I Want Your Song met Snelle en deze artiesten (op SBS6 te kijken)

I Want Your Song is het nieuwe tv-programma van SBS6, waarin Snelle zijn debuut maakt als presentator. Het idee van de het programma: vijf songwriters stappen voor even uit de schaduw en schrijven een lied specifiek voor één van de deelnemende artiesten. Welk nummer kiezen de artiesten uit I Want Your Song. Wordt dit de nieuwe hit van Gerard Joling, Rolf Sanchez, OG3NE, Tino Martin, Samantha Steenwijk, Mart Hoogkamer, Nick en Simon en Miss Montreal. I Want Your Song is iedere vrijdag vanaf 1 juni om 20.30 uur te kijken op SBS6 en aansluitend bij Kijk.nl.

Snelle als presentator

Rapper Snelle maakt met het tv-programma I Want Your Song zijn debuut als presentator. Eerder zagen we hem al in de documentaire Zonder jas naar buiten op Netflix. Op dit moment heeft hij een hit samen met de Vlaamse zanger Metejoor. De twee zullen samen dan ook te zien zijn bij Tien Om Te Zien 2022.

I Want Your Song,

Elke aflevering van I Want Your Song gaat één van de deelnemende artiesten op zoek naar zijn/haar/hun volgende hit. Hiervoor stappen steeds vijf songwriters voor even uit de schaduw. Ze hebben allemaal een lied geschreven, specifiek voor de artiest. Want achter ieder toplied schuilt een top liedjesschrijver, en dat is lang niet altijd de artiest zelf… Het lied dat de artiest aan het eind van de uitzending kiest, wordt meteen na de uitzending gelanceerd en is direct te downloaden en te streamen via Spotify.

Wedstrijd voor songwriters

In elke aflevering van deze wedstrijd voor songwriters staat er dus een bekende artiest centraal. Voor elke artiest komen er vijf songwriters naar de studio. Eén voor één pitchen ze, onder begeleiding van de live band, hun lied aan de artiest en het publiek. Dat publiek bestaat uit honderd enthousiaste, maar kritische fans van de artiest. Als de artiest dat wil, kan hij ze om advies vragen. Zij weten tenslotte als geen ander welk lied potentieel heeft: het lied waar zij enthousiast van worden. Toch is het de artiest zélf die de uiteindelijke beslissing neemt tijdens deze wedstrijd voor songwriters. In welk lied gelooft hij het meest?  De winnaar ziet zijn of haar lied bekroond met een videoclip en een officiële lancering, waarna de hit te downloaden en streamen is.

Artiesten I Want Your Song

Ben je benieuwd welke artiesten deelnemen aan I Want Your Song? Dat zijn Gerard Joling, Rolf Sanchez, OG3NE, Tino Martin, Samantha Steenwijk, Mart Hoogkamer, Nick en Simon en Miss Montreal. Hieronder de uitzendvolgorde.

I Want Your Song kijken

 I Want Your Song is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Deze show is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te kijken op SBS6. Aansluitend is de aflevering ook op Kijk.nl te zien. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig via de site; kijk je uit België of een ander land zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2022 /