Gestrand op Honeymoon Island: deelnemers na huwelijk op eiland

Gestrand op Honeymoon Island is het nieuwe format van de bedenkers van Blind Getrouwd. Het wordt omschreven als een intrigerende combinatie van daten én overleven. De show is normaal gesproken op dinsdagavond op VTM2 te kijken, maar als aankondiging werd de eerste aflevering al uitgezonden na The Masked Singer. Ontdek hier alles over Gestrand op Honeymoon Island, deelnemers en meer…

Ontdek onderaan het artikel of de koppels van Gestrand op Honeymoon Island nog samen zijn…

Gestrand op Honeymoon Island

De Deense bedenkers van Married At First Sight combineren in Gestrand op Honeymoon Island dating en survival op gedurfde wijze. Het programma wordt voor het eerst gemaakt in Vlaanderen en wel door VTM2; het is nu in wereldprimeur op tv. In het nieuwe programma worden vier koppels onder een tropische zon gematcht tijdens een huwelijksceremonie en vervolgens aan hun lot overgelaten op een onbewoond eiland. Avontuur, overleven en hopelijk ook een flinke dosis romantiek zijn dé ingrediënten van dit programma. Smeedt dit avontuur een onafscheidelijke band en vinden ze de ware? Of wordt het een honeymoon in hell en stranden ze weer alleen? Dat is dé vraag van Gestrand op Honeymoon Island.

Seizoen 2 voor Gestrand op Honeymoon Island

Nog voor de uitzending van de laatste aflevering heeft VTM al laten weten dat er wordt gewerkt aan seizoen 2 van Gestrand op Honeymoon Island. Singles die van avontuur houden en die op een onbewoond eiland de ware liefde willen zoeken, kunnen zich nu via de website inschrijven.

Gestrand op Honeymoon Island kijken

Gestrand op Honeymoon Island begon uitzonderlijk op vrijdag 10 maart na The Masked Singer om 22.20 uur bij VTM kijken. Nu kun je iedere week na The Masked Singer kijken naar de herhaling van de aflevering. Het programma is sinds dinsdag 14 maart wekelijks bij VTM2 te kijken. Daarnaast kun je Gestrand op Honeymoon Island ook via VTM Go kijken, waardoor het dus ook mogelijk is om het programma vanuit Nederland te volgen. Lukt het je niet meteen, zorg dan voor een VPN Verbinding*, zet die op België en ga dan naar de VTM GO website. Je leest er hier meer over.  

Maar nu meer over het programma, de deelnemers en of de koppels nog steeds samen zijn…

Gestrand op Honeymoon Island deelnemers

Worden ze zot van elkaar? En worden ze zot van de liefde of zot van miserie? Dat is dé vraag in ‘Gestrand op Honeymoon Island’. Acht avontuurlijke singles worden na een blitse speeddate van amper 30 seconden professioneel gematcht. Wie hun perfecte man of vrouw is, ontdekken ze in een paradijselijk oord aan het altaar. Nadat de vier kersverse koppels in het huwelijksbootje stappen, springen ze er meteen weer uit om te stranden aan de idyllische kust van hun onbewoonde eiland.

Daten & survivallen

Afgezien van de kletsnatte trouwkleren rond hun lijf hebben ze niets, enkel elkaar. Hun prille relatie wordt dan ook meteen stevig op de proef gesteld. Zonder beschutting, eten of sociaal contact kunnen ze er alleen maar leven van de liefde. Wordt het een honeymoon in hell en eindigen ze weer alleen? Of smeedt dit avontuur een onafscheidelijke band en vinden ze de ware liefde?

Deelnemers Gestrand op Honeymoon Island

In de eerste aflevering van Gestrand op Honeymoon Island maken we kennis met de eerste vier deelnemers. Dat zijn:

  • Koen, 35 jaar uit Wilrijk
  • Eva, 28 jaar uit Merksem
  • Maxine Masson, 31 jaar uit Diest
  • Keith, 31 jaar uit Duffel
  • Joeri, 30 jaar uit Gentbrugge
  • Bram, 28 uit Dendermonde
  • Shauni, 28 uit Steenokkerzeel

Als we de Instagram-commentaren mogen geloven, dan heeft één van de deelneemsters aan Gestrand op Honeymoon Island ook al meegedaan aan Boer zkt Vrouw…

Koen en Eva

Koen (35, Wilrijk) en Eva (28, Merksem) hebben elkaar slechts enkele seconden ontmoet. Nu, 10 000 km verder, geven ze elkaar het jawoord op het parelwitte strand en worden ze in een mum van tijd elkaars soulmate. Of niet? Eva’s trouwkleed is alvast geen lang leven beschoren. 

Maxine en Keith

Ook Maxine (31, Diest) en Keith (31, Duffel) kruisten nog maar enkele seconden elkaars pad, maar stappen nu onder een tropische zon quasi blind in het huwelijksbootje. Om er meteen weer uit te springen en aan te spoelen aan het paradijselijke strand van hun eigen onbewoonde eiland. Skateboy Keith ziet zijn avontuur alvast rooskleurig in. Hij hoopt goed te ‘chillen’ op zijn eiland, liefst met een vrouw die hem niet als sloef behandelt. Maxine, een rasechte levensgenietster met een grote mond en een klein hart, zoekt dan weer een man ‘die haar aankan’. Dat belooft vonken – en hopelijk ook vuur – te geven.

In de tweede aflevering zien we:

Joeri en Sarah

Ze zagen elkaar vooraf slechts 30 seconden, maar nu schuift Joeri (30, Gentbrugge) een ring om de vinger van Sarah (32, Buggenhout). Spraakwaterval Sarah heeft “geen zittend gat” en is avontuurlijk ingesteld. In het verleden verloor dit duracell konijn haar hart weleens aan de ‘bad boys’. Valt ze nu voor de charmes van de afgetrainde fitnessboy Joerie? Die heeft één doel op zijn onbewoonde eiland: de liefde van zijn leven vinden… én er zo lang mogelijk fit blijven uitzien. Maar al snel maakt een dramatische gebeurtenis duidelijk dat deze stoere macho een klein hartje heeft…

Bram en Shauni

Bram (28, Dendermonde) en Shauni (28, Steenokkerzeel) zullen elkaar op hun onbewoonde eiland heel snel en heel écht leren kennen. Shauni is een bezige bij die tot nog toe simpelweg geen tijd had voor de liefde. Gelukkig heeft ze op haar onbewoonde eiland wél zeeën van tijd. Vliegt of kruipt die voorbij met hockeyspeler en levensgenieter Bram aan haar zijde?  Hopelijk geeft hun prille liefde meer vonken dan de hopeloze pogingen om vuur te maken… 

Honger…

Kun je met een lege maag ook vlinders in je buik krijgen? In de derde aflevering van Gestrand op Honeymoon Island staat de honger toe bij de deelnemers. Dat zorgt er bij sommige koppels voor dat ze elkaar heel snel, heel echt leren kennen. Lege magen en een andere kijk op de voedselrantsoenering, doen enkele fundamentele meningsverschillen bovendrijven. 

Troubles in Paradise?

Tussen tortelduifjes Koen en Eva is het koek en ei. Tot Eva zich tegen de zin van Koen in op de snel slinkende voedselvoorraad stort. Het komt tot een diepzinnige gesprek, dat heel wat verder gaat dan hun uiteenlopende aanpak in de voedselrantsoenering… Joeri is de wanhoop nabij. In het luxueuze België eet hij maar liefst zes maaltijden per dag, maar op het eiland ziet hij scheel van de honger. Echtgenote Sarah probeert hem met man en macht van de kleine voedselvoorraad weg te houden. Maar lukt dat ook? 

Spanningen tussen Sarah en Joeri

In de volgende aflevering van Gestrand op Honeymoon Island haalt een optimistische Sarah alles uit de kast om de moraal bij haar kersverse man op te krikken. En dat ondanks de uitdagende omstandigheden op het eiland. Maar het gaat van kwaad naar erger met Joeri’s rammelende maag én met zijn humeur. Zonder eten, vallen al zijn maskers af. Hongerig is hij op zijn kwetsbaarst en heeft hij geen energie om zijn beste beentje voor te zetten. Het enthousiasme van Sarah én hun prille relatie worden daardoor flink op de proef gesteld. Slagen ze er samen in om uit dit dal te kruipen en deze moeilijke situatie te overwinnen? En kan de liefde dan extra hoog pieken? 

Verhitte discussie

Communication is key in elke sterke relatie. Dat geldt des te meer wanneer je met twee, afgesloten van de buitenwereld, op een onbewoond eiland vertoeft. Dat ondervinden Keith en Maxine aan den lijve in Gestrand op Honeymoon Island. Terwijl het op de vier onbewoonde eilanden – letterlijk – stormt, stormt het ook hevig tussen Maxine en Keith. Het pasgetrouwde stel raakt verwikkeld in een verhitte discussie, die er stevig in hakt. Slagen ze erin de brokken te lijmen? Heeft ook deze wolk een zilveren rand en komen ze hier sterker uit? 

Onverwacht drastisch besluit

Liefde gaat door de maag. Maar maakt liefde een kans als een onstilbare honger je scherpste kantjes onthult? In de zoektocht van Sarah en Joeri naar de ware liefde lijkt de knorrende maag van Joeri een onoverwinnelijk obstakel. Hun relatie bereikt een dieptepunt en de liefde wordt tot het uiterste getest. Een emotionele Joeri neemt in aflevering 6 een onverwacht en drastisch besluit… 

Twijfels: Koen en Eva

De liefde op het onbewoonde eiland tussen Koen en Eva laaide de afgelopen weken al hoog op. Maar legt dit waanzinnige liefdesavontuur de basis voor een relatie die ook in de bewoonde wereld stevig stand houdt? Koen zit plots met twijfels. Wanneer hij dat bommetje bij Eva dropt, komt dat bijzonder hard aan. Donderen ze van hun roze wolk? 

Botsing Bram en Shauni

Ook bij Bram en Shauni zit er een flinke haar in de boter. Hun wittebroodsweken liepen tot nu toe over rozen, maar door een meningsverschil over de rantsoenering barst plots de bom en komen alle frustraties bovendrijven. Brengt deze botsing Bram en Shauni dichter bij elkaar of bekoelt de liefde?

Welke koppels blijven samen? 

Op het onbewoonde eiland van Koen en Eva fladderden de vlinders in het rond, al donderden de tortelduifjes met tijd en stond van hun roze wolk. Nu hun honeymoon ten einde loopt, slaat de twijfel opnieuw toe.

Gebroken harten

Maar we zien ook in de laatste Gestrand op Honeymoon Island dat er belangrijke liefdesknopen worden doorgehakt. De koppels staan opnieuw op de pier waar hun waanzinnige liefdesavontuur met een idyllische huwelijksceremonie begon. Wie geeft daar na een pittig avontuur opnieuw het jawoord en vindt de ware liefde? Tussen welke koppels overleeft de liefde niet en wie keert alleen huiswaarts? Vonken worden vuur en cupido doet zijn werk, maar er worden ook pijnlijke beslissingen genomen en harten gebroken. 

Koppels Gestrand op Honeymoon Island nog samen?

Nu vraag je je misschien af of de koppels uit Gestrand op Honeymoon Island nog samen zijn… Tijdens de afleveringen ontdekten we al dat er één koppel al maanden gelukkig samen is in in België. En dat is nog een verrassend koppel ook… Het Gestrand op Honeymoon Island koppel dat een relatie heeft, is namelijk…

Joeri en Sarah een koppel

Zagen we Joeri en Sarah aan het eind van aflevering zes – vroeger dan gepland – nog in afzonderlijke boten vertrekken, we weten inmiddels dat ze al maanden een koppel zijn. En onstilbare honger, zware vermoeidheid en opborrelende frustraties zorgden ervoor dat Joeri zijn huwelijksreis met Sarah vroegtijdig afblies. Met een lege maag slaagde hij er maar niet in zijn beste beentje voor te zetten en Sarahs hart te veroveren. Maar, wonderen bestaan en echte liefde overwint zelfs de zwaarste uitdagingen. Het pittige avontuur en de extreme omstandigheden op het eiland smeedden voor Joeri en Sarah – weliswaar met een kleine omweg – alsnog het pad naar de ware liefde… 

Sarah en Joeri weer samen

Maar hoe kwamen Sarah en Joeri dan weer samen? Sarah vertelt dat ze er in eerste instantie klaar mee was en ook geen behoefte had om Joeri te horen of te zien. Maar drie dagen, nadat ze terug waren in België stuurde Joeri al een berichtje. Hij vroeg hoe het met haar ging. Of ze al wat bekomen was. En vanaf dat moment spraken ze elkaar dagelijks. Een maand nadat ze terug waren heeft Joeri een brief aan Sarah geschreven, waarin hij zijn gevoelens deelde. Vijf bladen vol. Hij stelde zich kwetsbaar op, waarna een week later de eerste kus volgde. Inmiddels zijn Sarah en Joeri 5,5e maand samen. Maar Sarah zegt wel dat ze “zeven maanden getrouwd” zijn.

Relatie na Gestrand op Honeymoon Island?

Voor de andere deelnemers is het avontuur minder succesvol verlopen. Na de laatste aflevering weten we dat:

  • Koen en Eva wel voor elkaar kozen in het programma, maar na een relatie van enkele maanden in België toch uit elkaar zijn gegaan.
  • Shauni en Bram zijn nog steeds goede vrienden. Shauni koos in het programma voor Bram, maar hij voelt geen vlinders. “Zeg nooit nooit, maar momenteel zie ik ons niet als koppel.” Dus wie weet…
  • Maxime en Keith kiezen niet voor elkaar, maar zeggen wel dat ze vrienden willen blijven. Dat is niet gelukt. Ze hebben geen contact meer met elkaar.

Snowman (bedenkers Married At First Sight)

Gestrand op Honeymoon Island is van de hand van Snowman, het Deense productiehuis dat ook Married At First Sight bedacht, in Vlaanderen beter bekend als Blind Getrouwd. VTM 2 is de eerste zender wereldwijd die met Gestrand op Honeymoon Island aan de slag gaat. De productie is in handen van PIT, het interne productiehuis van VTM én ook de Vlaamse maker van Blind Getrouwd. Zij vertalen het idee van Snowman voor het eerst naar het scherm. 

Wereldpremière op VTM2

Kristine Willems, channelmanager VTM 2, vertelt: “Ik ben trots dat we met VTM 2 als eerste ter wereld ‘the next big thing’ van de makers van Married at First Sight produceren en uitzenden. Het is niet eenvoudig om nieuwe formats te lanceren. Maar het geloof in het idee van Snowman is zo groot, dat we wel het lef móésten hebben om als eerste te springen. We blijven ambitieus bouwen aan VTM 2 met – naast sport – pure, eerlijk en verslavende reality als grote sterkhouder. Dat doen we met steeds grotere kleppers. Zoals nu, met Gestrand op Honeymoon Island.”

Gedurfd en innovatief

Michael von Würden, managing director Snowman Productions, vertelt: “Gestrand op Honeymoon Island is een luide, gedurfde en innovatieve kijk op datingformats. Wanneer je een nieuw programmaformat creëert is het essentieel dat je de handen in elkaar slaat met mensen die je respecteert en die even ambitieus zijn als jezelf. Bij VTM 2 en PIT hebben we die gevonden. Het is geen makkelijke opdracht om een nieuw programma van op papier tot leven te wekken, maar de mensen bij VTM 2 en PIT maakten die reis bijzonder en geslaagd.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 april 2023 /