Film De Buurtpolitie – De Tunnel op tv

De Buurtpolitie film De Tunnel wordt vanmiddag uitgezonden op VTM. Van 14.40 uur tot 16.15 uur kun je genieten van de tweede film van De Buurtpolitie met in de cast onder andere Andy Peelman, Ianthe Tavernier, Dorien Reynaert en Henny Seroeyen. Ontdek alles over het verhaal en de personages.

Verhaal De Buurtpolitie – De Tunnel

Terwijl De Buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. Dieren worden onrustig, mensen kunnen er niet van slapen. De agenten gaan op onderzoek maar staan voor een mysterie. Tot ze in diezelfde wijk op een lange, diepe tunnel stoten… Wie heeft die gegraven? Waar leidt die naartoe? En vooral… waarom is die tunnel gevuld met springstof?

Zin in vermaak tijdens de lockdown en fan van De Buurtpolitie. Wat dacht je van het bordspel? Of van één van deze andere spellen die bij series en tv-programma’s horen.

Cast De Buurtpolitie – De Tunnel

De cast van De Buurtpolitie kent tal van bekende namen. Allemaal acteurs en actrices, die hun bekendheid danken aan De Buurtpolitie. Denk aan Andy Peelman, Ianthe Tavernier, Dorien Reynaert en Henny Seroeyen. Hier maken we kennis met hun personages.

Wist je dat het team van De Buurtpolitie inmiddels nieuwe gezichten kent?

Ilse la Monaca

Ilse la Monaca speelt rechercheur Brigitte Broeckx. Zij is getrouwd en moeder van vier kinderen. Heeft veel energie, is beschermend, heeft een groot sociaal engagement, een sterke persoonlijkheid en is erg temperamentvol. De politie moet actief en kordaat optreden – zij en Eric zijn tegengestelden maar vullen elkaar daardoor perfect aan en zijn echte soulmates.

Wist je trouwens dat Ilse la Monaca ook te zien was in een aflevering van Beau Séjour?

Manou Frateur

Manou Frateur speelt rechercheur Eric Buelens. Hij is single en heeft geen kinderen. Deze rechercheur is muziek- en kunstliefhebber. Hij wordt omschreven als filosoof, creatief, sluw, bedachtzaam, wilskrachtig, impulsief, emotioneel. Volgens hem moet de politie rustig en doordacht te werk gaan via dialoog – hierdoor vormt hij samen met Brigitte een allround team dat perfect op elkaar is afgestemd.

Manou Frateur was tevens te zien in het tweede seizoen van Connie & Clyde als uitzendconsulent.

Andy Peelman en Nicoline Hummel in De Buurtpolitie De Tunnel

Andy Peelman

Andy Peelman kennen we inmiddels als presentator van Ze Zeggen Dat en Andy op Patrouille, maar hij is natuurlijk doorgebroken als inspecteur Koen Baetens in De Buurtpolitie. Deze inspecteur is vrijgezel en wordt omschreven als sportief, humoristisch, gevoelig, daadkrachtig, dierenvriend, eigenwijs, moedig en volhardend. Koen is een harde werker die absoluut niet tegen onrecht kan waardoor hij soms heftig uit de hoek kan komen, maar hij doet alles met de beste bedoelingen. Hij houdt van eten en speelt mini-voetbal, en durft al wel eens grapjes uit te halen.

Maar om even terug te komen op Andy Peelman. Hij speelde ook een leuke rol in Instafamous. Daarnaast zie je hem vaker als agent voorbij komen in producties, zoals in Baba Yega The Movie en in D5R. Verder is hij te zien in Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer.

Nicoline Hummel

Nicoline Hummel speelt hoofdinspecteur Tineke Schilebeeckx en maatschappelijk assistent. Zij is vrijgezel en wordt omschreven als ambitieus, doorzettend, ijverig, leidinggevend, trouw, optimistisch, nauwgezet, gevoel voor humor. Tineke is enorm sociaal geëngageerd. Ze verleent bijstand aan zowel collega’s als burgers. Samen met Koen vormt ze een duo, dat onverschrokken te werk gaat.

Wist je dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke.

Ianthe Tavernier

Ianthe Tavernier kruipt in de huis van inspecteur Floor Lommelen in De Buurtpolitie. Ook deze inspecteur is vrijgezel. Ze is ambitieus, streetwise, sympathiek, leergierig, ongeduldig, gepassioneerd. Floor en Femke zijn nog niet lang partners, maar het klikt duidelijk tussen hen. Samen gaan ze op pad als wijkagenten en komen ze de meest uiteenlopende zaken tegen. Dankzij hun girl-power slagen ze er altijd in om de rust te laten terug keren.

Ianthe Tavernier zag je bijvoorbeeld in Dancing With The Stars.

Dorien Reynaert

Dorien Reynaert kennen we als inspecteur Femke Van Acker. Een vrijgezelle, goedgelovige, charmante, plichtsgetrouwe inspecteur. Ze komt uit de drugsbrigade van Brussel. Ze ziet er jong uit, maar weet haar mannetje te staan. Is gek op dieren. Sinds kort vormt ze een team met Floor.

Je kunt Dorien Reynaert ook kennen als Alex uit Familie.

Verhaal en cast De Buurtpolitie De Tunnel

Johan Kalifa Bals

Johan Kalifa Bals speelt de vrijgezelle inspecteur Obi Basu. Hij is behulpzaam, humoristisch, charismatisch, zorgzaam, plichtsgetrouw, speelvogel en een beetje naïef. Obi heeft veel charisma, een gouden hart en een gezonde dosis humor. Allemaal eigenschappen waardoor hij samen met stagiair Aziz het perfecte duo vormt. Obi is de mentor van Aziz, de aspirantinspecteur. Obi moet Azis en zijn oneindig enthousiasme vaak temperen.

Souliman De Croock

Souliman De Croock kruipt in de huid van inspecteur-stagiair Aziz Souliman in De Buurtpolitie. Ook hij is single. Hij wordt omschreven als creatief, doorzetter, kan zich goed inleven in het brein van misdadigers. De agenten van De Buurtpolitie kennen Aziz al jaren. Hij bevond zich regelmatig op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Met de jaren kwam echter de wijsheid en hij volgde een kunstopleiding en een filmopleiding. Door regelmatig op pad te gaan met de agenten voor een documentaire over de lokale politie besefte hij dat hij politieagent wilde worden. Aziz volgde een politieopleiding en doet nu stage bij het korps met Obi als zijn mentor. Hij is als agent erg bezig met wat juist en fout is en zal iemand die iets fouts doet snel op de vingers tikken. Vaak is hij een beetje te impulsief.

Souliman De Croock was in 2010 in twee afleveringen van Witse te zien.

Henny Seroeyen en Tim Ost in De Buurtpolitie De Tunnel

Henny Seroeyen

Henny Seroeyen speelt inspecteur de vrijgezelle Robin Verhaegen, een ex-militair die de vele buitenlandse missies beu was en zich wil settelen. Robin is een sportfreak en let streng op zijn eten en hij hecht belang aan hoe hij eruit ziet. Sinds kort vormt hij samen met Tom het Speciale Interventieteam. Hij draait zijn hand niet om voor een straffe stunt.

Tim Ost

Tim Ost is inspecteur Tom Vaneetvelde in De Buurtpolitie. Ook hij is vrijgezel en wordt omschreven als rustig, denker en empatisch. Hij werkte lang als verpleger op de spoedgevallendienst. Een aantal jaar geleden maakte hij een carrièreswitch en ging hij aan de slag als agent bij het Speciale Interventieteam in Brussel. Samen met Robin vormt hij nu het Speciale Interventieteam – hij is vrijwilliger in een opvangcentrum voor reptielen.

Wist je dat Tim Ost te zien zal zijn in Glad ijs. Ik ben zo nieuwsgierig naar deze serie.

Eric Peeters

Eric Peeters kruipt in De Buurtpolitie in de huid van inspecteur Patrick Tilkens. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij is behulpzaam, bescheiden, rustig, diplomatisch en bedachtzaam. Patrick is een agent die dicht bij de mensen staat en zeer gelukkig is achter zijn onthaal waar hij iedereen die hulp nodig heeft opvangt. Hij quizt graag en weet veel over van alles.

Alles over Buurtpolitie De Tunnel film - te kijken op tv via VTM

Willy Herremans

Willy Herremans speelt commissaris Roger Berckmans. Hij is getrouwd, 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Loyaal, integer, leider, vaderfiguur, nauwgezet, streng, maar rechtvaardig. De commissaris komt soms ouderwets en streng uit de hoek, maar hij is enorm trots op zijn team en zal het altijd opnemen voor zijn agenten.

De regie van deze film lag in handen van Dennis Vanslembrouck. Hij deed ook de regie van de eerste Buurtpolitie film De Grote Geldroof.

Trailer De Buurtpolitie: De Tunnel

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 november 2020 /