Zomerhit 2022 met optredens van deze artiesten op tv kijken

Zomerhit 2022 kun je sinds 16 juli op zaterdagavond op Eén kijken! Niels Destadsbader en Siska Schoeters zorgen zes weken lang voor een heerlijke zaterdagavond, want geen zomer zonder Zomerhit. Ontdek in dit artikel alles over hoe je Zomerhit 2022 kunt kijken én natuurlijk welke optredens van welke artiesten je kunt verwachten.

Zomerhit 2022

Geen zomer zonder Zomerhit: een show vol muziek, zon en zee. En voortaan nóg meer dan vroeger, want Eén en Radio2 zorgen samen voor plezier, sfeer en veel optredens. Je kunt er niet omheen, zowel op radio en televisie als online krijg je zes weken lang de beste muziek uit Vlaanderen. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus gaan Siska Schoeters en Niels Destadsbader op zoek naar dé Zomerhit van 2022 (klik op de link en ontdek alles over de genomineerden). Wist je dat er zelfs een nieuwe cd is?

Ontdek hier wie Zomerhit 2022 heeft gewonnen.

Niels Destadsbader en Siska Schoeters

Je kunt in de tv-shows van Zomerhit veel optredens van artiesten verwachten, maar er zijn ook een aantal vaste onderdelen in de show. Zo nodigt Siska Schoeters elke week een van de artiesten uit voor crème-kar-aoke. In deze eerste aflevering was het de beurt aan Belle Perez. Het duo trakteerde voorbijgangers niet alleen op lekkers uit de ijskar, maar ook op leuke meezingers. Niels organiseerde een partijtje strandvoetbal tussen Jérémie Makiese en Maksim: panna in De Panne. En na de match gingen de boys hun kleren uit voor een duik in de zee.

Voor de liefhebbers: VTM zendt binnenkort ook weer verschillende nieuwe Tien Om Te Zien shows uit!

Zomerhit 2022 opnames

Wil je de opnames van Zomerhit 2022 zelf bijwonen, dan is dat nog steeds mogelijk. De shows starten rond 20.30 uur à 21 uur. Ze zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Op zes verschillende momenten zijn er opnames voor de Zomerhit tv-show. Die voor de eerste en tweede tv-show (in De Panne) hebben al plaatsgevonden. Voor de volledigheid staan ze nog wel in dit overzicht.

 • Dinsdag 12 juli in De Panne: Zomerhit show 1 – zaterdag 16 juli op tv.
 • Woensdag 13 juli in De Panne: Zomerhit show 2 – zaterdag 23 juli op tv.
 • Woensdag 27 juli in Bredene: Zomerhit show 3 – zaterdag 30 juli op tv.
 • Donderdag 28 juli in Bredene: Zomerhit show 4 – zaterdag 6 augustus op tv (aansluitend kun je kijken naar de documentaire Will Tura, Hoop Doet Leven).
 • Donderdag 11 augustus in Blankenberge: Zomerhit show 5 – zaterdag 13 augustus op tv.
 • Zaterdag 20 augustus in Blankenberge: Zomerhit show 6 – finale Zomerhit met deze artiesten (en dus gewoon zaterdag 20 augustus op tv).

Zomerhit 2022 op tv kijken

Zomerhit 2022 kun je vanaf zaterdag 16 juli wekelijks op Eén kijken. De afleveringen staan gepland om 20.45 uur. Gemist? Of wil je gewoon nog een keertje kijken naar alle optredens van die geweldige artiesten? Dat kan! Zomerhit 2022 is op VRT NU een jaar lang gewoon terug te kijken. Vanuit België is dit heel eenvoudig; wil je vanuit Nederland kijken naar alle Zomerhit 2022 optredens en artiesten zorg dan voor een VPN Verbinding. Ik maak zelf gebruik van VPN Nederland.

Zomerhit 2022 optredens

Wil je de optredens bijwonen van de Zomerhit 2022 artiesten? Dat kan nog in Bredene (27 en 28 juli) en Blankenberge (11 en 20 augustus). In show 1 tot en met 5 treden er telkens vier genomineerden op. Maar Siska Schoeters en Niels Destadsbader ontvangen ook Zomerhit-winnaars van vroeger, er zijn verrassende duetten en er komen internationale kleppers langs. Lynn Van den Broeck zorgt voor het backstage verslag. Ontdek hieronder alles over de artiesten en hun optredens tijdens Zomerhit De Panne 2022. Maar we staan natuurlijk ook stil bij de komende opnames van Zomerhit in Bredene en Blankenberge (scroll even verder, zodat je daar alles over leest).


Zomerhit De Panne 2022

Zomerhit was voor de opnames van dit grote muziekfeest te gast in De Panne. Wie kon er beter voor een spetterende opening zorgen dan Belle Perez, met vijf overwinningen op rij de koningin van Zomerhit? Ook Niels Destadsbader en Regi waren erbij als winnaars van vorig jaar, met De wereld draait voor jou. Helmut Lotti bracht Italië naar De Panne met Volare en het publiek zong luidkeels mee met Allemaal, Wim Soutaer zijn hit uit de zomer van 2003. Jérémie Makiese en Maksim voerden een uniek duet op; zij zongen Classic van het Amerikaanse popduo MKTO.

Optredens genomineerden

Vier van de twintig genomineerden zongen in de eerste Zomerhit tv-show het nummer waarmee ze kans maken op de Zomerhit. Margriet Hermans ontpopte zicht met Lekker blijven hangen tot dé sfeermaker van de avond en Clouseau klonk vastberaden over de winstkansen: Nu gaat het gebeuren. Axelle zorgde voor de zoete noot met Candy crush, terwijl Regi & Emma Heesters experimenteerden met de Zwaartekracht. Stemmen op jouw favoriet kan via de VRT NU-app.

Internationale optredens

Zijn de Vengaboys nog even grote feestbeesten als 24 jaar geleden? Absoluut! De groep zong niet één hit, maar liefst drie: een medley van We’re going to Ibiza!, We like to party! en Boom, boom, boom, boom!! Het optreden werd bekroond met een spetterend vuurwerk. Nog uit Nederland kwam S10. Haar aangrijpende De diepte zorgde voor een emotioneel moment. Niet alleen het Eurovisiesongfestivalpubliek hing aan haar liepen, ook iedereen in De Panne en voor de televisie

Zomerhit 2022: De Panne

De studio van Radio2 staat nog tot en met zaterdag 23 juli in De Panne. Tussen 10 en 20 uur ben je van harte welkom op de zeedijk, ter hoogte van het Leopold I-monument. Rond 15.30 en 19.30 uur kun je genieten van intieme optredens van artiesten van bij ons.

Zomerhit op tv (aflevering 2)

Ook de tweede Zomerhit-show die volgende week te kijken is op Eén, op zaterdag 23 juli om 20.45 uur, is opgenomen is De Panne. Dan zijn genomineerden Gene Thomas, Jérémie Makiese, Laura Tesoro en The Starlings erbij. Ook jonge talenten Brysa, Grace en Camille komen langs. Al mag je die laatste ondertussen gerust één van Vlaanderens grote sterren noemen. Grace zingt een bijzonder duet met Laura Tesoro. Luc Steeno haalt zijn accordeon nog eens boven, Matthias Vergels brengt een cover van The Scene en Kate Ryan en T-Spoon zorgen voor internationaal vuurwerk. De vier genomineerden die in de tweede show te zien zullen zijn, hoor je vanaf maandag ook op Radio2. Elke dag komt een andere artiest zijn zomersingel promoten, tussen 13 en 16 uur.


Zomerhit 2022 Bredene

Zomerhit show 3 en show 4 worden in 2022 opgenomen in Bredene. De eerste opname staat gepland op woensdag 27 juli; de tweede op donderdag 28 juli. De opnames uit Bredene zijn dan op zaterdag 30 juli en zaterdag 6 augustus in de Zomerhit tv show te kijken. Als we meer over de artiesten weten, dan delen we dat natuurlijk via onze social media kanalen (zie hieronder voor de links).

Zomerhit Bredene optredens

De Zomerhit en Radio2-karavaan is in de week van maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus te vinden in Bredene aan het Duinenplein (naast de Koninklijke Baan, ter hoogte van de kruising van de Driftweg, Kapelstraat en Duinenstraat). De genomineerden die kans maken op de Zomerhit-trofee komen langs tussen 13 en 16 uur, om zichzelf te promoten in de hoop de overwinning in de wacht te slepen. En rond 15.30 en 19.30 uur treden artiesten van bij ons op in een intieme setting.

Opnames Zomerhit 2022 Bredene

Op woensdag 27 en donderdag 28 juli neemt Eén er televisieshows 3 en 4 op en jij kunt erbij zijn. De toegang is helemaal gratis. Kun je niet naar Bredene komen? Radio2 zorgt voor een uitgebreid verslag achter de schermen. Ook op de sociale media van Eén en Radio2 kun je alles volgen. Nieuwsgierig naar welke artiesten er optreden tijdens Zomerhit in Bredene? We zetten het hieronder voor je op een rijtje. Radio 2 is nog tot en met zaterdag 6 augustus te vinden in Bredene op het Duinenplein, naast de Koninklijke Baan, ter hoogte van de kruising van de Driftweg, Kapelstraat en Duinenstraat.

Artiesten Zomerhit show 3 Bredene

Benieuwd welke artiesten er optreden tijdens de opnames voor Zomerhit show 3 in Bredene? De opnames vinden op woensdag 27 juli plaats; uitzending zaterdag 30 juli op Eén. Hieronder zetten we alle artiesten op een rijtje.

Deze vier genomineerden maken kans op de Zomerhit en treden op in Bredene:

 • Berre – Say my name
 • Jérémie Vrielinck & Sali Haidara – Als de zon schijnt
 • Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
 • Pommelien Thijs – Ongewoon

Andere artiesten die optreden tijdens Zomerhit show 3 in Bredene:

 • Ozark Henry zingt zijn grote hit I’m Your Sacrifice samen met The Starlings.
 • Bart Kaëll maakt al veertig jaar het mooie weer als zanger en zorgt ook in Bredene voor Mooi weer vandaag.
 • Terug in de tijd, Turn the Tide, naar begin jaren 2000 met een medley van de grootste dancehits van Sylver.
 • Nog een paar jaar eerder, in 1992, stonden The Dinky Toys op het podium van Zomerhit met Test of Time. Dat nummer won toen de prijs voor Beste Belgische productie. Exact dertig jaar geleden dus.
 • Karista Khan is met haar veertien lentes waarschijnlijk de jongste artiest die op het podium van Zomerhit 2022 zal staan. De winnares van The Voice Kids zingt Shackles (Praise You) van Mary Mary.
 • Goldband (uit Den Haag) komt Noodgeval zingen. Bandlid Boaz brak op Rock Werchter nog zijn voet.
 • De Frans-Mauritiaanse Willy William zorgt voor tropische sferen met een van de grootste, internationale knallers van dit moment: Trompeta.

Zomerhit 2022 Bredene opnames show 4

Op donderdag 28 juli kun je de opnames in Bredene bijwonen van Zomerhit show 4. Benieuwd welke artiesten er optreden tijdens deze show, die op zaterdag 6 augustus te kijken zal zijn? We zetten alle artiesten op een rijtje die optredens verzorgen tijdens de opnames van Zomerhit in Bredene.

Deze vier genomineerden strijden in Bredene voor een plek in de Zomerhit-finale:

 • Cleymans & Van Geel – Olivia
 • Milow – How love works
 • Olivia & Paul Sinha – Elektriciteit
 • Willy Sommers – Poster boy

Andere artiesten die optreden tijdens Zomerhit show 4 in Bredene:

 • Pauline van Regi’s Academy en Francisco Schuster uit #LikeMe brengen samen een eigen versie van Hoe het danst.
 • Camille Dhont (die je ook kent uit #LikeMe) komt naar Bredene met Geen tranen meer over.
 • Loredana zingt als eerbetoon aan Rocco Granata zijn monsterhit Marina.
 • De Kreuners nemen ons mee terug naar 1990. De band is in al die jaren nog niet van gedacht veranderd: Ik wil je.
 • Nog meer throwback naar de jaren 90: K.I.A., voluit Krapoel In Axe, bestaat 25 jaar. De Vlaamse hiphopgroep uit Aarschot maakt nog steeds elke Zaterdag onveilig. En laat dat nu net de avond zijn waarop Zomerhit wordt uitgezonden.
 • En zou het Christoff lukken om een polonaise in gang te duwen op het Duinenplein in Bredene? Hij probeert het met Sweet Caroline.
 • Uit Frankrijk komt Keen’V en hij brengt zijn aanstekelijke sfeermaker Outété mee.

Zomerhit 2022 Blankenberge

De vijfde en zesde Zomerhit tv-show worden opgenomen in Blankenberge; vanaf maandag 8 augustus tot en met zaterdag 20 augustus is de Zomerhit-karavaan in Blankenberge te vinden. Je vindt Zomerhit in Blankenberge aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan. Dat is in de buurt van de paravang, het sierlijke bouwwerk uit de époqueperiode dat dient als windscherm.

Radio 2 Zomerhit Blankenberge

Radio2 zendt er elke dag uit van 10 tot 20 uur. In Radio2 Aan zee krijg je de beste tips voor een fijne vakantie, elke weekdag tussen 10 en 12 uur. Tussen 13 en 16 uur komt er telkens een andere artiest langs die genomineerd is voor Zomerhit. En rond 15.30 en 19.30 uur kun je genieten van optredens in een intieme setting.

Opnames Zomerhit 2022 Blankenberge

De opnames van Zomerhit in Blankenberge vinden plaats op donderdag 11 augustus en zaterdag 20 augustus. De opnames uit Blankenberge van donderdag 11 augustus kun je op zaterdag 13 augustus al op tv kijken. Een weekje later kijk je dan op zaterdag 20 augustus live naar Zomerhit vanuit Blankenberge, omdat het dan tijd is voor de live finale. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis, zowel bij show 5 als de liveshow van Zomerhit 2022 in Blankenberge.

Artiesten Zomerhit show 5 Blankenberge

Benieuwd welke artiesten er optreden tijdens de opnames voor Zomerhit show 5 in Blankenberge? De opnames vinden plaats op donderdag 11 augustus, met uitzending op zaterdag 13 augustus op Eén. Hieronder zetten we alle artiesten op een rijtje.

Deze vier genomineerden strijden in Blankenberge voor een plek in de Zomerhit-finale:

 • Emiline – Brain
 • Jaap Reesema en Lea Rue – Code rood
 • Maksim – Zonder mij
 • Niels Destadsbader – Ik neem er een

Andere artiesten die optreden tijdens Zomerhit show 5 in Blankenberge zijn:

En er is nog veel meer goeie muziek:

 • #LikeMe brengt een medley van enkele populaire covers.
 • Bart Peeters en Metejoor gaan in duet en zingen samen Barts nummer Konijneneten.
 • Soulsister neemt ons mee naar 1994. Toen scoorden Jan Leyers en Paul Michiels met Tell Me What It Takes.
 • X-Session katapulteert ons met On and on terug naar 1999. Wist je dat de dochter van Gina momenteel werkt aan de nieuwe Ketnet-serie Kids on the block?
 • Flemming – die razend populair is in Nederland – brengt een medley van Amsterdam en Automatisch.
 • Ella Eyre scoort momenteel in de hitlijsten met Deep Down. Deze Britse is dan ook van de partij tijdens de opnames van Zomerhit in Blankenberge.
 • Sam Ryder werd tweede op het Eurovisiesongfestival voor het Verenigd Koninkrijk; op 11 augustus staat Space Man in Blankenberge. En er is zelfs één gelukkige fan die via een TikTok-wedstrijd van Eén Sam Ryder recht in de ogen zal mogen kijken.

Artiesten Zomerhit finale – show 6 in Blankenberge

Inmiddels kun je op VlaamsKijken alles lezen over de finale van Zomerhit 2022. Hieronder de artiesten die optreden; dit zijn de tien finalisten. Daarnaast is Stan Van Samang van de partij met zijn Zomerhit uit 2015: Een ster.

Dit artikel verscheen voor het eerst op 18 juli 2022 op VlaamsKijken; op zondag 14 augustus 2022 is het volledig geactualiseerd.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 augustus 2022 /