Lettrix met Dyantha Brooks en Patrick Martens

Patrick Martens en Dyantha Brooks presenteren afwisselend de nieuwe, snelle woordquiz Lettrix. Je kunt vanaf vandaag – maandag 3 juli – elke werkdag om 18.00 uur kijken naar dit nieuwe spel. In de eerste week zien we veel bekende deelnemers in Lettrix; zij spelen voor het goede doel. Lees er hier alles over.

Patrick Martens en Dyantha Brooks

Patrick Martens en Dyantha Brooks presenteren afwisselend Lettrix.

Lettrix (SBS6)

De woorden raadsel en yogamat hebben allebei zeven letters, maar het tweede woord levert in Lettrix veel meer punten op dan het eerste – en dáár gaat het om in deze nieuwe woordquiz! In elke aflevering spelen twee kandidaten in snelle rondes tegen elkaar. Ze maken woorden met gigantische drie meter hoge, virtuele letters die uit de studiovloer omhoog komen. Drie rondes lang proberen ze op verschillende manieren zo veel mogelijk woorden te maken. Alleen de kandidaat die na drie rondes de meeste punten heeft, speelt de finale! Wie komt er het best uit zijn woorden, wint een lekker geldbedrag en komt de volgende dag weer terug? 

Zo werkt quiz Lettrix

In ronde 1 krijgen de Lettrix kandidaten een letter aan het begin van het woord, in ronde 2 een letter aan het einde en in ronde 3 twee letters op willekeurige plekken. Puntjes geven aan hoe lang een woord moet zijn. Aan het eind van elke ronde is er een bonusronde, die extra punten kan opleveren. Wie van de twee kandidaten gaat naar de finale? De finalist heeft zeventig seconden om zes woorden te maken: alleen de begin- en eindletter is gegeven. Het eerste finalewoord is een vijfletterwoord goed voor 50 euro, het laatste woord is een tienletterwoord. Lukt het ook om dit woord te maken, dan wint de finalist maar liefst 2500 euro en mag sowieso de volgende aflevering terugkomen.  

Deelnemers Lettrix

In de eerste week laten enkele BN’ers zien hoe goed ze zijn met woorden. Zij spelen niet voor zichzelf, maar voor een goed doel naar keuze. Patty Brard start op maandag 3 juli tegen Gers Pardoel, en ook Hannelore Zwitserlood (die je eerder zag als een van de Special Forces VIPS deelnemers), Tanja Jess, Thomas Berge en Victor Abeln maken hun opwachting. De winnende BN’er op vrijdag speelt de maandag erop tegen een onbekende Nederlander – en dan begint het seizoen écht! 

Lettrix kijken

Lettrix is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Uitzendingen: vanaf maandag 3 juli elke werkdag om 18.00 uur op SBS6. Je kunt ook terugkijken via Kijk.nl. Wil je Kijk.nl in het buitenland gebruiken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juli 2023 /