Marble Mania België: Kürt Rogiers, Kamal Kharmach en deze deelnemers

Marble Mania komt naar België én is vanaf vanavond – zaterdag 12 februari om 20.25 uur – op VTM te kijken. Kürt Rogiers is de presentator van de show, Kamal Kharmach is de commentator en er komen tal van bekende deelnemers. Setjes van drie bekende Vlamingen nemen het iedere aflevering tegen elkaar op, op de mooiste knikkerbanen. Een gezellige familieshow vol spanning, sensatie en knikkerplezier. Kortom Marble Mania is zo’n show waarmee je met het hele gezin kunt kijken. Ontdek hier alles over Marble Mania en de deelnemers.

Marble Mania België

In de gloednieuwe spelshow Marble Mania nemen telkens drie bekende Vlamingen het tegen elkaar op in zenuwslopende rondes op de meest indrukwekkende knikkerbanen. Kürt Rogiers is de presentator. Kamal Kharmach is de commentator. De bekende Vlamingen wagen zich aan negen rondes waarbij vier behendigheidsspellen en vier geluksspellen elkaar afwisselen. Daarna volgt de uiteindelijke grote finaleronde. Bij de behendigheidsbanen draait het om motoriek, timing en behendigheid. De eerste worpen verlopen nog wat onwennig, maar tijdens het penaltyschieten en bowlen maken de K3’tjes een heuse comeback. Bij de sensationele geluksbanen gaat het dan weer om snelheid, zwaartekracht en vooral heel veel geluk. 

Kürt Rogiers

“Ik ben heel blij dat ik na Lego Masters en K2 zoekt K3 opnieuw een programma mag presenteren waarvan ik weet dat het hele gezin, van de kleine kids tot opa, er met heel veel plezier samen naar zal kijken”, vertelt Kürt Rogiers, die je natuurlijk ook kent uit Familie en van tig verschillende tv- en filmrollen (ook in Nederland).

Kamal Kharmach

Kamal Kharmach is ook razend enthousiast. “Als kind was ik een fervente knikkeraar, en de beste van de wijk. Dus keek ik al naar de Nederlandse Marble Mania. Om nu onze eigen knikkershow te voorzien van commentaar, maakt de 8-jarige Kamal in mij dolgelukkig!” Op dit moment is Kamal Kharmach te zien op Eén in het indrukwekkende Andermans Zaken, maar je kent hem ook als comedian.

Marble Mania-app

De kijkers thuis kunnen het spel virtueel meespelen met de Marble Mania-app en ook in real life, door hun eigen heuse knikkerbaan te ontwerpen op een creatieve manier. Bovendien kan de meest oplettende kijker een mooie geldprijs winnen als hij of zij de Gouden Knikker spot tijdens de rondes op de spectaculaire geluksbanen. 

Marble Mania kijken

Je kunt Marble Mania in België kijken bij VTM en VTM GO. De afleveringen van Marble Mania Nederland staan op Kijk.nl. Deze site is vanuit het buitenland ook te bekijken met een VPN-verbinding. Mocht je vanuit Nederland de VTM GO website niet kunnen gebruiken, of de app niet openen, dan lukt dit met een VPN waarschijnlijk wel. Dit schreef ik eerder al over de show.

Deelnemers Marble Mania België

Marble Mania opent het knikkerseizoen met niemand minder dan Hanne, Marthe en Julia van K3 die tegen elkaar strijden om de titel van knikkerkampioen. Later doen ook drie bekende chefs (Marcelo Balardin, Roger Van Damme, Dominique Persoone), radio-dj’s (Anke Bruckinx, Sofie Engelen en Maarten Vancoillie), soapacteurs (waarbij we in ieder geval een actrice uit Lisa zagen), spelers bij de nationale ploegen en topsportsters hun uiterste best om de eerste plaats te veroveren. Als we meer deelnemers aan Marble Mania in België kennen, dan werken we dit artikel natuurlijk bij. Dit delen we dan ook op onze social media-kanalen, zoals de Facebook-groep.

Kürt Rogiers over Marble Mania

Over de eerste aflevering zegt Kürt Rogiers: “De Nederlandse tv-show ‘Marble Mania’ was in Nederland een echte hit en bracht knikkeren weer helemaal terug. De knikkerhype laten we nu ook overwaaien naar ons land met deze bijzonder plezante show voor het hele gezin, waarin ook de K3’tjes het tegen elkaar opnemen. Het was een fantastische opnamedag met hen en een fijn weerzien sinds K2 zoekt K3! Ik kijk er erg naar uit om me samen met mijn dochters in de zetel te nestelen en elke week mee te leven met de prachtige knikkerbanen en te genieten van de zenuwslopende races van de BV’s.”

K3 in Marble Mania

Schuilt er in Marthe een waar werptalent? Verrast Hanne met haar precisiekunsten? Of gaat team rood aka Julia aan de haal met de overwinning? Eén ding is zeker: tijdens de rondes gaat het er bikkelhard aan toe. “Het is gedaan, K3 stopt!”, roept Julia uit wanneer Marthe haar knikkers wegslaat.

Dominique Persoone, Marcelo Ballardin en Roger van Damme

In de tweede aflevering van Marble Mania België nemen Dominique Persoone, Marcelo Ballardin en Roger van Damme het tegen elkaar op.  Bezitten de chefs evenveel finesse op de knikkerbanen als in de keuken? Hangt er een competitieve sfeer in de studio? Voor Roger van Damme alleszins wel. Als een klein kleutertje wordt hij door ‘meester’ Kürt Rogiers opzij gezet wanneer hij betrapt wordt op snode sabotageplannen. Met in deze afleveringen onder andere minigolfen, tegelschieten, de supermarkt-geluksbaan, de muziek-gelukbsbaan en de metropolis-geluksbaan. Het is niet de eerste keer dat Dominique Persoone, Marcelo Ballardin en Roger van Damme het tegen elkaar opnemen. Ze deden alle drie ook mee aan het tweede seizoen van Snackmasters. Dat seizoen werd gewonnen door Marcelo Ballardin.

Anke Buckinx, Sofie Engelen en Maarten Vancoillie

In de derde aflevering nemen radio-dj’s Anke Buckinx, Sofie Engelen en Maarten Vancoillie het tegen elkaar op in Marble Mania. Schuilt er in Qmusic-dj Maarten Vancoillie een heus knikkertalent? Kan Joe-dj Anke Buckinx haar zenuwen de baas blijven? En bezit Willy-stem Sofie Engelen even veel pit op de banen als in de radiostudio? Anke alvast wel. Uit het niets komt haar hand tevoorschijn om de knikker van Maarten een halt toe te roepen. Ongezien bij Marble Mania! “Ik eis een sanctie!”, roept Maarten uit. Komt ze er met een lichte straf van af of wordt ze gediskwalificeerd?

Aagje Vanwalleghem, Yanina Wickmayer en Lotte Kopecky

Lotte Kopecky won vandaag (zaterdag 5 maart) de Strade Bianche (waarbij ze Annemiek van Vleuten klopte). Nu is natuurlijk ook de vraag of de wielrenster de vierde aflevering van Marble Mania heeft gewonnen? Hierin neemt ze het op tegen turnster Aagje Vanwalleghem en tennister Yanina Wickmayer. De aflevering is vanavond te zien. De oogverblindende metropolis-geluksbaan doet dromen van verre reizen. “Op het einde van het eerste deel van mijn carrière, zat ik elke week wel op hotel”, vertelt Yanina Wickmayer, die we kennen als Roos uit The Masked Singer in België. Tijdens het tegelschieten slaat Aagje Vanwalleghem de knikker helemaal mis: “Ik ga gewoon mijn ogen sluiten, dat gaat beter gaan”. Op de speelgoed-geluksbaan sjezen de knikkers langs blokken, autootjes en Legomannetjes. “Ik herinner me niet veel speelgoed van vroeger. Ik weet wel nog dat ik heel veel vocht met mijn broers”, lacht Lotte Kopecky.

Sieg De Doncker, Femke Verschueren en Jean-Romy Manzila

Soapacteurs Sieg De Doncker (Familie), Femke Verschueren (Lisa) en Jean-Romy Manzila (De Buurtpolitie) nemen het tegen elkaar op in Marble Mania. Sieg De Doncker was als kind een echte knikkeraar: “We liepen op de speelplaats rond met een fannypack vol knikkers en knikkerden er op los op de tegels.” Ook Jean-Remy Manzila heeft al serieus wat knikkerervaring: “Sinds de lagere school knikker ik al, ik was best wel goed moet ik toegeven.” Maar ook Femke heeft talent. De concurrentie is bikkelhard en de strijd barst meteen los op de eerste behendigheidsbaan. Maar dan verovert Sieg de laagste score tot nu toe, tot groot jolijt van Jean-Romy.

Olivier Deschacht, Arthur De Sloover en Tessa Wullaert

Op zaterdag 19 maart is het tijd voor de laatste aflevering van Marble Mania in België. Dan gaan drie toppers uit de nationale ploegen tegen elkaar: Red Devil Olivier Deschacht, Red Lion en Olympisch kampioen Arthur De Sloover en Red Flame Tessa Wullaert. Het competitiegehalte in de studio staat op scherp. “Ik ben extreem competitief op alle vlakken. Bij BV Darts bijvoorbeeld ging ik helemaal op in het spel. Ook vandaag ga ik zeker proberen te winnen”, vertelt Olivier Deschacht. Maar dat is buiten het penaltyschieten gerekend: “Ik was geen held in penaltyschieten. Als de trainer het vroeg, zei ik resoluut neen. Ik heb het altijd aan betere spelers overgelaten. Ik kan het wel, maar ik durfde het niet.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 februari 2022 /