Deelnemers Wie is de Mol 2023; alles over kandidaten én meer…

Wie is de Mol 2023 ging van start op zaterdag 7 januari met tien nieuwe deelnemers. Hun avontuur speelde zich deze keer af in Zuid-Afrika. Nu – op 11 maart – is het tijd voor de finale. Ontdek in dit artikel alles over deelnemers Wie is de Mol 2023 en het land waar de opnames plaats vonden. Verder praten we je bij over de nieuwe podcast en natuurlijk mogen ook MolTalk en Mollenstreken niet ontbreken.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 7 januari 2023, maar heeft een update gehad op zaterdag 11 maart 2023 voor de finale van Wie is de Mol 2023.

Finale Wie is de Mol 2023

Wie heeft de afgelopen weken continu een pokerface opgezet? Welke deelnemer probeerde wekenlang de stand van de pot zo laag mogelijk te houden? Wie saboteerde het spel van medekandidaten achter ieders rug om? Op zaterdag 11 maart komt live vanuit Paleis Soestdijk het verlossende antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol? De presentatie is in vertrouwde handen van Rik van de Westelaken. Hij staat hier samen met finalisten Ranomi Kromowidjojo, Daniël Verlaan en Jurre Geluk (hieronder worden de WIDM-deelnemers aan je voorgesteld).

Wist je dat er ook weer een De Mol 2023 is in Vlaanderen. Ze starten morgen met voorstel van kandidaten en vanaf zondag 19 maart kun je dan kijken naar De Mol. Klik hier om te ontdekken hoe je dit vanuit Nederland eenvoudig kunt volgen.

Deelnemers Wie is de Mol 2023

De Wie is de Mol 2023 deelnemers werden op verrassende wijze bekendgemaakt deze editie. Op vijf verschillende locaties in Nederland puzzelden fans samen om tot de namen van de kandidaten van Wie is de Mol 2023 te komen. Dit zijn Anke de Jong, Annick Boer, Daniël Verlaan, Froukje de Both, Jurre Geluk, Nabil Aoulad Ayad, Ranomi Kromowidjojo, Sander de Kramer, Sarah Janneh en tot slot Soy Kroon.

Kandidaten Wie is de Mol 2023:

Zeggen de namen van de deelnemers aan Wie is de Mol 2023 je niets? Geen probleem: we nemen alle kandidaten van Wie is de Mol 2023 onder de loep. We zetten voor je op een rijtje waar je deze bekende Nederlanders van kunt kennen. We starten daarbij met de finalisten.

Finalisten Wie is de Mol 2023:

Wie is de Mol 2023 kandidaten

  • Anke de Jong is hoofdredacteur. Ze werkt momenteel voor Elle Nederland, maar was daarvoor hoofdredacteur van Glamour. Ze is ook regelmatig te zien als modedeskundige in tv-programma’s. Ze is op gegroeid in Gorredijk en spreekt van huis uit Fries.
  • Annick Boer is actrice en cabaretier. Ze staat al bijna dertig jaar op de planken in diverse toneelstukken, musicals en als zangeres. Op tv zag je haar bijvoorbeeld in Koppensnellers, Grijpstra & De Gier en De hoofdprijs. Recent zag je haar nog in Tweede Hans.
  • Froukje de Both is presentatrice en actrice. Wist je dat ze samen met Leonie Hendrikse het boek Thuis Best heeft geschreven? Ze debuteerde als actrice in Baantjer, waarin we haar zagen als model. Maar bij het Nederlandse publiek werd Froukje de Both natuurlijk bekend in de jaren negentig als Mariët Zoomers uit Goudkust. Ze speelde ook in Costa. Ze is presentatrice van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. En de Vlaamse kijkers zagen haar in Free Love Paradise. Deze show is in Nederland geannuleerd.
  • Nabil Aoulad Ayad is cabaretier en acteur. Hij werd in 2006 Nederlands kampioen human beatbox en deed toen ook al stand-up comedy. Als acteur kun je hem bijvoorbeeld kennen uit ONM en De Co-assistent. Op Netflix is hij momenteel in de hoofdrol te zien in de film Marokkaanse bruiloft.
  • Sander de Kramer is presentator en schrijver van boeken als Welcome to the jungle en Chief Ouwe Dibbes. Je kunt hem ook kennen van het programma De wandeling.
  • Sarah Janneh is actrice en zangeres. Je zag haar bijvoorbeeld in het derde seizoen van Undercover als de vriendin an Danielle, maar je kunt haar ook kennen van All Stars & Zonen en Tropenjaren. Sarah Janneh was voor het eerst op tv te zien in Zwarte tulp als gedetineerde.
  • Soy Kroon is acteur, zanger en presentator. Hij is in Nederland bij het grote publiek bekend geworden als Sil Selmhorst in Goede tijden, Slechte tijden en Nieuwe tijden. Daarnaast kent het Vlaamse publiek hem van Galaxy Park. Maar in 2022 zagen we echt wat Soy Kroon in zijn mars heeft. Hij maakte namelijk veel indruk met zijn rol als jongste Jezus ook in The Passion. Dit jaar kreeg hij verder de Televizier Talent Award en zagen we hem als acteur in Costa. In 2023 gaan we hem zien in de Netflix-film Oei, ik groei.

Wie is de Mol 2023 kijken

Vanaf 7 januari kun je wekelijks om 20.30 uur naar Wie is de Mol 2023 op NPO1 kijken. Op NPO3 kun je vanaf 21.30 uur kijken naar Moltalk. En op zondag 8 januari kun je om 18.50 uur kijken naar Mollenstreken op NPO Zapp. Alle programma’s zijn tevens terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je terug kijken vanuit België (of een ander land) dan kan dit ook via de website van NPO Start, maak dan gebruik van een VPN Verbinding en zet de server op Nederland.

Meer voor de Wie is de Mol-liefhebbers:

Moltalk

In de live-nabeschouwing van Wie is de Mol? praten Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen verder vanuit VondelCS in Amsterdam. Samen met oud-deelnemers wordt er gediscussieerd over opdrachten, verdachte acties en theorieën. Ook worden theorieën en statistieken uit de Wie is de Mol?-app onder de loep genomen en wordt er vooral gespeurd naar het antwoord op de vraag: Wie is de Mol?

Mollenstreken

Speurneus Lavezzi Rutjes is terug om de Mol te ontmaskeren! In zijn eigen studio bespreekt hij de nieuwste aflevering van Wie is de Mol?. Samen met zijn mollenkijkers zoekt Lavezzi naar geheime hints en verdachte mollenstreken om antwoord te geven op die ene vraag: Wie is de Mol?

Podcast Wie is de Mol?

Historische plekken, gedenkwaardige gebouwen en adembenemende natuur. In de vernieuwde AVROTROS-podcast van Wie is de Mol? neemt Rik van de Westelaken de luisteraar mee langs de verschillende locaties van het 23e seizoen. Géén verborgen aanwijzingen in de Wie is de Mol-podcast, wél meer informatie over de geschiedenis en cultuur van het bijzondere land waar de opnames deze keer plaatsvonden. Daar is in het programma niet altijd ruimte voor; dus vandaar dat de makers die ruimte nu creëren in de podcast. De officiële Wie is de Mol? podcast is vanaf zondag 8 januari wekelijks te beluisteren via alle populaire podcastkanalen.

Land en locaties Wie is de Mol 2023

Het 23ste seizoen van Wie is de Mol? speelt zich af in Zuid-Afrika. Van wereldstad Kaapstad met haar kleurrijke wijk Bo-Kaap tot de bergen bij de Tulbah Vallei, de uitgestrekte halfwoestijn Karoo tot de kustplaats Wildernis. Zuid-Afrika wordt vaak ‘de wereld in een land’ genoemd; niet alleen vanwege de totaal verschillende landschappen, maar ook omdat de bevolking een smeltkroes is van verschillende culturen. In gesprek met presentator Rik van de Westelaken vertellen experts over de complexe geschiedenis en veelzijdige cultuur van het land. En hoe hebben de kandidaten Zuid-Afrika ervaren? In elke aflevering blikken twee kandidaten samen terug op een opdracht.

Zuid-Afrika land Wie is de Mol 2023

Rik van de Westelaken: “Zeker dit seizoen is er veel te vertellen over de bijzondere locaties die we met Wie is de Mol? bezoeken.” Denk aan: Wat is het verhaal van de eerste locatie waar de kandidaten geld verdienen? Wat betekenen de muurschilderingen in Kaapstad? En wat hebben de inwoners van Tulbagh met badeendjes? “Maar in het programma is daar niet altijd de ruimte voor”, gaat de presentator verder. “Ik ben blij dat we met deze vernieuwde podcast meer over de cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika kunnen vertellen aan die grote groep Wie is de Mol?-fans. Want één ding is zeker: Zuid-Afrika is meer dan alleen een prachtige bestemming.”

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2023 /