Nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht | Hoe is het nu met?

Goed nieuws voor de liefhebbers van het MAX-programma Droomhuis Gezocht. Vanavond – maandag 6 december – om 20.30 uur start een nieuw seizoen op NPO1. Het gaat om een Hoe is het nu met-aflevering, waarin Sybrand Niessen langs gaat bij gasten. Vanaf volgende week nemen Carrie ten Napel en Dionne Stax de presentatie van Droomhuis gezocht voor hun rekening. Ontdek alvast alles over de komende afleveringen.

Sybrand Niessen

Sybrand Niessen vertelt: “Na al die seizoenen is het tijd om het stokje over te dragen. Ik heb jarenlang prachtige reizen mogen maken en mensen kunnen helpen bij de zoektocht naar hun droomhuis. In verband met een overvolle agenda heb ik besloten om te stoppen. Ik wens Carrie en Dionne ontzettend veel plezier en succes!”

Hoe is het met deelnemers Droomhuis gezocht?

Jaarlijks krijgt de redactie van Droomhuis Gezocht één veelgestelde vraag: welke dromers kopen uiteindelijk ook een huis? Wat is er gebeurd toen Sybrand en zijn cameraploeg vertrokken waren? Dat ziet de kijker in deze speciale aflevering. Het is de laatste aflevering die Sybrand Niessen presenteert.

Zweden

We bezoeken Olaf en Marinca; ondernemers met drie horecazaken, die met de kinderen naar Zweden wilden emigreren. In het gebied Dalarna zochten ze een typisch Zweedse stuga, waar Olaf verse vis kon vangen en Marinca lekker kon gaan paardrijden. Hoe gaat het nu met ze?

Oostenrijk

Voor moeder Ina was het een langgekoesterde wens om een nieuw leven in Oostenrijk te beginnen. Door het overlijden van haar man kwam dit plan stil te liggen. Aangezien de kinderen zelf in Oostenrijk werkten, was dit hét moment om alsnog de sprong in het diepe te wagen. Na een lichte twijfel werd gekozen voor huis drie. Is het de juiste beslissing geweest?

Portugal

In 2019 ging Sybrand met Marco en Anne naar Portugal. Ze besloten hun vertrouwde huis in Nederland te verkopen om samen fulltime te gaan genieten op de Azoren. Hoewel de keuken en badkamers verbouwd moesten worden, stonden ze achter de keuze voor huis drie. Zijn ze na het vertrek van de ploeg aan het klussen geslagen, of liep het toch anders?

Italië

Tot slot gaan we op visite bij Marc en Wilma in Italië. In het prachtige Ligurië zochten zij een vrijstaand vakantiehuis met een mooi uitzicht. Het hoefde niet helemaal afgewerkt te zijn; Marc houdt van klussen en Wilma van inrichten. Hun hart werd tijdens de uitzending gestolen door huis drie, alleen de weg ernaartoe was ‘een dingetje’. Hoe is dit afgelopen? 

Droomhuis gezocht

In Droomhuis Gezocht helpen Carrie ten Napel en Dionne Stax Nederlanders bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. Op basis van een budget wordt gezocht naar drie geschikte huizen. Ook worden praktische tips gegeven. Waar moet je op letten bij de aankoop van een huis? Dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen. Bovendien is er aandacht voor de droomhuis-omgeving. Carrie en Dionne nemen de kijker mee door de regio van het beoogde droomhuis. Ze verkennen de omgeving en geven leuke uittips.

Carrie ten Napel en Dionne Stax

In de tweede aflevering van dit seizoen is het de beurt aan de nieuwe presentatoren van Droomhuis gezocht: Carrie ten Napel en Dionne Stax. Ze ontdekken het eiland Corfu. Dionne Stax gaat op zoek naar een droomhuis voor Anne en Peter. Carrie ten Napel laat zien wat het eiland te bieden heeft.

Op zoek naar een huis in Corfu

In 2015 besloot Anne met een vriendin de Corfu Trail te lopen, een wandeltocht van het zuiden naar het noorden van Corfu. Verspreid over drie vakanties zouden zij de gehele tocht van bijna 200 kilometer afleggen. In die periode kende Anne net haar partner Peter, aan wie ze al gauw ook het prachtige eiland wilde laten zien. Eenmaal daar ontstond het idee om samen een huis te kopen.

Het afwisselende landschap van het eiland spreekt Anne en Peter enorm aan; in het zuiden vlak, maar hoe noordelijker, hoe ruiger het landschap. Ook is het eiland relatief klein, is de natuur prachtig en heerst er een zonnig klimaat. Het liefst wil het stel een huis zo dicht mogelijk bij de Corfu Trail, aan de westkant van het eiland. Op basis van het budget: 180.000 euro, gaat Dionne Stax op zoek naar drie geschikte huizen.

Corfu


Carrie ten Napel ontdekt deze aflevering het eiland en neemt onder meer een kijkje op de plek waar het voor Anne en Peter allemaal begon: de Corfu Trail. Ze bewandelt een deel ervan, om te ervaren hoe prachtig en afwisselend het landschap is. Corfu, ook wel Korfoe of Kerkyra genoemd, ligt in het westen van Griekenland, vlak voor de kust van Albanië. Corfu is het op één na grootste eiland in de Ionische Zee. Met zijn prachtige landschap met romantische baaitjes, azuurblauwe zee en beboste heuvels, is het misschien wel het mooiste eiland van Griekenland. Daarnaast heeft het een zacht voorjaar en een warme zomer. Corfu-stad is een elegante en indrukwekkende stad met een Venetiaanse uitstraling, inclusief smalle steegjes, pastelkleurige huizen en rode dakpannen.

Droomhuis Gezocht: het Spaanse Málaga

Dolf en Alice schelen bijna vijftien jaar en hebben elkaar leren kennen op het werk van Dolf, de sauna. De vonk sloeg al snel over en inmiddels zijn ze tien jaar samen. Het huis in Spanje wordt het eerste van het stel samen, want in Nederland hebben zij een latrelatie. Alice en Dolf zijn dol op Spanje. Het is bijna altijd zonnig en op rijafstand van Nederland. In totaal zijn Alice en Dolf zo’n tien keer in het land geweest, op allerlei verschillende plekken. Toch trekt het zuiden hun het meest. In het bijzonder Málaga, waar zij drankjes op het terras in het bruisende centrum kunnen afwisselen met verse vis. Op basis van het budget van 300.000 euro, gaat Dionne Stax op zoek naar drie geschikte huizen.

Málaga met Dionne Stax

De stad Málaga ligt op drie uur vliegen van Amsterdam in de populaire regio Andalusië. Málaga is ook de hoofdstad van deze gelijknamige provincie. Met ruim een half miljoen inwoners is het de vijfde stad van Spanje. Het ligt direct aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Sol. Málaga is bovendien een diverse stad, met voor ieder wat wils. Van historische monumenten, waaronder het Alcazaba en het Teatro Romano, tot aan moderne bouwwerken bij de vernieuwde haven. Ook heb je hier parken en botanische tuinen waar je kunt wandelen, en kun je op bijna iedere hoek van de straat genieten van lokaal voedsel of culinaire hoogstanden.

Dionne stuit tijdens haar bezoek op een bijzondere processie. Verder duikt ze in het leven van Picasso, die nauw verbonden was aan de stad. Tot slot gaat zij, op aanraden van Alice en Dolf, verse vis eten in de oude visserswijk El Palo én hoort ze over de geschiedenis van deze plek.

Emigreren naar Zweden


Laura en Andries zoeken een droomhuis in Zweden. Ze kennen elkaar, sinds hun ontmoeting via het internet, nu zo’n twaalf jaar. Ze wonen inmiddels zeven jaar daarvan in Lutjebroek, vlakbij Enkhuizen. Echter, al jaren kriebelt het bij het stel: ze zijn op zoek naar vrijheid. Een eigen woning in het buitenland, met ruimte en omgeven door natuur, lijkt de oplossing. Laura en Andries verwachten dit huis te vinden in het zuiden van Zweden. En ze voeren de druk op, voor zichzelf én Dionne. Het huis in Nederland is namelijk al verkocht.

Ik moet hierbij ook meteen denken aan Camping Coppens, waarin Staf Coppens naar Zweden emigreert.

Laura en Andries zoeken hun huis in het gebied tussen Stockholm en Göteborg. In de regio Värmland of Vastra Götaland. Ze zijn er meerdere keren geweest en vinden dit een prachtig gebied. De wens is om buiten ruimte te hebben, om er iets kleins bij te kunnen bouwen. Bijvoorbeeld een stuga, om te kunnen verhuren aan andere mensen. Ze zijn zelf best handig. Iets aan het water zou helemaal perfect zijn. Het budget is 150.000 euro.

Zweden ontdekken

In Värmland of Vastra Götaland kun je prachtig wandelen. Maar ook voor het ultieme winterwonderland kun je hier terecht. In de winter veranderen de groene glooiende heuvels in ideale skipistes of sledehond parcours. Dionne Stax ontdekt de mooie natuur tijdens het spotten van wildlife met natuurgids Simon Green. Ook laat zij zich, voor wat ontspanning, onderdompelen in een aloude Zweedse traditie en duikt zij het bruisende Stockholm in.

Woning in Tsjechië gezocht

Broer en zus Kajo en Eva kennen Tsjechië goed. Hun vader is daar geboren en ze komen er al hun hele leven. Als kind wilden ze ook wel eens naar een ander land op vakantie, maar inmiddels hebben ze hun hart aan Tsjechië verloren. Ze komen er altijd als toerist en slapen dan bij familieleden. Nu willen ze graag een eigen huis, zodat ze zelf hun familieleden kunnen uitnodigen. Ze zoeken een huis in de buurt van hun familie, in de regio Pardubice. Dat ligt op zo’n twee uur rijden van de hoofdstad Praag. Naast ruimte om familie te ontvangen, is voldoende privacy heel belangrijk voor Kajo en Eva. Hun budget is 300.000 euro, maar dan moet het huis wel helemaal af zijn.

Tsjechië

Dionne Stax bezoekt in de omgeving een traditionele speelgoedmaker. Hij produceert met de hand houten speelgoedfiguren op dezelfde manier als zijn vader en opa dat deden. Verder ontdekt Dionne het culturele aanbod van Praag. Ze duikt vrij letterlijk in de traditionele biercultuur. Ze leert het perfecte Tsjechische biertje tappen, maar dat gaat net even anders dan ze gewend is.

Foto: Carrie ten Napel en Dionne Stax | © Janita Sassen/MAX

Ontdek alles over het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht met Dionne Stax en Carrie ten Napel. Ben jij benieuwd hoe het nu met deelnemers is?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 december 2021 /