Liefde voor Muziek deelnemers 2022: Ozark Henry

Ozark Henry staat centraal in de zesde aflevering van Liefde voor Muziek 2022. Wat zullen de andere deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022 van zijn songs maken. Ontdek hier alvast meer over de optredens van Davina Michelle, Suzan & Freek, Koen Buyse (Zornik), Margriet Hermans, Camille Dhont en Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola. Te kijken op maandag 9 mei om 20.35 uur bij VTM en natuurlijk terug te kijken op VTM Go.

Liefde voor Muziek 2022 deelnemers

De artiesten die meedoen aan Liefde voor Muziek seizoen 8 zijn: Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille Dhont (die je kent uit #LikeMe), Ozark Henry, Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola) en Suzan & Freek. Daarbij vallen meteen verschillende dingen op. Zo namen Loredana en Camille het recent tegen elkaar op in The Masked Singer 2022 als Miss Poes en Ridder. En met Davina Michelle en Suzan & Freek zijn er in dit nieuwe seizoen Liefde voor Muziek op VTM ook twee Nederlandse acts vertegenwoordigd.

Meer weten over de deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022:

Of lees ons uitgebreide artikel: Liefde voor Muziek: artiesten nieuw seizoen met o.a. Camille.

Ozark Henry in Liefde voor Muziek 2022

“Muziek is mijn moedertaal meer dan het Nederlands, Vlaams of noem maar op”, aldus Piet Goddaer, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Ozark Henry. De songwriter, zanger en platenproducer kende in 2001 zijn doorbraak bij het grote publiek met zijn 3e album Birthmarks. Piet Goddaer vertelt waar die titel vandaan komt: “Ik ben zelf erfelijk belast met melanoom en mijn moeder is daaraan overleden. Voor mij is het een teken dat iets heel kleins soms iets heel groots kan betekenen in je leven.”

Koen Buyse (Zornik)

Op dat album staat de internationale hitsingle Sweet Instigator, die Koen Buyse onder handen neemt. En dat nummer heeft voor Piet Goddaer een speciale betekenis: “Ik had dit nummer oorspronkelijk geschreven om mijn vrouw ten huwelijk te vragen. We zijn al bijna 30 jaar samen en we zijn echt een tweeling.”

Davina Michelle

Piet is aangenaam verrast wanneer hij de song Indian Summer in het jasje van Davina Michelle hoort. “Ik ben er enorm door gepakt. De energie die je in dit nummer hebt gestoken is zo op zijn plaats. Ik vind september een geweldige maand. De vakantie is voorbij en het leven herpakt zich. Toen ik jonger was, spijbelde ik dan altijd. Iedereen ging naar het werk en ik dacht: ik doe vandaag niet mee”, lacht Piet Goddaer (Ozark Henry).

Margriet Hermans

Ook Margriet Hermans koos voor een nummer uit 2004. Zij schreef een nieuwe, Nederlandstalige tekst op At Sea en gaf het de titel Hier Komt De Zon. “Ik ben in heel mijn leven niet zo nerveus geweest als nu”, kondigt ze aan. 

Camille Dhont

Camille Dhont (die we dit weekend nog op tv zagen met #LikeMe in Concert 3) wist onmiddellijk welk nummer ze wou zingen. Zij zet haar tanden in de hit I’m Your Sacrifice, die Piet Goddaer schreef toen zijn dochter net geboren werd. Gaat Camille voor een breekbare versie in het Nederlands of kiest ze voor een Engelstalige cover van het nummer van Ozark Henry?

Suzan & Freek

Suzan & Freek lieten hun magie los op This One’s For You. Hoewel zij deze cover al eerder lanceerden, komt de kijker maandag vooral de reactie van Piet en het verhaal achter deze hit te weten. “Ik had hem origineel geschreven voor Robbie Williams”, vertelt Piet Goddaer.

2 Fabiola

En dan is het aan Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola. “Ik was je bio aan het lezen en ik dacht: het is niet normaal wat die man allemaal gedaan heeft”, vertelt Pat. Het duo koos voor We Will Meet Again, een nummer dat Piet Goddaer aan het begin van de coronacrisis uitbracht. Loredana en Pat legden zichzelf bij de uitwerking van hun nummer ook nog een opdracht op: “We moeten dit kunnen spelen aan de start van een 2 Fabiola-show. Het moet passen in die vibes.”

Piet Goddaer in Liefde voor Muziek

Wanneer iedereen aan de beurt is geweest, stapt Piet Goddaer / Ozark Henry zelf het podium op om The End van The Doors te brengen. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2022 /