Artiesten Beste Zangers 2021 | met o.a. Roel van Velzen en Belle Perez

Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Belle Perez, Bökkers, Anneke van Giersbergen en Alides Hidding zijn de artiesten die we dit najaar zien in de Beste Zangers 2021. Het nieuwe seizoen van De Beste Zangers is te kijken vanaf donderdag 2 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. De opnames vonden plaats in een sfeervolle boerderij in Zuid-Limburg.

Beste Zangers seizoen 2021

Met Jan Smit (terug) als gastheer laten de zangers zien en vooral horen wat zij aan muzikale kwaliteiten in huis hebben en ontstaan er weer mooie verhalen op de bank. In de bekende knusse huiskamersfeer van het programma zingen, luisteren en kijken de zangers naar elkaars mooie en vaak ontroerende optredens. Alle optredens van dit seizoen zijn weer onder begeleiding van de Beste Zangers band onder leiding van Marcel Fisser. Het belooft weer een mooie editie te worden met muzikale verrassingen, ontroerende optredens en bijzondere momenten. Welke hit of verborgen parel zal deze editie brengen?

Artiesten Beste Zangers 2021

De artiesten die meedoen aan Beste Zangers 2021 zijn Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Belle Perez, Bökkers, Anneke van Giersbergen en Alides Hidding. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen de muziek van Roel van Velzen, Belle Perez en Anneke van Giersbergen ken. Van Joe Buck heb ik al vaker gehoord, net als van Karsu, maar Bökkers en Alides Hidding zijn voor mij nieuw. Ik ben dus benieuw! Het mooie van programma’s als Beste Zangers – of het Vlaamse Liefde voor Muziek – is toch dat je nieuwe kanten van artiesten leert kennen.

Meer over de artiesten:

  • Roel van Velzen brak in 2006 door met Baby Get Higher. Zijn debuutalbum Unwind haalde de nummer één positie in de Nederlandse Album Top 100. Hij is ook coach geweest bij The Voice of Holland. Sterker nog: zijn pupil Ben Saunders won meteen het eerste seizoen van The Voice. Je zag Roel van Velzen recent nog in de Safe Cave van Claudia de Breij.
  • Karsu is een Nederlandse zangeres en pianiste van Turkse komaf. Ze werd op haar zeventiende uitgenodigd om op te treden in de Carnegie Hall in New York, maar ook in DWDD. Ze is inmiddels een veelgevraagde internationale artieste, die ook in Turkije veel optredens geeft.
  • Joe Buck (Sjoerd de Buck) is een jonge, Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter. Hij deed in 2016 mee aan De beste singer-songwriter van Nederland. Hij tekende een platencontract bij het label van Ilse De Lange. Zijn nummer The way you take time heeft de gouden status behaald. Je kent het vast wel, want het werd ook gebruikt in de reclame van PLUS.
  • Belle Perez ken je van haar Spaans getinte opzwepende nummers. Ze wordt ook wel de Latin-diva van Nederland, Vlaanderen en zelfs in Duitsland is ze bekend. Belle Perez is in 2000 bekend geworden met het nummer Hello world. Ze was ook te zien in de film H.I.T. van De Romeo’s.
  • Bökkers – met leadzanger Hendrik Jan Bökkers – is een rockband uit het Overijsselse Salland. Ze zijn begonnen als coverband van Normaal. Maar inmiddels zingen ze nummers in het Sallands. Dat is een variant van het Nedersaksisch.
  • Anneke van Giersbergen is wereldwijd bekend als zangeres van The Gathering. Tussen 1994 en 2007 tourde ze de wereld rond. Ze stopte, omdat ze meer tijd wilde hebben voor haar gezin. Iniddels is ze actief onder haar eigen naam. Wist je dat zij ook meegewerkt heeft aan de muziek van Raveleijn in de Efteling. Ook de zanglijnen voor de witte wieven in Baron 1898 heeft Anneke van Giersbergen ingezongen.
  • Alides Hidding had in de zomer van 1980 een hit met het nummer Hollywood Seven. Hij zat daarnaast in de Time Bandits. Inmiddels woont hij in het Belgische Ravels. Met Barbara Dex heeft hij in 2004 meegedaan de voorrondes voor het songfestival. Ze eindigden na Xandee en Natalia.

Locatie Beste Zangers: Winselerhof (Limburg)

Vraag je je af op welke locatie Beste Zangers 2021 is opgenomen? Dat is – zoals ik het kan beoordelen aan de hand van de foto’s – bij de Winselerhof in Landgraaf. Ik twijfel daar ook niet aan; op deze locatie – een zestiende eeuwse herenboerderij – werd namelijk ook de Songfestival-special opgenomen. Deze locatie ligt aan aan de rand van het Strijthagerbeekdal, tussen Maastricht en Aken. Op de website van de Winselerhof wordt de locatie op de volgende wijze omschreven. “De kleinschaligheid van de karaktervolle, Zuid-Limburgse herenboerderij, het omliggende natuurgebied en de liefde van het team voor gastvrijheid doen de alledaagse hectiek vergeten. De geborgen hotelkamers aan de binnenplaats, het verfijnde, Italiaanse Restaurant Pirandello en de ongedwongen sfeer van Luigi’s Restaurant & Bar dragen bij aan een ontspannen verblijf.” In totaal zijn er 49 authentieke hotelkamers.

Afleveringen Beste Zangers 2021

Ben jij nieuwsgierig in welke volgorde de gasten centraal staan in Beste Zangers 2021. Op dit moment heeft AVROTROS de artiesten uit de eerste twee afleveringen in hun planning staan. Als ik meer weet, vul ik het meteen aan.

  • 2 september: Roel Van Velzen
  • 9 september Bökkers

Veertiende seizoen Beste Zangers

Wist je dat dit inmiddels alweer het veertiend seizoen is van Beste Zangers? Deze formule is keer op keer weer een hit. Daarnaast zijn er in de loop van de jaren ook verschillende specials opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde Beste Zangers Songfestvial 2021, maar ook aan een musical- en kerstspecial. Als je die artikelen leest, ontdek je meteen meer over de artiesten die de afgelopen veertien seizoenen hebben deelgenomen aan de Beste Zangers.

Hieronder de eerste kennismaking met de artiesten van Beste Zangers seizoen 2021.

Foto: AVROTROS.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juli 2021 /