De Zevende Hemel met Urbanus kijken | alles over de cast

De Zevende Hemel – een film uit 1993 – met Urbanus in de hoofdrol is zondag 16 juli 2023 om 22.15 uur te kijken bij VTM. Naast Urbanus spelen ook Renée Soutendijk, Hilde Van Mieghem en Peter Van Den Begin hoofdrollen in deze Vlaams-Nederlandse film. Ontdek alles over het verhaal en de cast van De Zevende Hemel.

Ik schreef dit bericht op 3 juli 2021 en heb het bijgewerkt op zondag 16 juli 2023, omdat de film weer op VTM (Go) komt. Wist je trouwens dat deze film ook te kijken is via Prime Video? Kijk nu 30 dagen gratis.

Verhaal De Zevende Hemel

Samuels leven is een puinhoop. Zijn vriendin Micheline (Hilde Van Mieghem*) heeft hem verlaten en hij is al zes maanden werkloos. Samuel (Urbanus) besluit er een einde aan te maken. Bij zijn zelfmoordpoging redt hij toevallig zijn buurvrouw Charlyne (Renée Soutendijk*), die ook met liefdesverdriet kampt. Samuel verzint een leugentje en vertelt haar dat hij haar engelbewaarder is en opdracht heeft gekregen om haar weer op te beuren. Charlyne doorziet hem, maar laat zich gewillig meeslepen door Samuels rijke fantasie…

Cast De Zevende Hemel (met Urbanus)

De hoofdrollen in De Zevende Hemel worden gespeeld door Urbanus*, Renée Soutendijk, Hilde Van Mieghem en Peter Van den Begin*. Zij spelen respectievelijk Samuel, Charlyne, Micheline en Claude. Verder zijn er bijrollen voor Ludo Busschots, Annick Christiaens, Chris Corens, Kitty Courbois, Jean-Paul Lilienfeld (die ook de regie deed en het scenario schreef van De Zevende Hemel), Philippe Merchiers, Ann Petersen, Marijke Pinoy, Ann Pira, Senne Rouffaer, Liesa Servranckx, Jan Steen, Lucas Van den Eynde, Loes Van den Heuvel en Koen Van Overschelde.

Bekende gezichten…

In de cast van De Zevende Hemel zien we dus veel bekende gezichten. Ondanks dat de film bijna twintig jaar oud is, zijn diverse acteurs en actrices nog steeds actief. Een overzicht:

 • Urbanus – die Samuel speelt in De Zevende Hemel – ken je ook van de animatiefilm gemaakt: Urbanus – De Vuilnisheld.
 • Hilde Van Mieghem (Micheline in De Zevende Hemel) is niet alleen actrice; ze maakt ook indrukwekkende programma’s zoals Als je eens wist. Je zag haar onder andere in de film Dennis van Rita. Daarnaast genoot ik altijd erg van haar in De Bunker en in Keizersvrouwen.
 • Renée Soutendijk (die je in De Zevende Hemel ziet als Charlyne) is één van de hoofdrolspelers in de Vlaams-Nederlandse kerstfilm De Familie Claus (Netflix). In Nederland was ze de afgelopen jaren op tv te zien in Moordvrouw en Centraal Medisch Centrum (CMC).
 • Peter Van den Begin (die Claude speelt) zag je recent in de hoofdrol in Fair Trade en 1985. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Seizoen 2 De twaalf: De Assepoestermoord.
 • Annick Christiaens* zag je in Heirs of the Night, maar je kunt haar bijvoorbeeld ook kennen uit de wat oudere serie De Makelaar.
 • Chris Corens was in verschillende afleveringen van de Familie Backeljau te zien.
 • Kitty Courbois is helaas in 2017 overleden. Deze Nederlandse actrice heeft tal van rollen op haar naam staan in vele tv-series en films.
 • Philippe Merchiers was ruim twintig afleveringen te zien in Wittekerke, waarin hij in seizoen 6 als Andy Beitenier te zien was.
 • Ann Petersen was jarenlang te zien in Thuis als Florke. Wist je dat zij Jeanine De Bolle speelde in Samson en Gert*? En zo waren er nog tal van rollen*.
 • Marij Pinoy ken je uit F*** you very, very much op Streamz. Je zag haar eerder ook in De Dag en Brussel. Hier ken je haar nog meer van.
 • Ann Pirla speelde meer dan 1200 afleveringen de afgelopen jaren de rol van Nancy De Grote in Thuis.
 • Senne Rouffaer ken je natuurlijk allemaal als Kapitein Zeppos. Hij is in 2006 overleden. Wist je dat er nu een nieuwe Kapitein Zeppos film is?
 • Tom Van Bauwel ken je uit tal van oude(re) films, zoals aan Ad Fundum (van Erik van Looy), Boys (van Jan Verheyen) en het spraakmakende Wij.
 • Lucas Van den Eynde was te zien in telenovelle Lisa. Daarnaast kun je genieten op Streamz van zijn hoofdrol in Glad IJs, waarin hij de ontvoerde Phil Frisco speelt.
 • Loes Van den Heuvel ken je natuurlijk als Carmen Waterslaeghers uit FC De Kampioenen. Maar ze heeft ook een nieuwe rol in Familie.
 • Ludo Busschots is helaas overleden. Dit schreven we eerder over deze acteur, die je kent uit Windkracht 10 (klik op titel).

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 juli 2023 /