Belgica: cast met Tom Vermeir en Stef Aerts – op VTM3 kijken

Belgica met Tom Vermeir en Stef Aerts wordt vanavond – donderdag 20 oktober 2022 – om 23.00 uur uitgezonden op VTM3. Heb jij deze film van Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdow en De Helaasheid der Dingen) nog niet gezien? Dan is het wat ons betreft absoluut een kijktip. Ontdek hier alles over de Belgica cast en het verhaal van de film.

Dit artikel verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 21 juli 2020; op 20 oktober 2022 heeft het een uitgebreide update gekregen. Wist je dat Belgica nog steeds op op dvd verkrijgbaar is.

Verhaal Belgica

Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren… tot wanneer Frank (Tom Vermeir) begint te werken in het café van Jo (Stef Aerts). Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.

Felix Van Groeningen

Belgica is een film van Felix Van Groeningen, die je ook kunt kennen van The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen en Dagen zonder lief. Op dit moment is het nog heel eventjes wachten op zijn nieuwste werk. Samen met zijn geliefde Charlotte Vandermeersch heeft hij namelijk de indrukwekkende film De Acht Bergen gemaakt, deze is recent op het filmfestival in Cannes in premiere gegaan.

Tom Vermeir en Stef Aerts

De hoofdrollen in Belgica worden gespeeld door Tom Vermeir en Stef Aerts. Die acteurs die op dit moment niet meer van het scherm weg te denken zijn. Beide zijn te zien in series, die momenteel internationaal zijn uitgebracht door Netflix. Zo zie je zowel Tom Vermeir als Stef Aerts in De Bende van Jan de Lichte. Daarnaast is Tom Vermeir te zien in één van de betere Vlaamse reeksen, namelijk De Twaalf. Maar je zag hem recent natuurlijk ook in Twee zomers, Grond en Beau Séjour seizoen twee. Zelf ben ik ook erg benieuwd naar 1985. Stef Aerts kun je dan weer kennen als Wesley Biets uit Callboys.

Charlotte Vandermeersch en Hélène Devos

Maar naast Tom Vermeir en Stef Aerts kent de cast van Belgica nog tal van bekende namen. Denk bijvoorbeeld aan Charlotte Vandermeersch en Hélène Devos. Hélène Devos kun je kennen uit de remake van De Luizenmoeder, maar de beide dames zijn ook te zien in Baantjer Het Begin. Charotte Vandermeersch deed daarnaast mee als één van de bekende Vlamingen in het eerste seizoen van Over de Oceaan.

Belgica cast

Welke acteurs en actrices Felix van Groeningen nog meer heeft gestrikt voor een rol in Belgica? Op het cast overzicht op IMDB vallen de volgende namen op. Dominique Van Malder (nu te zien in Roomies, Chantal en binnenkort in De Club). Of wat denk je van Boris Van Severen, waar ik afgelopen jaren in enorm van heb genoten in Studio Tarara, GR5 en Een Goed Jaar. Verder gaan we hem zien in Skunk en wordt momenteel de serie Renaissances uitgezonden. Maar laten we Greet Verstraete ook niet vergeten; ze schitterde in de hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour. En wist je dat er naast Tom Vermeir nog meer De Twaalf-gezichten te zien zijn in Belgica? Tot de cast van deze Vlaamse film behoren ook Johan Heldenbergh en Titus De Voogdt.

Muziek van Soulwax

Muziekliefhebers zitten met Belgica goed. Speciaal voor deze film hebben David en Stephen Dewaele van de electrohouse- en rockgroep Soulwax namelijk een soundtrack gemaakt. Ze vormden vijftien fictieve bands om de muziek live op de filmset van Belgica te spelen. Hoe gaaf is dat?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 oktober 2022 /