Nieuwe film De Buurtpolitie – De Perfecte Overval (cast)

Nieuwe film De Buurtpolitie – De Perfecte Overval is vanaf vandaag in België in de bioscoop te kijken Het favoriete politiekorps in Vlaanderen gaat de criminele toer op. Ontdek in dit artikel alles over de vierde film van De Buurtpolitie en de cast.

Je kunt nu kijken naar: De Buurtpolitie VIPS seizoen 2: cast, bekende Vlamingen & meer…

Vierde Buurtpolitie film

Het meest enthousiaste politiekorps van België – De Buurtpolitie – trekt voor de vierde keer met loeiende sirenes naar de bioscoop, in een spannend nieuw avontuur waarin ze voor het eerst in boevenkleren kruipen. Om zich in te leven in de gedachten van een bandiet, gaan ze op teambuilding met het hele korps, maar zonder dat ze het beseffen gaat het helemaal mis en wordt het hun missie om de gemaakte fouten terug recht te zetten… Als dat maar goed komt! 

Cast De Buurtpolitie – De Perfecte Overval

Onder leiding van hun korpschef Roger (Willy Herremans), gaan onze bekende blauwe vrienden opnieuw de strijd aan tegen het kwade. De trouwe cast, waaronder Lisa Gerlo (Emma), Dempsey Hendrickx (Vince), Nicoline Hummel (Tineke), Ilse La Monaca (Brigitte), Manoe Frateur (Eric), Mathias Daneels (Hugo), Liandra Sadzo (Louise), Ianthe Tavernier (Floor) en criminelen Pierre Gervais (Pedro), Sid Hunaerts (Lucas) en Marijn Claes (Matheo) zullen in dit knotsgekke avontuur te zien zijn. 

De Perfecte Overval

De commissaris bereidt een spectaculaire teambuilding voor om het jaareinde te vieren: het korps moet zelf een in scène gezette bankoverval plegen. Zo leren ze denken als criminelen, moeten ze samenwerken, én zullen ze veel plezier hebben. Maar niks gaat zoals gepland. Om de tuin geleid door een malafide coach, pleegt het korps zonder het te weten een échte overval. Van zodra Vince, Emma, Hugo en co de waarheid ontdekken, gaan ze zo snel mogelijk aan het werk om de fouten weer recht te zetten. Het wordt een strijd tegen de tijd…

Buurtpolitie films

De Buurtpolitie – De Perfecte Overval is de vierde in een reeks van Buurtpolitie films. Natuurlijk schreven we ook over de andere films. Klik op de titel en ontdek er meer over.

De Buurtpolitie – De Perfecte Overval kijken

De Buurtpolitie – De Perfecte Overval is een productie van Banijay Belgium, in samenwerking met DPG Media en Streamz. Op Streamz kun je ook de andere films van De Buurtpolitie-kijken.  Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt De Buurtpolitie – De Perfecte Overval vanaf 14 december 2022 in de Vlaamse en Brusselse bioscopen.

Buurtpolitie cast

In deze film zien we in de Buurtpolitie cast Willy Herremans, Lisa Gerlo, Dempsey Hendrickx, Nicoline Hummel, Ilse La Monaca, Manoe Frateur, Mathias Daneels, Liandra Sadzo, Ianthe Tavernier. Daarnaast spelen Pierre Gervais, Sid Hunaerts en Marijn Claes de criminelen. Natuurlijk missen we één van onze vertrouwde gezichten: Koen Baetens (Andy Peelman). Helaas is hij overleden in De Buurtpolitie VIPS.

 • Willy Herremans speelt al jarenlang de rol van commissaris Roger Berckmans.
 • Nicoline Hummel nam in seizoen 9 tijdelijk afscheid van de populaire reeks. In het eerste seizoen van De Buurtpolitie VIPS keerde ze terug als hoofdinspecteur Tineke Schillebeeckx. Wist je trouwens dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke en in de Baba Yega film.
 • Mathias Daneels speelt Hugo De Bolle; we zagen hem voor het eerst in de Buurtpolitie cast in VIPS seizoen 1. Eerder was deze acteur in het theater te zien en had hij een klein rolletje in Thuis
 • Ilse La Monaca leerden we kennen als rechercheur Brigitte Broeckx. Deze actrice zagen we verder ook in een aflevering van Beau Séjour? Wist je dat ze in De Smurfen de stem van Smulsmurf doet?
 • Manou Frateur kruipt al jaren in de huid van rechercheur Eric Buelens. Hij was tevens te zien in het tweede seizoen van Connie & Clyde als uitzendconsulent. En afgelopen jaar zagen hem – eveneens als rechercheur – in Familie.
 • Jean-Romy Manzila zagen we voor het eerst in het vorige VIPS-seizoen van De Buurtpolitie als inspecteur Indy Nzeza. Deze acteur leerde we kennen in De Hoppers (op Ketnet); hij speelde Moses Madaki. Recent zag je hem ook in de film REWIND.
 • Liandra Sadzo kennen we als Louise in De Buurtpolitie. Ze is – zeker bij het jonge publiek – geen onbekende. Liandra Sadzo debuteerde in 2010 in de film zo van A, maar daarna leerden we haar kennen als Kyra in D5R en als Merel in #LikeMe. Beide series zijn inmiddels toe aan hun laatste seizoen. Klik op de gekleurde tekst en ontdek er meer over.
 • Lisa Gerlo speelt de rol van Emma. Haar zag je voor het eerst op het witte doet in 2015 met het filmproject Love Life tijdens het Filmfestival van Gent. Ondertussen is ze vooral bekend van haar rol als Bo in Campus 12.
 • Dempsey Hendrickx is Vince. Hij werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks Helden en de twee films: Helden Boven Alles en Helden van de Zee. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup. Je zag hem ook in Instafamousen Vloglab #Stories. Hij schreef daarnaast de dichtbundel Woordwoeler.
 • Eric Peeters speelt de rol van Patrick Tilckens. 
 • Ianthe Tavernier is niet alleen actrice; ze speelt ook de hoofdrol in grote musicals. Zo gaan we haar zien in Les Misérables 2023. En ze speelt eveneens de hoofdrol in Red Star Line.
 • Pierre Gervais zal te zien zijn in 1985 (die eind januari 2023 op tv komt). Verder was hij te zien in Fiskepark en Into the Night.
 • Sid Hunaerts is de zoon van Thuis-acteur Geert Hunaerts.
 • Marijn Claes was eerder te zien in Als de dijken breken, Voor elkaar gemaakt en Op Weg naar Pakjesavond.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 september 2022 /