Documentaire film Will Tura, Hoop doet leven op tv kijken

De documentaire film Will Tura, Hoop doet leven van Dominique Deruddere over de carrière van Will Tura is vanavond (zaterdag 6 augustus) om 21.47 uur te kijken op Eén. Acteur Jan Decleir vertelt off screen het verhaal van De keizer van het Vlaamse lied. Deze documentaire werd eerder al uitgezonden in het kader van 80 jaar Will Tura.

Will Tura, Hoop doet leven

Ken jij Hoop doet leven al? Eén omschrijft de documentaire film over Will Tura op de volgende wijze. “Jean Kluger, die vijftig jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft regisseur Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen. ‘De keizer van het Vlaamse lied‘ is erg gesteld op zijn privacy, maar in deze film wordt aan de hand van privé foto- en filmmateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest. Het resultaat is een compromisloos beeld van ’s mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir.” De documentaire over het leven van Will Tura duurt 1 uur en 25 minuten.

Wist je dat acteur Jan Decleir momenteel werkt aan de derde Familie Claus film?

Will Tura & Zomerhit

De documentaire film Will Tura, Hoop doet leven wordt uitgezonden na de aflevering van Zomerhit. Dat is niet heel gek. Wist je Will Tura in 1973 de eerste editie van Radio 2 Zomerhit won met zijn nummer Verboden Vrucht. De stemming verliep toen nog via een gele briefkaart. In 1977 won hij Zomerhit nogmaals met Zomerliefje. Maar stond vaker op het Zomerhit podium; zo werd Hopeloos in 1981 uitgeroepen tot beste Nederlandstalig lied. En ontvig hij in 1976 de persprijs voor Donna Carmela. In 2002 kreeg De mooiste droom dan weer een prijs voor het album. En in 1984 was er de eenmalige prijs: Beste componist, die Will Tura tijdens Radio 2 Zomerhit ook won. Net als de Carrièreprijs in 1999.

Ereteken op Vlaamse feestdag

Wist je trouwens dat de zanger recent nog het ereteken van Vlaams minister-president Jan Jambon kreeg op de Vlaamse feestdag in de categorie muziek. Arthur Achiel Albert Blanckaert – zoals de zanger eigenlijk heet – mag dan officieel al een tijdje geleden gestopt zijn; zijn nummers leven nog steeds bij het publiek.

Will Tura, Hoop doet leven kijken

Maar terug naar de documentaire film Will Tura, Hoop doet leven; deze is dus op zaterdag 6 augustus om 21.47 uur te kijken op Eén. Op dit moment is-ie nog niet op VRT Nu te kijken, maar daar verwacht ik ‘m aansluitend wel. Vanuit België kun je deze gratis streamingdienst eenvoudig kijken; vanuit Nederland VRT Nu kijken is mogelijk, maar alleen met een VPN Verbinding. Wist je dat Will Tura, Hoop doet leven ook op dvd verkrijgbaar is. In België kun je deze documentaire film ook op Streamz kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2022 /