Giovanni Kemper is Duiker in The Masked Singer België

Giovanni Kemper is de Duiker in The Masked Singer in België. Hij verloor in de face-off van Koningin Sandra Kim. Eerder versloegen zij wolf Kevin Janssens. Hij is het natuurlijk gewend om op het podium te staan, omdat hij in de Ketnet-band zit. Hij is de ex van Laura Tesoro, die eerder in de jury zat en hem dus ontmaskerde.

Giovanni Kemper is de duiker

Wat ik persoonlijk ontzettend leuk vind, is dat duiker Giovanni Kemper een Nederlander is. Hij is geboren in Leiden en was al in tal van musicals te zien. Wist je dat hij in 2013 zelfs in de finale stond van So You Think You Can Dance. In Nederland zag je ‘m een paar maandjes in 2018/2019 in Goede tijden, slechte tijden. Hij speelde Q Bouwhuis. In Vlaanderen is hij het meest bekend van zijn rol als Wilko in de Nachtwacht (seizoen 5 nu op tv).

Giovanni Kemper over The Masked Singer

“Die helm laat geen lucht voor. Je zit in je eigen lucht te ademen. Dat is zo warm, dat je een uithaal moet doen, dat je denkt ‘dat gaat niet lukken'”, zo vertelt hij in de finale. Hij heeft het zijn collega’s van De Nachtwacht wel verteld dat hij als Duiker deelnam aan The Masked Singer België.

Zingen in een sauna en bewegen in slow motion

Toch wist Gio Kemper kijkend Vlaanderen week na week te verrassen met zijn loepzuivere stem. “Het lijkt alsof je aan het zingen bent in een sauna”, vertelt hij daarover in Behind The Mask. “Na mijn eerste optreden was ik buiten adem, zweette ik me kapot en deed alles pijn. Heb je ooit al 5 minuten constant in slow motion bewogen? Dat is retezwaar, ik trilde als een gek.”

Gio Kemper over ontmaskering door ex Laura Tesoro

Gio blikt ook terug op het moment waarop Laura Tesoro hem ontmaskerde. “Toen had ik stress, niet normaal. Ik was zeker dat ik zou ontmaskerd worden. Ik dacht: ‘Alsjeblieft, blijf aan Dries Mertens denken!’'” Of Gio het jammer vond dat hij niet won? “Nee. Ik heb alles mogen doen, alles mogen laten zien. Ik ben onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen doen.”

Bekende Vlamingen zingen in The Masked Singer

Heb jij alle afleveringen gezien? Dan ken je natuurlijk alle verhalen al van achter de schermen. Je kunt hier teruglezen hoe het was voor  monster, de libelle, de otter, de duivel, de zeemeermin, de aap, de suikerspin en wolf.

Foto’s VTM.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

6 november 2020 /