All Stars: cast en meer over de eerste film

Je kunt vanavond – donderdag 17 augustus 2023 – om 20.20 uur op NPO3 kijken naar de eerste All Stars film. Sinds de verschijning van deze film van regisseur Jean van de Velde in 1997 was Nederland in de ban van de jongens van Swift Boys 8. Er volgden nog een tv-serie, film én in 2020 zelfs All Stars & zonen, waar nu het tweede seizoen van op komst is. En laten we de remakes niet vergeten. Tijd om weer eens in All Stars: cast en meer te duiken.

All Stars

All Stars is een film over buitenspel, diepgaan en gemiste kansen. Zeven vrienden verliezen zich al vijftien jaar iedere zondag op een koude grasmat in hun gemeenschappelijke liefde: voetbal. Voor het voetbal nog steeds geen goud maar wel voor de vriendschap. Ondanks al het plezier dat ze beleven, gaat hun leven buiten het veld een steeds belangrijker rol spelen. De verschillen tussen de vrienden wordt gaande weg groter. In de dagen voor en tijdens hun historische 500ste wedstrijd leren de jongens elkaar de waarde van hun vriendschap en vooral zichzelf kennen.

Remake All Stars

Zo’n universeel verhaal kan natuurlijk rekenen op remakes. Lezers van VlaamsKijken kennen natuurlijk allemaal Team Spirit. Waar niet alleen films, maar ook series van gemaakt zijn. Als je op het artikel klikt, ontdek je meer over alle producties in Vlaanderen. Maar wist je dat er ook remakes van All Stars werden gemaakt in Spanje en Groot-Brittannië.

All Stars & Zonen

Terug naar de acteurs en actrices; de oorspronkelijke cast, die van All Stars een succes maakten. Hieronder stellen we ze uitgebreid aan je voor. Velen van hen zie je ook in All Stars & Zonen. Op de hoogte blijven van het nieuwe seizoen? Het artikel over seizoen 2 komt er snel aan. Blijf ons volgen op InstagramFacebook en de nieuwsbrief.

All Stars cast

Klik op de naam van de acteurs en actrices om nog veel meer te ontdekken:

 • Danny de Munk* kennen we natuurlijk als Bram van Megen. Hij brak door met de film Ciske de Rat, waarbij iedereen volgens mij wel mee kan brullen met Ik voel mij zo verdomd alleen. Danny de Munk is vooral actief als zanger. Voor All Stars maakt hij de laatste jaren een uitzondering. Recent zag je hem in Tulpen uit Antwerpen.
 • Peter Paul Muller* speelt Mark van Buren in All Stars. En we kennen ‘m daarnaast natuurlijk allemaal als Martin Morero van Gooische Vrouwen. Peter Paul Muller is een zeer veelzijdige acteur, die in tal van tv-serie sen films te zien was, zoals in de Vlaamse film Frits & Franky (ken je die nog niet: kijken dan). Vlaamse lezers kunnen hem ook kennen van zijn rol in Meisje van plezier. En natuurlijk Morten met Joke Devynck. En recent in Fair Trade 2.
 • Daniel Boissevain is Johnny Meeuwse. Je kunt hem kennen uit tal van tv-series en films, zoals Meiden van De Wit, Gooische Vrouwen en Mannen van Mars. Je zag hem ook in Oogappels en Brussel.
 • Antonie Kamerling speelde de rol van Hero. Helaas is hij te vroeg overleden. Zijn vrouw Isa Hoes, maar ook zijn zoon Merlijn Kamerling schreven hier boeken over. Lees zeker Toen ik je zag* en Nu ik je zie*, maar ook hun nieuwste boek Je bent niet alleen*.
 • Kasper van Kooten* speelde Peter F. de Boer. Deze acteur is ontzettend veelzijdig. Zo zag je hem bijvoorbeeld in seizoen 3 en 4 van Moordvrouw en in de prachtige film Ventoux. Daarnaast is hij natuurlijk ook nog actief als cabaretier en zanger. 
 • Raymi Sambo* is Paul Murphy. Je kunt hem ook kennen als Bowey Berenger uit Zoop en als Reggy Benoit uit Spangas. Die rol speelde hij maar liefst acht jaar!
 • Thomas Acda* speelt Willem Overdevest. Wat is Acda trouwen een multi-talent. Hij scoort niet alleen op het witte doek, tv en het toneel, maar ook als cabaretier en zanger (solo en met Acda en de Munnik). Het is een paar jaar geleden dat hij op tv te zien was, maar wat speelde hij een spannende rol (die van Daan de Vos) in Flikken Maastricht. En ook van Bureau Raampoort had van mij best nog een seizoen mogen komen. Je kunt ‘m ook kennen van Jeuk en de prachtige film De Zevende Hemel. En wist je dat hij ook een boek heeft geschreven*?
 • Isa Hoes* speelt de rol van Roos, de vrouw van Mark. Zij brak bij het grote publiek natuurlijk door als Myriam van der Pol in Goede tijden, slechte tijden. En ken je Rozengeur & Wodka Lime nog (die is te zien op Videoland)? Maar je zag haar ook in Celblok H (de serie die de Vlamingen kennen als Gent West). Zelf is ze – sinds ze het boek Toen ik je zag over het overlijden van haar man Antonie Kamerling schreef – ook actief als schrijfster. Isa Hoes schrijft niet alleen over rouw, maar ook over de overgang. Dat doet ze met haar vriendin Medina Schuurman. 
 • Lucretia van der Vloot* zien we in All Stars als de vrouw van Willem. Wist je dat zij recent te zien was in Hidden Assets als de Colombiaanse ambassadeur. Ze speelt ook mee in Net als in de film.
 • Ellen ten Damme behoort ook tot de All Stars cast. Zij is Deborah, de vriendin Johnny. We kennen haar vooral als zangeres.
 • Daphne Deckers* speelt Claire, het meisje waar Hero stapelverliefd op was. Dat is best bijzonder, want de schrijfster acteert eigenlijk amper. Ja, ze was in 1997 te zien als PR Lady in Tomorrow Never Dies, maar dan houdt het ook wel op. Ze is momenteel veel drukker met het schrijven van boeken en columns. Wist je dat de film Alles is zoals het zou moeten zijn (met Tom van Landuyt), gebaseerd is op haar boek?
 • Hans Dagelet* kruipt in All Stars & Zonen weer in de huid van de vader van Hero. Deze acteur heeft in de loop der jaren een uitgebreid cv opgebouwd met daarin tal van bekende films en tv-series. Zoals zijn rol van Thomas Kruys in de Familie Kruys. Maar je kunt hem ook kennen van Brussel en Fenix. En wat dacht je van Sleepers?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 augustus 2023 /