Deelnemers Obese (2022) met Miljuschka Witzenhausen en team

Miljuschka Witzenhausen presenteert vanaf vandaag – woensdag 1 juni – het nieuwe seizoen van Obese. De eerste twee afleveringen staan al op Videoland én de tv-kijkers kunnen om 20.30 uur op RTL5 kijken naar Obese.

Obese (seizoen 8)

Het nieuwe seizoen van Obese – inmiddels seizoen 8 – is te kijken bij RTL 5. Negen deelnemers met obesitas gaan in acht afleveringen de keiharde strijd tegen de kilo’s aan. Zij worden een langere periode gevolgd met als doel hun leven weer op gang te krijgen en natuurlijk de nodige kilo’s te verliezen. Ze worden bijgestaan door een team van deskundigen en presentatrice Miljuschka Witzenhausen. Een presentatrice, die we kennen om haar eerlijkheid over haar lichaam. Zo maakte ze eerder de documentaire #eerlijkefoto. Maar we kennen haar natuurlijk ook als foodblogger en schrijfster van diverse kookboeken.

Nieuwe seizoen Obese

Het nieuwe seizoen van Obese kent wel wat veranderingen. Eerder werd het programma natuurlijk altijd gepresenteerd door Angela Groothuizen (die we nu zien als actrice in Tweede Hans). Maar er zijn meer vernieuwingen in dit nieuwe seizoen. Aan RTL Boulevard vertelde Miljuschka Witzenhausen er het volgende over: “Het gaat niet alleen over dat einddoel. Het gaat niet over het perfecte maatje. Het gaat om het vinden van een nieuwe route, waarbinnen je je lekker voelt.” Goed in je vel zitten, is in het nieuwe seizoen belangrijker geworden. Het traject van de deelnemers aan Obese seizoen 8 heeft acht, negen maanden geduurd en hierna krijgen de Obese deelnemers ook nog eens vijf jaar begeleiding.

Deelnemers Obese (2022)

Ben je nieuwsgierig naar de deelnemers aan Obese (2022, seizoen 8)? We stellen ze hieronder uitgebreid aan je voor. In de komende afleveringen maken we kennis met Iris, Marcel, Tony & Nikki, Martin, Chantal, Aziz, Bart en Chantalle. De deelnemers aan Obese willen dit seizoen zo’n dertig tot vijftig kilo afvallen.

Iris

De eerste van de Obese deelnemers waarmee we kennismaken is de 30-jarige Iris. Ze walgt van haar lichaam. Ze voelt zich bejaard en wil zich weer als haar 30-jarige zelf voelen. Iris doet er alles aan om een gezonde levensstijl en een beter zelfbeeld te krijgen. Het team van Obese helpt daarbij. Iris ondergaat een metamorfose, niet alleen fysiek, maar ook mentaal wordt ze een ander persoon.

Marcel 

Marcel is buschauffeur en werkt op de meest uiteenlopende tijden. Hij is eerder heel veel afgevallen, maar al die kilo’s zitten er weer aan. Dit keer pakt hij het anders aan en staat hij onder begeleiding van de Obese deskundigen. Het is een moeilijk traject voor Marcel; deze deelnemer aan Obese is eigenwijs en trekt graag zijn eigen plan (zo zien we in aflevering 2).

Tony & Nikki

Het koppel Tony & Nikki wordt gevolgd in de derde aflevering van Obese seizoen 8. Ze hebben samen twee jonge zoons. Ze vinden elkaar door hun overgewicht niet meer aantrekkelijk en de intimiteit is ver te zoeken. Voor zichzelf, hun relatie en voor hun kinderen is het tijd om iets aan hun overtollige kilo’s te doen. Onder begeleiding van de deskundigen van Obese, gaan Tony & Nikki hun levensstijl drastisch omgooien.

Martin 

Martin draagt niet alleen te veel kilo’s met zich mee, ook een heel groot geheim. Door het verliezen van de kilo’s krijgt hij genoeg zelfvertrouwen zijn geheim met iedereen te delen. De deskundigen van Obese ondersteunen hem gedurende zijn traject en zien hem veranderen van een onzekere man, in iemand die de wereld aan kan. We zien het in de vierde aflevering van Obese seizoen 8 (2022).

Chantal 

Chantal is ook één van de deelnemers aan Obese; we zien haar in aflevering 5. Samen met haar man heeft Chantal drie zoons, waarvan één tweeling. Haar eerste zwangerschap is heftig en door de zorgen om de tweeling heeft ze zichzelf verwaarloosd. Nu is het tijd voor Chantal. De deskundigen van Obese begeleiden deze deelnemer naar een gezonde levensstijl, die ook echt vol te houden is.

Aziz 

Aziz is 24 jaar en de jongste van de deelnemers aan Obese dit seizoen. Door de Coronapandemie is hij eenzaam geworden en is eten zijn uitlaadklep. Hij heeft een tussenjaar genomen om zichzelf te ontwikkelen en te bedenken wat hij wil in de toekomst. De deskundigen van Obese helpen hem hierbij. Aziz ondergaat een metamorfose, vindt zijn roeping en bloeit helemaal op. het verhaal van Obese-deelnemer Aziz zie je in de zesde aflevering.

Bart

Bart heeft samen met zijn vrouw drie jonge kinderen. Door zijn overgewicht kan hij niet spelen met zijn zoon en dochters. Daar wil hij verandering in brengen en het team van Obese helpt hem daarbij. Door een traumatische ervaring uit zijn jeugd, ondergaat Bart vooral mentaal een enorme verandering en dat zorgt voor interessante inzichten.  

Chantalle

Chantalle heeft veel meegemaakt in haar leven en is daardoor een stoere vrouw geworden, die alles alleen aan kan. Hulp vragen is iets wat ze nooit doet, tot ze zo onzeker is geworden van haar gewicht en ten einde raad Obese raadpleegt. De deskundigen staan ook voor deze Obese deelnemer klaar en begeleiden haar naar een gezonde levensstijl die vol te houden is. Chantalle is de deelneemster, die we zien in de laatste aflevering van Obese seizoen 8.

Foto: RTL / Nick van Ormondt (het team van Obese)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 juni 2022 /