The Masked Singer seizoen 3 kijken op RTL4 | After the Mask (Videoland)

Goed nieuws voor de Nederlandse liefhebbers van The Masked Singer. Het derde seizoen van The Masked Singer in Nederland is in volle gang. De show is iedere vrijdag om 20.00 uur te kijken. Na afloop kun je op Videoland kijken naar The Masked Singer: After the Mask.

The Masked Singer seizoen drie

Wie zitten er in het derde seizoen achter de maskers van The Masked Singer. Trouwe panelleden Gerard Joling & Buddy Vedder en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver zullen, onder leiding van presentator Ruben Nicolai, weer hun uiterste best doen om de identiteit van de karakters te achterhalen en met hun speculaties punten te verdienen.

The Masked Singer: After the Mask

Nieuw dit jaar in Nederland is het programma The Masked Singer: After the Mask op Videoland. In België was dit meteen tijdens het eerste seizoen te kijken als Behind The Mask. Hierin krijg je iedere week een uniek kijkje achter de schermen en ontdek je nog meer over het karakter dat zich die aflevering heeft onthuld. Welke BN’ers worden er deze keer ontmaskerd?

Ruben Nicolai

“Dit derde seizoen ontstijgt de vorige twee. De kostuums zijn duizelingwekkend, de kandidaten bijzonder en divers en het niveau heel hoog. Seizoen 3 The Masked Singer: It’s gonna be epic!”, aldus presentator Ruben Nicolai.

Bekende Nederlanders

Welke bekende Nederlanders denk jij dat er in seizoen drie deelnemen aan The Masked Singer? Wie laten van zich horen tijdens spetterende solo-optredens, duetten en groepsoptredens. Niet alleen professionele zangers of zangeressen doen mee, maar bijvoorbeeld ook acteurs, politici, presentatoren en sporters. Tijdens de show komen er hints voorbij en mogen de panelleden vragen stellen.

Kostuum

In totaal doen er vijftien kandidaten mee aan The Masked Singer seizoen drie. Wie je kunt verwachten? Volgens de wikipedia van het programma zien we sowieso een alien, boekenwurm, cupido, farao, giraffe, krokodil, lieveheersbeestje, stier, viking, vogelverschrikker, zwaan, biggetje, elfje, octopus en haai. Welke BN’ers zitten er volgens jou in de pakken dit jaar? Kun jij iemand meteen ontmaskeren op basis van zijn of haar stem.

Stem van het publiek

Het publiek stemt iedere week op haar favoriet en bepaalt daarmee dus wie ze graag terug wil zien. Degene met de minste stemmen zal zijn of haar identiteit moeten onthullen en de show moeten verlaten.  The Masked Singer wordt geproduceerd door Blue Circle.

Winnaar The Masked Singer 2021

De afgelopen weken hebben natuurlijk al van alles geschreven over de bekende Nederlanders die ontmaskerd zijn. Dat kun je hieronder lezen. Nu is het vanavond – vrijdag 17 december – tijd voor de finale. Welke zangers er nog onbekend zijn. Dat zijn de Haai, Krokodil, Giraffe en Cupido. Wie van deze vier wint de show en volgt daarmee Neptunus Jan Dulles op. Kortom: wie wordt de winnaar van The Masked Singer 2021… We weten het vanavond.

Zijn dit de deelnemers aan The Masked Singer?

SPOILER ALERT… Vanaf hier schrijven we meer over de BN’ers die we verwachten in de pakken. En we zetten de ontmaskerde BN’ers op een rijtje.

Wie zit er volgens de geruchten verder in de pakken?

Er zijn op dit moment nog een aantal deelnemers aan The Masked Singer, die nog niet ontmaskerd zijn. Weet jij wie de boekenwurm, cupido, giraffe, krokodil, stier, vogelverschrikker, lieveheersbeestje, farao, biggetje of de haai zijn? Bij verschillende pakken gaan al namen rond van BN’ers. We zetten de belangrijkste ‘verdachten’ op een rijtje.

  • Cupido: Jamai
  • Giraffe: Tygo Gernandt
  • Krokodil: Emma Heesters
  • Haai: Xander de Buisonjé

Ontmaskerde BN’ers

In het derde seizoen zijn er natuurlijk ook al verschillende BN’ers ontmaskerd. Ontdek hier alles over de deelname van Anita Witzier, Ron Brandsteder, Jette van der Meij, Luuk Ikink en Isa Hoes.

Anita Witzier

Presentatrice Anita Witzier (o.a. van 100 dingen en Nieuwe Boeren) bleek de zwaan te zijn; zij moet in de eerste aflevering The Masked Singer seizoen drie al verlaten. Zelf was ze daarover wel verbaasd. “Die Alien kon niet zo heel veel, dus ik was verbaasd dat ik naar huis moest.” Zelf heeft ze namelijk ervaring; vroeger zat ze in een kinderkoor. Binnenkort verschijnt van haar het boek En bedankt!

Ron Brandsteder

Ron Brandsteder is in de tweede aflevering van The Masked Singer ontmaskerd als de viking. Zijn zoon Rick deed eerder al mee aan het programma. Zingen is voor hem niet nieuw; hij bracht in de periode van 1974 tot 1976 – volgens Wikipedia – verschillende singles uit onder het pseudoniem Ron J. Winchester. Later zong hij gewoon onder eigen naam verschillende nummers, zoals Dokter Bernhard met Bonnie St. Claire, Lieve Bella Beer en natuurlijk Engelen bestaan niet (het nummer dat hoort bij Ron’s Honeymoonquiz).

Jette van der Meij

Jette van der Meij – die sinds jaar en dag Laura speelt in Goede tijden, Slechte tijden is in de derde afleveirng van The Masked Singer ontmaskerd als de octopus.

Luuk Ikink

Luuk Ikink – die op dit moment te zien is als presentator van Eilandpraat – is in de vierde aflevering van The Masked Singer ontmaskerd als de Alien. Nog voor hij één noot had gezongen, werd zijn naam al genoemd door Carlo en Loretta.

Isa Hoes

Isa Hoes blijkt het Elfje te zijn. Lange tijd ging iedereen er van uit dat Astrid Joosten in dit pak zou zitten, maar het was dus Isa Hoes. Zij vond het wel lastig om dit geheim te houden. “Je doet zoiets leuks, dus dat wil je elen. Maar dat mag dus niet.” Isa Hoes geniet van zingen. Het werkt voor haar echt ‘helend’. Naast actrice en schrijfster mag Isa Hoes zich nu dus ook zangeres noemen.

Karin Bloemen

In de volgende aflevering is Karin Bloemen ontmaskerd. Geen verrassing, want velen gingen er al lange tijd vanuit dat zij het lieveheersbeestje zou zijn. Zij vond het een geweldige ervaring en daarom ontzettend jammer dat ze de show al moest verlaten. Ze zei daarop: “Ik ga iedereen uit het publiek persoonlijk bellen om te vragen waarom ik niet door ben.” Je kon vorige week kijken naar de film Buiten is het feest, die gebaseerd is op het misbruikverleden van Karin Bloemen.

Daphne Deckers

Zoals we al verwacht hadden, is Daphne Deckers ontmaskerd in The Masked Singer als de boekenwurm. De aanwijzingen waren voor ons – en menig kijker – al duidelijk, maar de jury was toch verrast. Zelf had ze niet verwacht dat de jury het niet zou raden; het pak was volgens haar tenslotte een grote weggever. Ze vertelt dat ze het wel eng vond. “Je bent best wel kwetsbaar, want je gaat zingen terwijl je niet kan zingen en je danst terwijl je eigenlijk niet kan dansen. Ze zullen me dan ook niet snel voor een musical gaan vragen.”

Marc-Marie Huijbregts en René van Kooten

Wat we al verwacht hadden, ontdekten we in de aflevering van 3 december. Toen waren er namelijk twee onthullingen, die van Marc-Marie Huijbregts en René van Kooten. Zoals verwacht – althans door ons – was Marc-Marie Huijbregts de vogelverschrikker. En de farao is Renee van Kooten. Marc-Marie vond het iets ‘eigenaardigs hebben’ om mee te doen. En voor René was het lastig geheim te houden thuis, omdat zijn dochter een grote fan is.

Edwin Evers en Nicolette Kluijver

De halve finale ging tussen Stier, Biggetje, Haai, Krokodil, Giraffe en Cupido. De eerste twee werden ontmaskerd. Zoals we al dachten, zat Edwin Evers in het pak van de Stier. Nicolette Kluijver heeft menig kijker verrast als Biggetje. Wist jij dat ze zo goed kon zingen? Zelf genoot ze er ook ontzettend van. “Ik vind het heel erg en ik ben van Biggetje gaan houden.” Edwin Evers vond het fantastisch om te doen.

Project Glimlach

In het kader van Project Glimlach zijn er ook gast optredens bij The Masked Singer in Nederland. Dit is een grote inzamelingsactie voor vermindering van angst, pijn en stress bij ernstig of langdurig bij zieke kinderen. In zeven toonaangevende Nederlandse kinderziekenhuizen worden jaarlijks 380.000 kinderen behandeld. Om hier aandacht voor te vragen, zien we dus tal van gastoptredens in programma’s waaronder The Masked Singer. Ook de finaleavond van The Masked Singer op vrijdagavond 17 december staat in het teken van RTL Project Glimlach, waar Beau en John Williams live verslag doen van de actie en zullen afsluiten met de bekendmaking van de opbrengst. 

Duo-optredens voor Project Glimlach

De afgelopen weken konden we zo kijken naar duo-optreden voor Project Glimlach in The Masked Singer. De eerste waren twee papegaaien, de volgende twee monstertjes. Guus Meeuwis en Manon Meijers waren te zien als het Ijsje en de Cupcake. Spike en Jamie van Di-Rect waren de monsters. Ondanks alle hints, wist niemand het te raden. En die twee papegaaien? Die konden volgens Bas Smit echt niet zinen en dansen en kwamen volgens hem dus niet uit de entertainmentwereld. Als bekend wordt dat het Gert Verhulst en zijn zoon Viktor Verhulst zijn, dan kan hij wel door de grond zakken. De Verhulstjes zijn ook in Nederland populair; vanaf vrijdag 19 november wordt het eerste seizoen uitgezonden op RTL5.

The Masked Singer België

In België was The Masked Singer vorig jaar een kijkcijferkanon voor VTM. Er komt een tweede seizoen aan. Vanaf wanneer we die gaan zien, is nog niet bekend. Ik gok dat dit zal zijn na Belgium’s Got Talent of K2 Zoekt K3. Wil je het eerste seizoen van The Masked Singer België kijken? Dat kan! Via VTM GO kun je de afleveringen van de show en Behind The Mask ook vanuit Nederland terugkijken.

Foto: William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 oktober 2021 /