Op zoek naar Maria: jury, kandidaten en meer

Op zoek naar… gaat vanavond – zondag 21 februari – weer van start bij AVROTROS. Om 20.25 uur op NPO 1 start de zoektocht naar Maria. Benieuwd of het weer zo gaat scoren als de zoektochten naar Evita, Joseph, Zorro en Mary Poppins. Frits Sissing is wederom de presentator. Ontdek alles over de jury, kandidaten en meer.

Op zoek naar Maria

Zeven zondagen achter elkaar kan de kijker genieten van tien talentvolle Maria’s. Alle tien de kandidaten brengen uiteenlopende ervaring mee uit het musicalvak. In iedere aflevering moeten zij zich bewijzen tegenover een vierkoppige jury die hun optredens op professionele wijze becommentarieert. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker om te stemmen wie er door mogen en wie er in de sing off terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee Maria’s met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Frits Sissing

Frits Sissing: “Ik vind het een feest dat ‘Op zoek naar…’ terugkomt op tv én dat ik het weer ga presenteren. De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent. Ik ben benieuwd naar de musicalsterren in Op zoek naar Maria. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen.”

Winnaar van Op zoek naar…

Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita, 2007), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph, 2008 – recent nog te zien in De K van Karlijn), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins, 2009 – die inmiddels zeer succesvol als actrice is) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro, 2010/2011)? Wie wint er Op zoek naar Maria? Maak kennis met de kandidaten.

Nandi van Beurden wint Op zoek naar Maria

Op zondag 4 april is Nandi van Beurden uitgeroepen tot winnares van Op zoek naar Maria. Zij stond samen met Tessa Sunniva en Natascha Molly in de finale. De jury sprak vol lof over alle drie de dames. De uiteindelijke beslissing lag in de finaleshow volledig in handen van het publiek, de kijker. Nandi kreeg in de finale de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en versloeg zo haar medefinalisten.

Kandidaten Maria

  • Sylvia Boone kun je herkennen uit de Studio 100-serie Prinsessia. Zij speelde Prinses Madeliefje.
  • Nandi van Beurden heeft ervaring in grote musicals in zowel Nederland als Duitsland.
  • Anouk van Laake is bij de jonge Vlaamse (en Nederlandse) kijkers, dan weer bekend als Jamie uit Campus 12. Ze heeft al veel internationale ervaring.
  • Natascha Molly was eerder al te zien in verschillende Efteling Shows van de Efteling.
  • Sanne den Besten was op tv te zien in het BNN-programma Like ADAM en se zpeelde in verschillende musicals mee.
  • Jolijn Henneman is ook een bekend gezicht voor de jongere tv-kijker. Ze heeft in Prinsessia de hoofdrol van prinses Linde gespeeld. Daarnaast speelt ze Sterre in de Misfit-films (waar nu ook een serie van wordt gemaakt voor Netflix).
  • Renée de Gruijl heeft recent één van de hoofdrollen in Spangas gespeeld. Ze behoorde daarnaast tot de cast van Lazarus. Maar je zag haar ook in tal van verschillende series en in het achtste seizoen van The Voice of Holland.
  • Valerie Curlingford werd als model gerepost door Rihanna op Instagram en zong mee op een track van dj Martin Garrix. Ze heeft als leadvocaliste op grote cruiseschepen gewerkt en veel buitenlandse ervaring.
  • Tessa Sunniva won al de Musical World Award voor aanstormend talent door haar rol van Ariël in The Little Mermaid. Daarnaast heeft ze al tal van buitenlandse musicals op haar naam staan.
  • Willemijn Maandag heeft al de nodige ervaring op musical gebied. Maar wist je dat ze ook een gastrol in Flikken Maastricht heeft gespeeld?

Jury Op zoek naar Maria

Jamai Loman, Richard Groenendijk, Carline Brouwer en Pia Douwes vormen de jury van Op zoek naar Maria. Pia Douwes was ook in de vorige edities van Op zoek naar… te zien als jurylid. In Op zoek naar Maria neemt ze voor het eerst plaats in de troon als juryvoorzitter. Jamai Loman en Richard Groenendijk hebben beide veel ervaring in de musicalwereld. En Carline Brouwer is de regisseur van de musical The Sound of Music.

Op zoek naar Maria wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland B.V. Het programma is gebaseerd op een format bedacht door de BBC en de Really Useful Group Ltd. en gedistribueerd door BBC Studios.

Foto AVROTROS – Elvin Boer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 februari 2021 /