Alles over Zomerhit 2022: artiesten, genomineerden, show, cd en meer…

De genomineerden voor Zomerhit 2022 zijn vandaag (maandag 4 juli) bekendgemaakt. Twintig artiesten maken kans op de Zomerhit 2022. Maar er is nog meer: het wordt een zomer met iedere dag programma’s op Radio2, zes tv-uitzendingen op Eén, extra aanbod op VRT NU en natuurlijk een cd. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus gaan Siska Schoeters en Niels Destadsbader op zoek naar dé Zomerhit van 2022. Je leest er hier alles over. Maar we beginnen natuurlijk met de artiesten, die de genomineerden voor Zomerhit 2022 vormen.

Zomerhit 2022 genomineerden

Dit keer geen tien, maar twintig Zomerhit 2022 genomineerden! De volgende artiesten maken kans op de Zomerhit 2022. Hoe ze bepalen welke artiesten kansmaken? Alleen recente Vlaamse singleproducties die tussen 3 juni en 1 juli 2022, zowel in de Ultratop als in de playlist van Radio2 stonden, kwamen in aanmerking om genomineerd te worden. De rangschikking van de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 en die van de meest gespeelde, recente Vlaamse producties op Radio2 zijn samengeteld om tot de definitieve lijst te komen.

Ze staan op alfabetische volgorde:

Klik op de naam van de artiest om er meer over te ontdekken.

Stemmen voor winnaar Zomerhit 2022

Na de bekendmaking van de genomineerden op Radio2, opende presentator Benjamien Schollaert de stemming. Dat deed hij samen met Karen Damen, die met K3 de Zomerhit won in 1999, 2000 en 2001. Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT NU-app. Vanaf maandag 4 juli kun je elke week één keer stemmen op jouw drie favoriete artiesten. De stemming loopt af op zondag 14 augustus om 12 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. De tellers gaan weer op nul en je kunt opnieuw stemmen voor jouw favoriete artiest en nummer. Deze keer kun je stemmen via televoting. Jij kiest wat voor jou dé Zomerhit van 2022 is. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 20 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2022.

Zomerhit programma

Geen zomer zonder Zomerhit: een show vol muziek, zon en zee. En voortaan nóg meer dan vroeger, want Eén en Radio2 zorgen samen voor plezier, sfeer en veel optredens. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus gaan Siska Schoeters en Niels Destadsbader op zoek naar dé Zomerhit van 2022. Je kunt er niet omheen, zowel op radio en televisie als online krijg je zes weken lang de beste muziek van bij ons. Ontdek hieronder alles over de radioshow op Radio 2, de Zomerhit shows mét optredens van diverse artiesten op tv bij Eén, VRT NU shows en zelfs de nieuwe cd.

Optreden artiesten Zomerhit 2022

Wil je de optredens bijwonen van de Zomerhit 2022 artiesten? Dat kan in De Panne, Bredene en Blankenberge. Tijdens deze shows worden de opnames gemaakt voor het programma van Eén en VRT NU. Het wordt een groot, muzikaal feest. De shows starten rond 20.30 uur à 21 uur. Ze zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. In show 1 tot en met 5 treden er telkens vier genomineerden op. Maar Siska Schoeters en Niels Destadsbader ontvangen ook Zomerhit-winnaars van vroeger, er zijn verrassende duetten en er komen internationale kleppers langs.

Zomerhit show opname bijwonen

De opname van de Zomerhit show kun je dus bijwonen Hieronder het schema. Allereerst zie je wanneer de show wordt opgenomen; daarna wanneer je ‘m op Eén en VRT Nu kunt kijken.

  • Dinsdag 12 juli in De Panne: Zomerhit show 1 – zaterdag 16 juli op tv.
  • Woensdag 13 juli in De Panne: Zomerhit show 2 – zaterdag 23 juli op tv.
  • Woensdag 27 juli in Bredene: Zomerhit show 3 – zaterdag 30 juli op tv.
  • Donderdag 28 juli in Bredene: Zomerhit show 4 – zaterdag 6 augustus op tv.
  • Donderdag 11 augustus in Blankenberge: Zomerhit show 5 – zaterdag 13 augustus op tv.
  • Zaterdag 20 augustus in Blankenberge: Zomerhit show 6 – finale Zomerhit 2022 met deze artiesten (en dus gewoon zaterdag 20 augustus op tv).

Radio 2 & Zomerhit

Zomerhit doet drie badsteden aan. De studio van Radio2 staat er telkens twee weken.

  • Van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli in De Panne
  • Van maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus in Bredene
  • Van maandag 8 tot en met zaterdag 20 augustus in Blankenberge

Iedere dag kun je tussen 10 en 20 uur een kijkje nemen aan de Radio2-studio. In de voormiddag laat Ann Reymen de zon stralen. Van 10 tot 12 uur presenteert ze Radio2 Aan zee en zorgt ze, samen met Ladybikers Margaux Bogaert en Katleen Craenhals, voor heel wat vakantietips aan de kust en in de rest van Vlaanderen. Tussen 13 en 16 uur presenteren Daan Masset of Caren Meynen Radio2 Zomerhit. Elke dag is een genomineerde of een andere artiest van de partij voor een babbel en een intiem liveoptreden. Wanneer de televisieshows worden opgenomen, nemen Daan Masset en Kim Debrie je mee achter de schermen in Radio2 Zomerhit backstage.

Zomerhit op repeat

Wil je eindeloos genieten van alle hits van de zomer? Eind deze week, op vrijdag 8 juli, verschijnt de editie 2022 van de Zomerhit-cd. Op het dubbelalbum staan 44 tracks, zowat elke recente single die door een artiest van bij ons is uitgebracht. De cd is een uitgave van VRT en Universal en is overal te koop. Je kunt ‘m nu bijvoorbeeld bij Bol.com bestellen en zo VlaamsKijken steunen.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juli 2022 /