

Brandweerman Carlo uit Bekkevoort ruilt in de vierde aflevering van Welkom in de Familie met Star Wars-fan Jonathan. Carlo neemt Jonathans leven over, woont in z’n huis, gaat naar z’n werk en mag ook zijn hobby’s beoefenen. Hoewel Carlo vol zelfvertrouwen vertrekt richting de rugby, komt de intense training na een half uur plots abrupt tot een einde… “We waren begonnen met de tackles en bij de tweede tackle is het fout gelopen. Ik dacht oh nee, dat meen je niet! Ik wou nog verder doen maar ik besefte dat het niet meer ging lukken”, aldus de brandweerman uit Bekkevoort.

Bekende Vlaming als Darth Vader

Doorheen de week moet Carlo zo veel mogelijk details over het leven van Jonathan verzamelen. Wanneer hij zijn twee nieuwe zonen naar school brengt, maakt hij van de gelegenheid gebruik om de kinderen op de rooster te leggen. “Hij probeert echt te wachten op het moment dat wij één foutje maken en iets verklappen over papa zijn uiterlijk en dan is het natuurlijk gedaan”, lacht zoon Staf. Na school krijgt het gezin ook onverwacht bezoek. “Stond er ineens een pippo in een Darth Vader pak voor onze deur”, vertelt Flor. Aan Jonathan om te raden welke BV er in dat pak verstopt zit om zo extra geld in te zamelen voor de groepspot.

Nuria uit Blind Getrouwd

In de derde aflevering van Welkom in de Familie duikt er een bekend gezicht op. Nuria Gilizintinova, die Vlaanderen leerde kennen als de vrouw die blind trouwde met Stijn Van Poucke, neemt voor even het leven van Kelly over. En bij dat nieuwe leven krijgt ze een gezin met een man en maar liefst vier tienermeisjes cadeau. “In mijn hoofd zijn tienermeisjes gelijk aan drama en ik heb er vier. Dat is dus gelijk aan drama maal vier. En een man zonder haar, dat ben ik ook niet gewoon”, lacht Nuria. Het avontuur van Nuria Gilizintinova start in pure chaos wanneer Julie Van den Steen haar met de hulp van zoontjes Victor en Théodore komt ontvoeren…  

Nuria viert verjaardag Kelly

Doorheen de week ontpopt Nuria zich tot wellness uitbaatster en runt ze ook haar nieuwe gezin zoals Kelly dat zou doen. Al zijn er wel grenzen… “Ik zou er wel tegenop zien als ik in haar bed zou moeten slapen samen met haar partner. Ik snurk hé!”, lacht Nuria. En er staat Nuria nog een speciale verrassing te wachten, zo viert ze als nieuwe Kelly onverwacht haar eigen verjaardag. “Ooh ben ik jarig vandaag? Wat een verwennerij hier allemaal, ik voel mij echt als de queen”, vertelt Nuria. Speciaal voor de gelegenheid krijgt Nuria zelfs een compleet andere look aangemeten door haar nieuwe dochter, met tranen tot gevolg…

Wesley wordt Rock

In de tweede aflevering dropt Julie Van den Steen kandidaat Wesley uit Brasschaat in het leven van Rock. “De naam Rock doet me denken aan Dwayne Johnson. Ik beeld me een groot persoon in, het stoere type dat gaat fitnessen”, klinkt het bij Wesley, die Wusje wordt genoemd door vrienden. En niet alleen de naam is wat bijzonder, ook zijn leven is helemaal anders dan Wesley gewoon is. Zo ontwaakt Wesley niet in een huis… “Ik had gedacht dat ze me in een huis zouden droppen: huisje, tuintje, boompje. Maar ik kwam terecht op een boot!” En die boot heeft alles te maken met Rocks werk: “Ik heb echt met die boot gevaren. Daar kan Piet Piraat nog iets van leren”, lacht Wesley. 

Wallonië

Na een woelige nacht op het water keert Wesley richting zijn nieuwe thuis. En daarvoor moet hij de taalgrens oversteken, iets wat zorgt voor heel veel stress. “Fuck in het Frans… Ik hoop dat ze ook Nederlands kunnen, want enkel mezelf voorstellen zal niet genoeg zijn. Ik heb super veel zenuwen”, vertelt Wesley. Eens aangekomen krijgt hij een rondleiding in het huis van kinderen Chaya en Cayden en zijn ‘nieuwe vrouw’ Valérie. En tijdens die rondleiding ontdekt ook dochterlief iets nieuws over haar vader… “Er lagen bepaalde strips in zijn nachtkastje waar ik toch een keer met hem over zal moeten praten”, lacht ze.

Guga Baúl als pastoor

Doorheen de week komt Julie Van den Steen langs met vragen over Rocks leven waarmee ze geld kunnen verdienen. En de ene vraag is al wat gekker dan de andere… “Officieel zijn Rock en Valerie nog niet getrouwd en daar gaan we verandering in brengen”, vertelt Julie. Niemand minder dan Guga Baúl biedt zich aan als pastoor van dienst. Aan het einde van het avontuur, tijdens de finale, moet Wesley de juiste Rock selecteren uit een line-up van 5 personen.

Wout wordt Victor

In de eerste aflevering ontvoert Julie Van den Steen deelnemer Wout (uit Buizingen – Halle) op een onverwacht moment uit zijn slaapkamer en dropt ze hem in het leven van slagerszoon Victor. “Ik had het niet zien aankomen! Ik kwam net terug van een kamp, ik was doodop en wou naar mijn bed maar plots stond Julie daar in mijn kamer”, lacht Wout. Drie dagen lang woont hij in bij papa Rudy en zus Emily en maakt hij kennis met Victors vriendin Dominique en prutske, de hond des huizes en Victors beste vriend. Zijn nieuwe leven brengt Wout wel in een paar zeer bijzondere situaties. Zo leert hij de speciale eetgewoontes van huispauw Juleske kennen, mag hij pensen draaien en verkopen op de markt en rekent hij een klant bijna €129 000 aan…

Bart Kaëll

De hele week lang moet Wout zijn oren en ogen openhouden en zo veel mogelijk te weten komen want Julie komt twee keer langs met een reeks vragen over Victor. En daar valt tot wel 9000 euro mee te verdienen voor de geldpot. Speciaal voor de gelegenheid brengt Julie ook een bevallige assistent mee: bekende s(ch)lager Bart Kaëll. “”k heb ‘mooi vlees’ vandaag voor jullie. Jij moet de juiste kaartjes bij de juiste vleesjes steken”, vertelt Bart Kaëll. Hoeveel geld brengt Wout in de groepspot en slaagt hij erin om Victor uit een line-up van 5 mogelijke slagerszonen te halen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 maart 2022 /