De proefkeuken met Pieter Hulst en Willem Voogd

Pieter Hulst en Willem Voogd maken in het achtste seizoen van de VPRO jeugdserie De proefkeuken alles wat ze maar kunnen bedenken. Van een supersnelle tandenborstel tot zelfgemaakte schaatsen. In hun schuur stellen ze weer alles in het werk voor hun creatieve en gekke experimenten. Oftewel De proefkeuken is terug! Te kijken vanaf zondag 7 november om 09.25 uur bij VPRO op NPO Zapp.

De proefkeuken

Het recept van De proefkeuken blijft hetzelfde: Pieter Hulst en Willem Voogd gaan op pad naar spannende en wonderlijke plekken om de juiste ingrediënten te halen om ze vervolgens op grappige wijze te verwerken tot iets wat bijna niemand zelf maakt! Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap maken de twee creatievelingen alles wat ze maar kunnen bedenken.

Filmster

Pieter Hulst droomt van een rol in de tv-serie Spangas. Hij heeft alleen weinig filmervaring. (Voor Willem Voogd is dat wel anders, die ken je namelijk ook als Mees Kees). Daarom besluit hij te leren hoe je een echte filmster wordt. Hij neemt acteerles, volgt een opleiding tot stuntman en leert speciale technieken om echte filmscènes op te nemen. Samen met Willem maakt hij een filmcompilatie om te laten zien wat hij kan. Maar lukt het hem ook om de rol te krijgen? 

Wist je dat Pieter Hulst de zoon is van acteur Kees Hulst?

Boot

Als enige in een zeevaardersfamilie is Willem Voogd gewoon een landrot gebleven. Nooit beleefde hij avonturen op open zee. Tot nu! Want hij besluit samen met Pieter een eigen schip te bouwen. Maar hoe zorg je dat een boot blijft drijven, en hoe kom je op het water vooruit? Lukt het de twee om Willem in een echte zeebonk te laten veranderen?

Action figure pop

Pieter Hulst is onder de indruk van Willems verzameling action figure poppen. Vooral de poppen die nog nieuw in de verpakking zitten zijn speciaal: als je ze nooit uitpakt kunnen ze honderden euro’s waard worden. De jongens ruiken geld en besluiten limited edition actionfigure poppen van zichzelf te maken. Hoe maak je een echte pop die ook nog eens sprekend op jezelf lijkt?

Kaars

Willem Voogd heeft een visioen waarin hij wordt opgeroepen een eigen religie te beginnen. Maar ja, waar begin je dan? Pieter komt erachter dat kaarsen in bijna elke godsdienst een grote rol spelen, dus besluiten ze eerst hun eigen kaarsen te maken. Echte kaarsen, gemaakt van een koe. Een koe? Ja, een koe.

Tortilla

Dromend van het festivalseizoen en extra inkomsten besluiten Pieter Hulst en Willem voogd hun eigen hippe foodtruck te beginnen. Ze bouwen een caravan om tot mobiele keuken, leren hoe je echte Mexicaanse maistortilla’s maakt en gaan op zoek naar de perfecte ingrediënten voor hun eigen festivalhap.

Tapijt

Willem en Pieter branden per ongeluk een gat in het tapijt van Willems oma. Ze moeten een nieuw kleed maken voor ze erachter komt. Maar hoe maak je een echt tapijt? Knopen gaat veel te lang duren: daar hebben ze geen tijd voor. Dan leren ze dat er ook zoiets bestaat als tuften. Met een heus tapijtpistool schieten ze in recordtempo een nieuw tapijt in elkaar.

Tandenborstel

Willem Voogd heeft er genoeg van om iedere dag twee keer twee minuten zijn tanden te poetsen. Hij rekent uit dat je in een mensenleven wel 86 dagen lang nonstop je tanden poetst. Zonde van de tijd: dat moet veel sneller kunnen. Samen met Pieter besluit hij een tandenborstelmachine uit te vinden die binnen een paar seconden ál je tanden poetst.

Schaats

Willem wordt uitgedaagd voor een schaatsduel. Hij heeft alleen geen goede schaatsen. Samen met Pieter Hulst besluit hij dan maar zelf snelle schaatsen te maken. Ze smeden hun eigen ijzers, maken een perfect zittende schoen en vragen een legendarische Elfstedenwinnaar om advies. Zou het genoeg zijn om de wedstrijd te winnen? 

Foto: VPRO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 november 2021 /