Nachtwacht: begint aan vijfde seizoen

Nachtwacht begint morgen – zondag 6 september 2020 – aan het vijfde seizoen op Ketnet. Dan kunnen kids weer genieten van de belevenissen van Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko).

Nachtwacht

Nachtwacht is een fictiereeks van Ketnet en Studio 100 over drie tieners met bovennatuurlijke krachten. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in het rustige dorpje Schemermeer, maar eigenlijk gebeuren er vreemde dingen. Schemermeer is namelijk een poort naar de onderwereld. Daarom duiken er geregeld fabelachtige wezens op – denk aan trollen, mummies, minotaurussen, enzovoorts – vaak met kwade bedoelingen. Gelukkig is er de Nachtwacht: drie bewakers van het goede. Het zijn drie tieners die er op het eerste gezicht doodgewoon uitzien, maar eigenlijk ook zelf mythische wezens zijn: de slimme vampier Vladimir (Louis Thyssen), de toverelf Keelin (Celine Verbeeck) en de stoere weerwolf Wilko (Giovanni Kemper).

Griezelen op het niveau van kinderen

Nachtwacht is een razend spannende en soms lekker griezelige reeks met spectaculaire speciale effecten. Maar er zijn ook heel wat grappige momenten, want de drie helden zijn niet perfect en hebben net als alle andere tieners hun probleempjes en tekortkomingen. Hierdoor sluit het heel goed aan bij de jonge kijkers van Ketnet.

Cast Nachtwacht

De vaste cast van Nachtwacht wordt gevormd door Louis Thyssen, Céline Verbeeck, Giovanni Kemper en Sven De Ridder. Ook Peter Van De Velde, Luna Van Avermaet, Bert Cosemans en Brigitte Heitzer spelen mee. Die laatste is nu herbergierster; in het eerste seizoen was dat Kristine van Pellicom. Ik ben benieuwd wie er daarnaast in seizoen vijf van de Nachtwacht nog meer te zien zullen zijn.

Giovanni Kemper was in Nederland ook te zien als Quintis – Q – Bouwhuis in Goede tijden, slechte tijden. Wat verder leuk is om te melden, is dat Louis Thyssen de zoon is van Peter Thyssen. Samen waren ze dan ook te zien in de film Nachtwacht: De Poort Der Zielen. Maar je kent Peter Thyssen vooral als Herman Van As uit De zonen van Van As (waar dit najaar ook een nieuw seizoen van op VTM komt!). Wat ik leuk vind aan Céline Verbeeck is dat ze tijdens corona sprookjes ging voorlezen op Instagram. Tja, en Sven De Ridder heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Over deze acteur hebben wij op VlaamsKijken al ontzettend veel geschreven.

Films en andere spinn-offs

Naast de serie – Nachtwacht is inmiddels toe aan seizoen vijf – zijn er inmiddels ook twee films. In De Poort Der Zielen en Het Duistere Hart beleven de hoofdrolspelers nog meer avonturen. Voor wie deze portie Nachtwacht nog niet genoeg is, zijn er ook nog boeken, stripboeken, cd’s en andere zaken, zoals bijvoorbeeld het bordspel.  

Foto: De Nachtwacht (seizoen 1): Celine Verbeeck, Louis Thyssen, Giovanni Kemper – Ketnet / Studio 100.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2020 /