Moordfeest met deze deelnemers op SBS6: wie is moordenaar?

Welke bekende Nederlander is de moordenaar in het nieuwe SBS6 programma Moordfeest? Een spel voor de liefhebbers van De Verraders. Met gastheer Hans Kesting, zes bekende deelnemers én een geldprijs voor de kijker belooft Moordfeest spannend te worden. Te kijken op zaterdag 16 december om 20.00 uur op SBS6 en Kijk.nl

Moordfeest SBS6

Zeven bekende Nederlanders gaan in op een uitnodiging voor een feestelijke bruiloft op een chique locatie in het zuiden van het land. Wat zij niet weten, is dat zij hier niet heengaan om te feesten … maar om een moordzaak op te lossen. Een fictieve moordzaak. Aan de hand van aanwijzingen, met behulp van hints en door succesvol onderzoek, moeten de gelegenheidsrechercheurs én de kijkers het moordmysterie zien te ontrafelen. Diegene die de identiteit van de dader heeft geraden en de meeste aanwijzingen heeft gevonden, wint het gloednieuwe tv-moordspel Moordfeest. De kijker maakt door mee te spelen kans op 10.000 euro. 

Deelnemers Moordfeest

Hans Kesting is de gastheer van Moordfeest. De bekende bruiloftsgasten in Moordfeest zijn deelnemers Kees Boot, Daphne Deckers, Victoria Koblenko, Patrick Martens, Guido Spek, Barrie Stevens en Georgina Verbaan. Zij moeten serieus aan de bak. Zes van hen, welteverstaan. Eén van hen komt namelijk niet opdagen bij de trouwceremonie …  Vermoord.

Deelnemers Moordfeest ken je van…

  • Hans Kesting is een zeer ervaren acteur. Je zag hem recent bijvoorbeeld in Nr. 10 * , in DNA, Hoogvliegers, Ares en Nieuw zeer. En niet te vergeten in het eerste seizoen van Sleepers.
  • Kees Boot * kun je kennen van Judas, De 12 van Oldenheim, maar ook van TropenjarenBluf *, Overspel * en Allstars.
  • Daphne Deckers* zagen we als actrice in Allstars. En ze was in 1997 te zien als PR Lady in Tomorrow Never Dies, maar dan houdt het ook wel op. Ze is momenteel veel drukker met het schrijven van boeken en columns. Wist je dat de film Alles is zoals het zou moeten zijn (met Tom van Landuyt), gebaseerd is op haar boek? En daar is nu ook een vervolg op…
  • Victoria Koblenko brak door in Goede tijden, slechte tijden *, waarin ze meer dan zeshonderd afleveringen (van 1999 tot 2010) Isabelle Kortenaer speelde. Ze was ook te zien in Van Speijk * en Vuurzee *. Recenter zag je haar in Centraal Medisch Centrum *.
  • Patrick Martens leerden we kennen als Morris in Goede tijden, slechte tijden. Maar je zag ‘m ook in Zoop. Hij acteert nog steeds, maar we zien hem vooral als presentator. De afgelopen jaren bijvoorbeeld van Koffietijd. En recent zag je hem in Date Smakelijk (met Georgina Verbaan) en Lettrix.
  • Guido Spek haalde de finaleweek van De Slimste Mens (winter 2022-2023). En hij deed mee aan Hunted VIPS 2023 (net als die andere Expeditie Robinson 2023 deelnemer Mark Baanders) Hij is acteur – zo zag je hem jaren in Goede tijden, slechte tijden – maar ook zanger.
  • Barrie Stevens was eerder te zien in Beter Laat Dan Nooit. In het nieuwe seizoen werd er gekozen voor een nieuwe cast.
  • Georgina Verbaan maakte eerder de documentaire reeks Ben ik hier alleen over buitenaard leven. We leerden haar natuurlijk kennen als actrice in GTST en wat dacht je van KLEM? Waar nu ook een film van is. Op dit moment is ze te zien in Maud en Babs seizoen 2.

Moordspel op tv

Alle zintuigen van de deelnemers aan Moordfeest gaan direct op scherp, want ieder detail telt. Alles kan een aanwijzing of bewijs, en daarmee doorslaggevend, zijn in het onderzoek naar de identiteit van de dader. Een fictieve moordenaar die zich niet onder de groep speurders bevindt. Een bekende Nederlander die graag een kat-en-muisspel speelt, want hij of zij heeft bewust aanwijzingen en hints achtergelaten die verwijzen naar de toedracht van de moord én naar zijn of haar identiteit. 

Moordonderzoek

In het spannende moordonderzoek bezoeken de zes speurders de plaats delict, maar ook de vluchtroute van de moordenaar. Bovendien kunnen ze door goed op te letten extra aanwijzingen verdienen én inzage krijgen in het politiedossier. Elke BN’er wil de dader ontmaskeren en de beste rechercheur zijn. Het is dus maar de vraag in hoeverre zij samen optrekken en hun bevindingen met elkaar delen…

Zo werkt Moordfeest

Het bewijsmateriaal dat de zes rechercheurs verzamelen, hebben zij nodig in de Kamer van Beschuldiging. Hier worden zij één voor één opgeroepen om dertien vragen te beantwoorden. Met als belangrijkste, laatste vraag: wie is de moordenaar? (Ik krijg hier een beetje het De Verraders meets Wie is de Mol gevoel bij, red.) Pas als de spectaculaire arrestatie getoond wordt, blijkt wie die bekende moordenaar is, en dus ook wie van de groep BN’ers zich heeft ontpopt tot de beste moordzaakrechercheur. Wie tast volledig in het duister en wie ontmaskert de moordenaar?

Moordfeest meespelen

Kijkers kunnen meespelen door te speuren naar hints, de QR-codes te scannen die tijdens de uitzending in beeld verschijnen en vervolgens op hun telefoon de vragen te beantwoorden die gesteld worden. De kijker die de moordenaar raadt en de meeste punten heeft verzameld, wint 10.000 euro.

Kijken

Het moordspel van SBS6 is te kijken op zaterdag 16 december om 20.00 uur op SBS6 en Kijk.nl. Moordfeest is een format ontwikkeld door ITV Studios Netherlands in samenwerking met Talpa Studios, en wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands. Wil je Kijk.nl vanuit het buitenland terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: SBS6 © William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 december 2023 /