Undercover 2: de eerste beelden – 6 september op Eén

Undercover 2 is vanaf 6 september niet alleen op Netflix te zien, maar ook op Eén. Zowel op Eén als Netflix is iedere zondag de aflevering te zien. Op Netflix steeds vanaf 21.45 uur. De eerste beelden zijn vandaag bekendgemaakt, inclusief meer informatie over het verhaal. We gaan deze keer ‘undercover in westernsfeer bij wapenhandelaar’.

Kijk het eerste seizoen van Undercover nu op dvd.

Undercover 2

6 september start eindelijk het langverwachte tweede seizoen van de populaire reeks. Het actieterrein van Bob (Tom Waes) verlegt zich in Undercover 2 van een camping naar een country- en western-manege waar ze zich cowboys in het wilde Westen wanen. Zijn doelwit: broers en wapenhandelaars Berger (vertolkt door Sebastien Dewaele en Wim Willaert).

  • Meer Undercover nieuws: er komt een film over Ferry!
  • In september komt niet alleen het tweede seizoen van Undercover op tv; er komt ook een boek rondom het personage van Tom Waes.
  • Wist je dat VlaamsKijken Tom Waes eerder heeft geïnterviewd (ook over zijn rol in Undercover)? Lees #KijkVlaams met TomWaes.

Eerste beelden Undercover 2

Verhaal Undercover 2

Een klein jaar na de gebeurtenissen van het eerste seizoen werkt Kim (Anna Drijver) bij Human Rights, een organisatie die zich inzet voor vrede en mensenrechten. Omdat haar onderzoek naar illegale wapenhandel in Syrië niet opschiet, vraagt ze tegen de regels in de hulp van haar ex-collega Bob (Tom Waes). Zo komt Bob in contact met de spil van de Belgische illegale wapenhandel: de broers Laurent en JP Berger.

Meedogenloze wapenhandelaars

Op het eerste gezicht zijn dat vriendelijke kerels die de El Dorado Ranch runnen, een country- en western-manege in het Belgische achterland. Maar achter de schermen zijn de broers meedogenloze wapenhandelaars met bloed aan hun handen. Bob gaat undercover en begeeft zich zo opnieuw in het hol van de leeuw. Hij probeert in de gratie te komen van de broers.

Ferry zin op wraak

Ondertussen zint Ferry Bouman (Frank Lammers) vanuit de gevangenis op wraak. Hij wil Bob en Kim terugpakken en zet zijn zoektocht naar hun ware identiteit verder. En ook Polly (Emma Verlinden), de tienerdochter van Bob, laat haar vader niet met rust. Zij wil eindelijk weten wie haar vader echt is en begint haar eigen onderzoek. Maar misschien brengt ze zo wel zijn missie in gevaar…

Sebastien Dewaele en Wim Willaert als de broers Berger

Cast Undercover 2

Naast vertrouwde gezichten Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers  en Elise Schaap, sluiten onder anderen Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Ruth Becquart, Sanne Samina Hanssen, Jeroen Van der Ven en Chris Lomme zich aan bij de cast. Dit zijn de namen die Eén in het persbericht heeft bevestigd. Een rondje op Instagram leverde mij maanden geleden nog meer namen op. Daar staan nog een aantal nieuwe namen bij.

Kennismaken met de cast van Undercover 2? Benieuwd waar je de (Vlaamse) acteurs en actrices van kent die in het tweede seizoen van Undercover gaan schitteren? Ik heb een uitgebreid overzicht voor je gemaakt, inclusief tv-series en films waar je de nieuwe Undercover-gezichten van kunt kennen.

Tom Waes

Tom Waes: “Het draaien van Undercover 2 was een feest. Al vanaf de eerste lezing was het duidelijk dat de scenario’s en de cliffhangers nog straffer zijn dan vorig seizoen. Bob Lemmens komt deze keer langs alle kanten onder druk te staan, heerlijk om een man met zoveel verschillende maskers te spelen. De fans van Undercover, zowel in België als Nederland en de rest van de wereld, zullen tien afleveringen lang op het puntje van hun stoel zitten.” Ook wij hebben Tom Waes geïnterviewd (klik).

Makers Undercover 2

Het tweede seizoen van Undercover werd geproduceerd door Ivy Vanhaecke en Pieter Van Huyck. Nico Moolenaar schreef opnieuw samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook weer showrunner. De regie was dit keer in handen van Pieter Van Hees (Chaussée d’amour, Versailles) en Cecilia Verheyden (Achter de wolken, wtFOCK).

Netflix

Undercover is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Netflix, Proximus, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, Les Gens, Gardner and Domm, Gallop, en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid. Nieuw dit seizoen is dat ook Netflix de reeks buiten België zal aanbieden vanaf 6 september, zij hebben dit nieuws ook vandaag naar buiten gebracht.

Groot succes

Het eerste seizoen van Undercover was niet enkel in Vlaanderen een succes met gemiddeld 1.176.300 kijkers (4+; Live +7; kijkcijfers + VRT NU), maar scheerde ook internationaal hoge toppen: Undercover was in 2019 de best bekeken reeks op Netflix Nederland, waarmee Tom Waes en co. kleppers als La casa de papel, The Irishman en The witcher achter zich lieten. Ook in Latijns-Amerika was Undercover een succes op Netflix. De reeks was te zien in Frankrijk op Canal+ en in Duitsland op ZDFNeo en won awards voor beste serie op de festivals Cinequest in Californië en Seriencamp in München.

Undercover: vanaf 6 september te zien op Eén.

Foto’s: Eén / ©NyklyN

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 mei 2020 /