Liefde voor muziek 2022: reünie van alle artiesten, concert én cd

Liefde voor muziek 2022 is vanavond – maandag 23 mei – om 20.35 uur nog één keer bij VTM te kijken. De artiesten komen samen in een speciale reünie-aflevering van Liefde voor Muziek. Camille Dhont, Piet Goddaer aka Ozark Henry, Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola, Suzan & Freek en Davina Michelle blikken terug op hun unieke muzikale avontuur. Maar we ontdekken ook meer over elkaars gewoontes, de hoogtepunten en er passeren ook nieuwe verhalen en nooit eerder getoonde beelden de revue. Ontdek in dit artikel daarnaast alles over het concert én de nieuwe cd.

Camille Dhont en Loredana De Amicis

Voor Camille en Loredana waren de opnames van Liefde voor Muziek extra speciaal. Wat niemand toen wist of mocht weten was dat de twee elkaar al kenden als Miss Poes en Ridder. “De opnames van Liefde voor Muziek waren net na die van The Masked Singer”, vertelt Loredana. “We mochten niet laten merken dat we elkaar goed kenden. We hebben zelfs afgesproken hoe we zouden reageren als we elkaar voor het eerst zouden zien op de luchthaven.” Ondertussen is hun vriendschap alleen nog maar sterker geworden: “Er was sowieso een klik maar door dit avontuur zijn we wel heel erg hecht geworden”, vertelt Camille. 

Wijn…

Naast heel veel muziek, was er tussen de opnames door ook tijd voor ontspanning. En wie  in Frankrijk ontspanning zegt, zegt wijn. “Ik vond de wijnproeverij één van de leukste uitjes die we hebben gedaan””, blikt Davina terug. “Als ik Merlot drink, dan schrijf ik de beste liedjes”, lacht ze. Al kon één iemand niet meegenieten van al dat lekkers… “Ik ben allergisch aan druiven”, vertelt Loredana. En hoewel haar wederhelft daar geen last van heeft, mocht hij de wijn vooral niet te rijkelijk laten vloeien. “Ik heb een preek gekregen van Loredana dat ik me moest inhouden zodat ik niet uit de bocht zou gaan ‘s avonds tijdens de opnames”, lacht Pat. Al moet hij nu maandag toch nog iets opbiechten aan Loredana… 

Mooiste nummers Liefde voor Muziek 2022

Op muzikaal vlak is Piet Goddaer tot op vandaag nog steeds erg onder de indruk van de herwerkte versie van This One’s For You van Freek & Suzan. “Toen ik hun versie hoorde, vond ik voor de eerste keer ooit: dit nummer is thuis. De hoop die eruit spreekt in het Nederlands en door hen gezongen, is veel oprechter. Het zou me een plezier doen als ze dit nummer blijven spelen.” En dat horen Suzan & Freek maar al te graag. “We hadden dit nummer zelf willen schrijven. Het klikte ineens bij ons.”

Liedjes Liefde voor Muziek

Meer weten over de deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022? Klik dan op de artiest zijn of haar naam. Wil je meer weten over de gezongen nummers tijdens de afleveringen van Liefde voor Muziek, klik dan op het nummer van de aflevering. Dan ontdek je alle covers.

Of lees ons uitgebreide artikel: Liefde voor Muziek: artiesten nieuw seizoen met o.a. Camille.

Concert artiesten Liefde Voor Muziek 2022

Helaas zit het er na de aflevering van vanavond op. Nu hoef je de artiesten uit Liefde voor Muziek 2022 niet te missen. Je kunt naar hun cd luisteren (lees er hieronder alles over) én op vrijdag 23 september hun concert bijwonen in de Lotto Arena tijdens Liefde voor Muziek LIVE. Begeleid door een uitgebreide live band van uitstekende muzikanten vertolken Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola, Koen Buyse van Zornik, Margriet Hermans, Camille Dhont, Ozark Henry en Davina Michelle live het beste uit het tv-programma. Suzan & Freek kunnen er fysiek niet bij zijn maar laten die avond ook zeker van zich horen. Prachtige duetten worden afgewisseld met feestnummers, muzikale verrassingen en gegarandeerde meezingmomenten. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via de Lotto Arena. Ben jij erbij om de arteisten van Liefde voor Muziek 2022 in actie te zien?

Liefde Voor Muziek 2022 CD

Wist je dat er – net als voorgaande jaren – een Liefde voor Muziek cd is uitgebracht? Op de cd staan in totaal 21 liedjes. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, zodat je meteen kunt checken of jouw favoriete nummers van de artiesten uit Liefde voor Muziek 2022 er ook bij zitten. Je kunt de cd hier bestellen.

 • 1. Dit Is Voor Jou – Suzan & Freek
 • 2. Gold Plated Love – Davina Michelle
 • 3. Beter Zo – Camille
 • 4. Lekker Blijven Hangen – Margriet Hermans
 • 5. When The Lights Go Down – Pat Krimson, Loredana, 2 Fabiola
 • 6. Vuurwerk – Ozark Henry
 • 7. Dance Without Me – Koen Buyse
 • 8. It’s So Unreal – Davina Michelle
 • 9. Spiegelbeeld – Margriet Hermans
 • 10. Voor Het Leven Voor Elkaar – Suzan & Freek
 • 11. Sweet Water – Ozark Henry
 • 12. Cowboys – Pat Krimson, Loredana, 2 Fabiola
 • 13. Blauwen Dag – Camille
 • 14. Sweet Instigator – Koen Buyse
 • 15. Vergeet De Tijd – Davina Michelle
 • 16. Hier Komt De Zon – Margriet Hermans
 • 17. Skyward – Pat Krimson, Loredana, 2 Fabiola
 • 18. Superhero – Koen Buyse
 • 19. Deze Is Voor Mij – Ozark Henry
 • 20. Dicht Bij Mij – Suzan & Freek
 • 21. Hou Vol – Camille

Foto’s VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 mei 2022 /