Blind Getrouwd 2023 deelnemers en vijfde huwelijk op VTM GO

Nederlandse kijkers kunnen vanaf nu op Videoland genieten van Married At First Sight België 2023. En via VTM GO kun je daarnaast nog eens genieten van Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk. Na de zoektocht van Steve, Jonas en Karen bleek die laatste de gelukkige. Zij trouwde met Sharon. Lees hier niet alleen alles over Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk, maar onderaan het artikel ook alles over de deelnemers aan Married At First Sight België 2023 met Matthieu, Emile, Alexander, Brecht, Isabelle, Jolien, Emma en Fleur.

Married At First Sight België 2023

Update 30 December 2023: auteur Patricia de Ryck heeft vandaag ontdekt dat Blind Getrouwd 2023 nu als Married At First Sight België is gedeeld op Videoland. Dat betekent dat de kijkers in Nederland ook kunnen genieten van de avonturen van Married At First Sight België deelnemers Matthieu, Emile, Alexander, Brecht, Isabelle, Jolien, Emma en Fleur. In dit artikel lees je eerst meer over de VTM GO-reeks, maar onderaan lees je ook alles over Married At First Sight België 2023 (en of de deelnemers nog samen zijn).

Blind Getrouwd 2023

Blind Getrouwd gaat in 2023 een stap verder, op zoek naar éxtra veel liefde. Dit najaar trouwden opnieuw vier koppels volgens de beproefde Blind Getrouwd-formule op VTM. Maar voor het eerst in de geschiedenis van Blind Getrouwd zal ook een vijfde koppel de sprong wagen in Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk bij VTM GO. Dit programma wordt gepresenteerd door Ingeborg*.

Lees hier meer over Blind Getrouwd Het Vijfde Huwelijk en kandidaten Steve, Karen en Jonas:

Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk

In de oproepaflevering van Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk maakt de kijker kennis met 3 singles uit de voorrondes van Blind Getrouwd voor wie geen match gevonden werd. Voor hen gaat Ingeborg (die je recent nog zag als presentatrice van Million Dollar Island), die het programma host, nu op een andere manier op zoek naar die ene ware liefde, en als alles goed gaat stapt één van hen dit jaar alsnog in het huwelijksbootje. 

Blind Getrouwd 2023: deelnemers inschrijven voor VTM GO reeks
Blind Getrouwd 2023: deelnemers inschrijven voor VTM GO reeks

Ingeborg & Blind Getrouwd 2023

Ingeborg: “Het is prachtig dat wij dit najaar alweer 4 koppels in het huwelijksbootje laten treden in de hoop op een happily ever after, en ik ben zo verheugd dat wij ook voor Steve, Karen en Jonas een extra effortje gaan doen. In de oproepaflevering op VTM GO stellen we hen uitgebreid, maar toch nog quasi onherkenbaar voor. Het concept heet nu eenmaal Blind Getrouwd. Steve is op zoek naar een man, Karen en Jonas naar een vrouw. Alle singles moeten dus maar 1 ding doen: afstemmen op de oproepaflevering en wie weet is het dan wel hun laatste zomer alleen.” Eerder zag je Ingeborg al bij Blind Getrouwd 2022.

Deelnemers Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk

Voor Steve, Karen en Jonas werd geen match gevonden binnen de poule van vrijgezellen die zich inschreef voor Blind Getrouwd. Zij krijgen nu in de VTM GO SHORTIE de kans om zich aan heel Vlaanderen voor te stellen. Zo wil Ingeborg een ultieme zoektocht opstarten naar hun ideale match. Daarna volgen ze hetzelfde stramien als het klassieke Blind Getrouwd: het zijn opnieuw de experten die volgens de beproefde methode op zoek gaan naar de perfecte match. Wordt die gevonden, dan stapt één van de drie in het huwelijksbootje met alles erop en eraan: trouwfeest, huwelijksreis en samenwonen. Met op het einde van de rit ook hier één prangende vraag: zijn ze klaar voor de rest van hun leven samen en blijven ze getrouwd? Karen bleek de gelukkige te zijn.

Karen (zoekt een vrouw)

De 27-jarige Karen is zorgzaam, dierenliefhebber, familiemens en valt op vrouwen. Daarnaast is ze dol op chocolade. Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar Karen combineert naar haar gevoel het beste van twee werelden: ze is parttime dierenartsassistente én chocolatier in bijberoep. Haar droom is een eigen chocoladezaak starten, al zal ze de diertjes er niet snel voor opgeven. Ze heeft zelf een hond, 3 katten, een valkparkiet en 4 schapen, maar er is nog voldoende ruimte voor een vrouw. Karen speelt ook nog voetbal en ze houdt van reizen. 

Karen is een echt familiemens. Ze wil ook heel graag zelf een gezin stichten met een toffe vrouw, iemand die respect en eerlijkheid hoog in het vaandel draagt en liefst ook humoristisch is. Een vrouwelijke uitstraling en een mooie lach vindt ze heel aantrekkelijk. Pluspunten zijn er voor iemand die graag op restaurant gaat en sport, maar de jackpot gaat naar iemand die zot is van chocolade. Deze deelneemster aan Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk zegt: “Ik geloof dat de ideale vrouw ergens rondloopt, misschien kruis ik haar wel dagelijks. Ik hoop dat we haar op deze manier kunnen vinden.”

Vijfde Huwelijk voor Karen en Sharon

De 27-jarige Karen is gematcht met Sharon (33, begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking). “Wat een knappe vrouw!” Zowel Karen als Sharon waren stevig onder de indruk van mekaar toen ze elkaar voor het eerst zagen. De spanning gleed zichtbaar van hen af en al snel bleek dat de klik er niet alleen fysiek was. De dames voelden zich instant op hun gemak bij elkaar. En nu begint het avontuur pas écht.

Blind Getrouwd 2023 deelnemers en vijfde huwelijk op VTM GO
Blind Getrouwd 2023 deelnemers en vijfde huwelijk op VTM GO

Karen en Sharon op Kos

In Blind Getrouwd – Het Vijfde Huwelijk, kunnen Blind Getrouwd-fans de amoureuze perikelen volgen van de 27-jarige Karen en Sharon (33), die ‘ja’ zeiden tegen mekaar voor het oog van kijkend Vlaanderen. In het tweede deel van de reeks zwieren de dames hun hoge hakken en strakke jurken uit, en vertrekken ze op huwelijksreis. Opvallendste moment tijdens de romantische trip op het Griekse eiland Kos? Wanneer de newlyweds besluiten matching tattoos te laten zetten, ook al kennen ze mekaar nog maar één week. 

Tattoos voor Karen en Sharon

Sharon: “Ineens kwam in ons op, ik weet zelfs niet meer wie met het idee kwam, willen we hier geen tattoo laten zetten? Iets dat ons doet herinneren aan dit zotte avontuur?” Karen sprong haar kersverse echtgenote bij: “Dat eerste  moment dat we gedeeld hebben, die trouwdag, deze huwelijksreis,… dat was allemaal supermooi voor ons en heel erg speciaal.” En dus vierden de dames het – so far – geslaagde parcours met matching tattoos. 

Advies van Jolien en Brecht

Ook op Kos, krijgen de dames het onverwachte bezoek van Jolien en Brecht, het koppel uit de recente reeks van Blind Getrouwd, dat ondertussen al een half jaar samen is. Als iemand het stel tips kan geven voor de periode die nog komt, zijn het wel deze ervaringsdeskundigen. Met deze tips kunnen ze de volgende stap nemen; zoals we allemaal kunnen zien op VTM GO in Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk.

Even tijd apart…

Vijf dagen voor het beslissingsmoment nemen de dames afscheid van mekaar om elk wat dingen op een rijtje te zetten. Want als je beslist om getrouwd te blijven of te scheiden, ga je maar beter niet over één nacht ijs. Vooral voor Karen, die in tegenstelling tot Sharon nog geen vlinders ervaart, brengt de tijd apart misschien wel raad: “Ik heb tot nu toe nog niet echt de kans gekregen om eens tot mezelf te komen, om echt eens na te denken hoe ik me nu voel, wàt ik exact voel voor Sharon,… Mis ik haar als ze er niet is, voel ik me beter met haar erbij, verlang ik naar haar als ze er niet is,…? Ik denk dat deze dagen veel duidelijk zullen maken voor mij.”

Karen en Sharon blijven samen

2 x een volmondige ‘ja!’ zorgde er in de laatste aflevering van Blind Getrouwd – Het Vijfde Huwelijk voor dat twee dames dolgelukkig huiswaarts keerden. De 27-jarige dierenartsassistente en chocolatier Karen en de 33-jarige Sharon, begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking, beslisten om na 7 weken huwelijk (niet meer zo) blind getrouwd te blijven. Sharon had al een tijd vlinders in de buik terwijl die van Karen nog even op zich lieten wachten. Maar de 5 dagen die de dames apart doorbrachten om in alle rust hun individuele beslissing te maken, brachten raad.

Sharon over Karen

Sharon: “Karen, je bent echt een prachtige vrouw met heel veel mooie kantjes waarvan ik elke dag nog nieuwe ontdek. En hier en daar is er wel een hoekje af, maar dat is net wat ik zo leuk vind aan je. Je speelse spraakwaatervalmomentjes, de plagerijen en zelfs je warrige ochtendcoupe: ik zou het eigenlijk allemaal niet meer willen missen. Het verbaast me hoeveel jij op zo’n korte tijd voor mij bent gaan betekenen.”

“Je weet ondertussen ook dat er van mijn kant wel al wat verliefde gevoelens zijn. Ik maak me er eigenlijk weinig zorgen over dat dat gevoel bij jou nog wat moet groeien. Je stelt mij telkens immers opnieuw gerust door mij te laten voelen dat je er echt wel in gelooft, en dat maak dat ik er ook in geloof (…). Ik ben ervan overtuigd dat, als we onze drukke levens op een goede manier op mekaar afstemmen, en we altijd open en eerlijk blijven, we een mooi vervolg kunnen creëren op dit prachtig avontuur. En daarom zeg ik hier en nu volmondig en met heel veel zin ja op onze toekomst.”

Karen over Sharon

Karen: “Gezien we over alles zo openlijk communiceren met elkaar is het geen verrassing waar we beiden staan op vlak van onze gevoelens. Jij staat misschien net dat stapje verder dan ik, maar in plaats van te focussen op wat er nog niet is, focus ik liever op wat er al wél is. Je bent een prachtige vrouw zowel vanbinnen als vanbuiten, je bent sociaal, grappig, attent, sociaal, zorgzaam,… Het kan dan ook niet anders dan dat jij op een heel korte tijd een belangrijk persoon bent geworden voor mij. En ik je op een bepaalde manier wel al graag zie. Ik ben zo dankbaar voor jou, ik had dit avontuur oprecht met niemand anders willen delen (…) Het experiment loopt vandaag helaas af maar ons verhaal gaat, als het van mij afhangt, wel nog even voort. Vandaar zeg ik vandaag zonder enige twijfel opnieuw ja tegen jou, tegen ons.” 

De andere deelnemers die hoopten de liefde te vinden via Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk waren Steve en Jonas.

Steve (zoekt een man)

De 48-jarige Steve is life coach en geeft daarnaast ook opleidingen aan fitness instructeurs in het buitenland. Hij reist dus veel, vooral in het weekend. Doorheen de week vindt hij het leuk om al bingend te bekomen van de hectische weekends. Ook fitnesst hij dan nog veel, want zowel fysieke als mentale gezondheid is erg belangrijk voor hem. Steve, die op mannen valt, staat heel positief in het leven en verdiepte zich in de juiste mindset. Hij leidt eigenlijk het leven waar hij 20 jaar geleden van droomde, maar hoewel hij blij is met wat hij tot nu toe heeft bereikt, mist hij iets in zijn leven. Steve had enkel relaties met telkens hetzelfde type man: groot, donkere ogen, baardje. Misschien staart hij zich blind op dit type en dus legt deze deelnemer zijn lot in handen van de Blind Getrouwd-experten. 

Steve – die zelf empathisch, rustig en dus sportief is – zoekt een toffe man die graag initiatief neemt en het fijn vindt om af en toe leuke dates te organiseren. Die man moet er wel Olaf, Steves Husky, bijnemen. Zijn ideale partner hoeft niet per se mee te reizen, al mag dit zeker wel. Hij wil zich geborgen voelen en vindt een goede connectie één van de belangrijkste zaken in een relatie. Zelf zegt hij: “Mijn man moet niet de perfecte zijn, wel de juiste.”

Jonas (zoekt een vrouw)

De 28-jarige Jonas is betrouwbaar, sportief en klaar om zich te settelen met een leuke vrouw. Hij omschrijft zichzelf als nuchter, betrouwbaar en positief. Jonas is financial business controller en is best ambitieus. Hij zou graag doorgroeien bij het bedrijf waar hij nu werkt. In zijn vrije tijd is hij lid van twee voetbalploegen, padelt hij graag, loopt en fitnesst hij en af en toe kruipt hij ook op de fiets. Sportief, ou quoi! 

Het levensdoel van Jonas is het klassieke huisje-tuintje-boompje. Gewoon zonder financiële zorgen door het leven kunnen gaan, en genoeg geld overhouden om te kunnen reizen. Jonas houdt immers zowel van wintersportvakanties als van zomerse avontuurlijkere reizen. Zo’n trips samen doen met een toffe, zorgzame, humoristische vrouw staat bovenaan zijn bucketlist. Jonas droomt ervan dat zijn vrouw niet alleen zijn partner is maar ook zijn beste vriendin, met wie hij veel dingen samen kan ondernemen. Toch is genoeg vrijheid om dingen alleen of met vrienden te doen, ook heel belangrijk voor hem. Jonas is een echte familieman die opgroeide in een hecht nest en is er helemaal klaar voor om nu zelf zo’n warm gezin te starten. Jonas zegt: “Iedereen in mijn omgeving settelt zich. Ik ben helemaal gelukkig, maar een toffe vrouw zou wel een mooie toevoeging zijn aan mijn leven.”

De afgelopen weken kon je op tv genieten van Blind Getrouwd seizoen 8. Hieronder lees je er alles over:

Blind Getrouwd seizoen 8

De 4 koppels wagen samen de sprong, trouwen allemaal op dezelfde dag en na een huwelijk en petit comité komen de koppels en hun familie en vrienden samen op één groot trouwfeest. Na de huwelijksreis en een pittige periode die samenwonen heet, moeten de koppels na een 7-tal weken beslissen: zijn ze klaar voor de rest van hun leven samen en blijven ze getrouwd?

Deelnemers Blind Getrouwd ontmoeten elkaar

Wat opvalt aan het begin van het achtste seizoen: de lotgenoten ontmoeten elkaar voor ze gaan trouwen. Als voorbereiding op de grote dag immers, worden de trouwers enkele weken voor hun huwelijk ondergedompeld in al wat hen binnenkort te wachten staat. Op een locatie die trouwen àdemt, worden de mannen en de vrouwen – op twee aparte dagen – samengebracht om mekaars verwachtingen, maar vooral veel zenuwen te delen. Meer over die deelnemers en hun matches (volgens de experten de beste ooit) lees je hieronder.

Blind Getrouwd kijken

Wil je Blind Getrouwd kijken, dan kan dit iedere maandag (vanaf 4 september) om 20.35 uur bij VTM en VTM GO. Hier vind je ook seizoen 5, seizoen 6 en seizoen 7 nog terug. In Nederland kun je op Videoland kijken naar Blind Getrouwd onder de noemer Married at First Sight België. Wil je niet wachten tot Videoland dit nieuwe seizoen toont, kijk dan VTM GO vanuit Nederland. Al wordt dat wel steeds lastiger. Hier leggen we uit hoe wij dat doen: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Nu terug naar Blind Getrouwd seizoen 8 en de deelnemers.

Blind Getrouwd kandidaten 2023

De kandidaten van het nieuwe seizoen Blind Getrouwd in 2023 zijn Matthieu, Emile, Alexander, Brecht, Isabelle, Jolien, Emma en Fleur. We weten inmiddels dat stewardess Jolien en brandweerman Brecht de eerste match vormen. En ook Emma en Emile zijn een koppel. Net als Isabelle & Matthieu en tot slot Alexander en Fleur. We stellen de koppels aan je voor… Als je verder leest, ontdek je ook de andere deelnemers van dit seizoen.

Blind Getrouwd koppels 2023

  • Brecht en Jolien
  • Emma en Emile
  • Isabelle & Matthieu
  • Alexander & Fleur

Brecht Heldenbergh (32) uit Gooik

De 32-jarige Brecht Heldenbergh uit Gooik vertelt: “Ik ben vrijwillig brandweerman, dus ik heb al voor veel hete vuren gestaan. Maar trouwen met een onbekende, ik moet toegeven dat ik het nog niet vaak zò warm heb gehad.”

Brecht Heldenbergh is een ongelooflijke familieman: de wekelijkse frietjesavond bij zijn ouders slaat hij zelden over, en ook met zijn zus Bente heeft hij een hechte band. De vraag om peter te worden van haar kindje is één van zijn mooiste herinneringen. Je kan Brecht Heldenbergh omschrijven als ‘geduldig’ en ‘empathisch’. Dat merk je ook aan zijn job: hij is leerkracht lichamelijke opvoeding in een lagere school en werkt daarnaast als vrijwillig brandweerman. Hij zorgt dus met veel plezier voor mensen. 

Brecht Heldenbergh is er zich van bewust dat zijn leven best vol zit met professionele, sociale en sportieve activiteiten. Als er een leuke vrouw in zijn leven zou zijn, is hij absoluut bereid om meer tijd vrij te maken in zijn drukke agenda. Brecht Heldenbergh verlangt naar een partner met wie hij over alles kan praten. En als het even kan: iemand die graag knuffelt. Zijn doel is om iemand te leren kennen met wie hij liefde en geluk kan delen, met wie hij een gezin kan stichten en hopelijk samen oud kan worden. 

Jolien De Neve, Kalken

De 32-jarige Jolien De Neve uit Kalken vertelt: “Miss Gent worden staat bovenaan mijn lijst met mooie herinneringen, maar Blind Getrouwd zou die herinnering wel eens van de bovenste plek kunnen wippen.”

Jolien De Neve woont in Kalken, maar is even vaak terug te vinden hoog in de lucht. Ze werkt namelijk halftijds als stewardess. Daarnaast is ze hostess op evenementen. Jolien verloor haar papa op jonge leeftijd. Een gebeurtenis die een enorme impact had op haar en die ervoor zorgde dat de band met haar mémé – de mama van haar papa – hecht is. In 2010 werd Jolien De Neve Miss Gent, een ervaring die haar zelfvertrouwen een boost gaf. Ze doet aan kunstschaatsen en acrobatie, danst graag en je mag haar altijd bellen om te gaan shoppen of brunchen. 

Jolien De Neve verlangt naar een empathische man die heel communicatief is en over zijn gevoelens kan praten. Liefst wil ze een sportief iemand met wie ze “stoten kan uitsteken”. Humor staat dus ook hoog op haar verlanglijstje. Als ze de ware zou vinden, is Jolien De Neve helemaal klaar om zich te settelen. 

Brecht en Jolien

Het eerste koppel dat in aflevering 1 van Blind Getrouwd seizoen 2023 het jawoord aan elkaar geeft zijn brandweerman Brecht en stewardess Jolien. “Hij is zeker mijn type”, klonk het blij bij Jolien.”Verzorgd, mooi gebit, mooie lach, bruin haar, gespierd, top. Niets meer aan doen (lacht)!” En ook Brecht is tevreden. “Dit voelt zo naturel aan. Ook als we mekaar in de ogen kijken, terwijl we mekaar nog maar net kennen: het voelt écht aan. Verliefdheid moet nog komen natuurlijk, maar de klik is er zeker nu al.”

En ook voor Emile en Emma is het avontuur begonnen. We stellen ze eerst voor en daarna lees je meer over dit koppel.

Emile Vandekerckhove, Zwijnaarde

De 28-jarige Emile Vandekerckhove uit Zwijnaarde vertelt over zijn deelname aan Blind Getrouwd. “Toen ik het nieuws kreeg dat ik ging trouwen, heb ik tot 3 uur ’s nachts liggen ijsberen. Excuses aan de buren die dachten dat er een inbreker bezig was.”

Emile Vandekerckhove is een sportieve, vrolijke West-Vlaming die een nieuwe heimat vond in Gent, waar hij co-houst met twee vrienden. Zijn uitgebreide vriendenkring is de steun en toeverlaat in zijn leven. Hij heeft een sterke band met zijn zus, die ook nog eens de mama is van zijn petekindje en grote oogappel: Ziggy. Emile Vandekerckhove woonde 3 jaar bij zijn opa, met wie hij een erg bijzondere band had. Hij is ongelooflijk empathisch, zorgzaam én kan goed luisteren. Hij haalt energie uit zorgen voor mensen, én voor dieren. Emile Vandekeckhove is namelijk vrijwilliger bij de dierenvoedselbank. 

Ondanks het feit dat hij zijn job als Sales Engineer ontzettend graag doet, werkt hij toch vooral om te leven én om te reizen. Hij maakt vaak in zijn eentje lange, verre reizen,  met vijf maanden Zuidoost-Azië als top of the bill. Emile Vandekerckhove zoekt een loyale, avontuurlijke vrouw die een luisterend oor kan bieden en diepgaande gesprekken wil voeren. Ook belangrijk: zijn toekomstige partner moet om kunnen met zijn droge humor. 

Emma Ramirez, Gent 

De 31-jarige Emma Ramirez uit Gent zegt: “Ik kijk ernaar uit om er voor iemand te zijn in goede en slechte tijden.”

Haar naam verraadt haar Latijns-Amerikaanse roots maar verder is Emanuela Ramirez – Emma voor de vrienden – een rasechte Gentse. Zo werd ze in 2011 nog gekroond tot ‘Buffalo Babe’ van KAA Gent. De ambitieuze Emma Ramirez werkt als learning & development expert bij een meubelmerk. Terug te vinden in haar zorgvuldig geplande agenda: meerdere sportsessies per week én af en toe een afterwork feestje. Ze krijgt bakken energie van afspreken met vrienden en heeft een hechte band met haar drie zussen. Ze horen elkaar dagelijks en komen elk weekend samen bij la mama.

Uit vorige liefdesrelaties leerde Emma Ramirez dat ze op zoek is naar een partner die weet wat hij wil in het leven en die verder kijkt dan wat sommigen wel eens ‘exotische looks’ durven noemen. Ze wil haar leven delen met een respectvolle en gedreven man die liefst ook groot is. Emma Ramirez kijkt er nu al naar uit om samen de wereld te ontdekken en verre reizen te maken (want alleen vindt ze dat toch een beetje te spannend).  

Emile en Emma

De zenuwen die duidelijk aanwezig waren bij Emile en Emma op de ochtend van hun huwelijk, maakten bij hun ontmoeting meteen plaats voor grapjes, warmte en een eerste pluim voor de experten. “Nog zotter dan dat ik een getrouwde vrouw ben nu, is het idee dat ik een màn heb (lacht)!”, klonk het bij Emma. “Ik ben super op m’n gemak bij Emile, ik heb hier echt een supergoed gevoel bij.” Ook Emile was zichtbaar blij met zijn bruid: “Mijn eerste gevoel is geruststelling. Emma is een mooie vrouw met zo’n mooi aura. Niet dat ik daar echt in geloof (lacht), maar haar glimlach… ik zag meteen dat ze er positief in stond.”

Isabelle Olivier, Mechelen

De 26-jarige Isabelle Olivier uit Mechelen vertelt over haar deelname aan Blind Getrouwd: “Mijn ideale partner gaat geen serieuze gesprekken uit de weg en laat me lachen op alle andere momenten.”

Isabelle Olivier is een goedlachse, positieve vrouw die zich op haar 26ste al Manager mag noemen van een hotel in Mechelen. Ze woont samen met haar twee vissen Nestor en Sylvain, op vijf minuutjes fietsen van haar werk. De ambitieuze, jonge vrouw doet haar job doodgraag en zal er altijd voor zorgen dat alles loopt zoals het hoort: zowel voor haar personeel als voor gasten in het hotel. In haar vrije tijd geniet Isabelle Olivier van wijntjes drinken op terrasjes en afspreken met vrienden, afgewisseld met een rustig avondje thuis in de zetel. Isabelle heeft een fijne band met haar oudere zus, bij wie ze altijd terecht kan voor goede raad. Ze is ook trotse meter van Emile, het kindje van haar zus. 

Na enkele relaties is Isabelle Olivier nu op zoek naar een man – liefst iets ouder en met een baardje – van wie ze iets kan bijleren, die graag plezier maakt en met wie ze voluit samen van het leven kan genieten. Vrijheid en je eigen ding kunnen doen, vindt ze cruciaal in een gezonde relatie. 

Matthieu Angel, Overijsse

De 32-jarige Matthieu Angel uit Overijsse zegt over zijn deelname het volgende. “Ik leef graag voluit en doe graag veel nieuwe ervaringen op. Meedoen aan Blind Getrouwd past dus perfect bij wie ik ben. In het dagelijkse leven is ‘den Bolle’, zoals hij in Overijsse wordt genoemd – werkzaam als IT Team Manager bij een grote supermarktketen. Na de werkdag vind je hem en zijn vrienden terug in de druivenserre die ze samen onderhouden, op een spelletjesavond of op café. Vriendschap is dan ook een heel belangrijk deel van Matthieus leven.

Matthieu Angel is erg sociaal en probeert graag nieuwe dingen. Hij is sportief en houdt van lopen, boulderen en hiken. Dat laatste brengt hem niet alleen op mooie plekjes in ons land, ook een verre reis met de rugzak schrikt hem niet af. Hoe avontuurlijker, hoe beter. Patagonië stond lang bovenaan zijn bucketlist, maar sinds dit voorjaar is ook die reis afgevinkt. Zijn volgende droombestemming is Mongolië. Liefst te paard. Al kan hij niet paardrijden.

Matthieu Angel is op zoek naar een positief ingestelde vrouw, met wie hij nieuwe herinneringen kan maken. Iemand die er net als hij helemaal voor wil gaan. Iemand die binnen een relatie streeft naar evenwicht tussen vrijheid en connectie, net zoals hijzelf. In aflevering 2 zegt hij tijdens het checken van zijn kostuum. “Ik heb noot aan vrouwelijke intuïtie.”

Isabelle & Matthieu

IT Team Manager Matthieu (28), zei op de ochtend van zijn huwelijk nog het volgende: “Het gevoel dat ik hoop te hebben als die deuren open gaan en ik mijn vrouw zie, is ‘wauw’. Dat ze daar met een big smile staat, stralend en gelukkig.” En dat is exàct hoe de 26-jarige hotelmanager Isabelle Matthieu tegemoet liep. Matthieus eerste reactie was er dan ook eentje om in te kaderen: zijn mond viel letterlijk open, en zijn eerste woorden waren – net zoals hij had gehoopt – “Woooow.”

Ook Isabelle was in de wolken met haar kersverse man: “Ik vind het echt ne superknappe. En gewoon ook hoe hij daar stond, met zijn glimlach en schijnbaar heel blij om mij te zien. Dat gaf mij meteen al een heel geruststellend gevoel. Zo van: het is nu al OK. Het was echt al een hele fijne eerste klik. Als we die lijn doorheen het hele experiment kunnen doortrekken, gaan we hele leuke tijden tegemoet.”

Alexander Scherpereel, Etterbeek

De 28-jarige Alexander Scherpereel uit Etterbeek vertelt: “Op datingapps heb je altijd zo van die basis conversaties, terwijl ik het veel charmanter vind om op café of zo iemand aan te spreken. Ik doe dat snel, maar de Belgische mindset is niet altijd zo spontaan. Blind getrouwd is voor mij dus de ideale manier om een droomvrouw te leren kennen.”

Alexander Scherpereel werkt als Group Account Manager bij een grote bierproducent. ‘Work hard, play hard’ is één van zijn levensmotto’s. Hij is West-Vlaming in hart en nieren maar co-houst in het Brusselse Etterbeek met 7 andere ambitieuze mensen. Liefst wil hij op termijn gaan samenwonen met een lieve, zorgzame vrouw met wie hij een gelukkig en warm nest kan creëren. Alexander Scherpereel wil heel graag een groot deel van de wereld zien, al dan niet al sportend. Zo combineert hij immers twee van de dingen die hij het liefst doet. Hij doorkruiste al de Dolomieten met de fiets en liep reeds een marathon. Nog op zijn wishlist: een tweede marathon lopen in een wereldstad en met de koersfiets de Alpen in.

Alexander Scherpereel zoekt een echte ‘compagnon de route’. Iemand met dezelfde normen en waarden. Zijn vrouw is liefst sportief en gedreven, zowel in het leven als in haar carrière. Gewapend met zijn spontaniteit en vlotheid, wil hij samen met haar gaan voor een leven waarin ze allebei succesvol kunnen zijn in wat ze doen én daar ook met volle teugen van kunnen genieten.  In aflevering 2 vertelt Alexander Sperereel het volgende: “Mijn ouders zijn gescheiden en daardoor besef ik heel erg dat liefde een werkwoord is. Het is misschien ook daarom dat ik zo kieskeurig ben om een relatie aan te gaan. Omdat het echt wel de bedoeling is dat je voor heel lang – ‘voor de rest van je leven’ kan je nooit met zekerheid zeggen – samen zal zijn. Dat het de juiste persoon is.”

Fleur Billiet, Varsenare

De 28-jarige Fleur Billiet uit Varsenare zegt: “Volgens mijn bompa, de pater familias, ‘ben kik algeliek gin makkelijke’ maar ik ben er klaar voor om vol overgave het tegendeel te bewijzen.”

Fleur Billiet is een pientere, spontane vrouw die weet wat ze wil. Familie is ontzettend belangrijk voor Fleur. Ze wil dan ook niet al te ver wonen van haar ouders in Brugge, waar ze zo’n twee keer per week langsgaat. Deze West-Vlaamse is Retail Store Manager in een gekende kledingwinkel in Knokke. Op carrière gebied is Fleur Billiet ontzettend gedreven, maar daarnaast heeft ze ook een hele zachte en warme kant. Vriendschap is een belangrijke waarde voor Fleur. Het mooiste cadeau dat ze ooit kreeg, is de vraag om meter te worden van het dochtertje van haar beste vriendin. Haar grote steun en toeverlaat opa Georges is helaas drie jaar geleden overleden.

In het dagelijkse leven blijft Fleur Billiet graag iets meer op de achtergrond dan in haar professionele leven. Ze werkt er wel aan om meer uit de comfortzone te treden en haar deelname aan Blind Getrouwd is daar alvast een goed voorbeeld van. Ze kijkt ernaar uit om door haar partner meegetrokken te worden in wat meer avontuur. Fleur Billiet sport en reist graag. En met een toffe, grote man aan haar zijde kan het alleen maar nòg mooier worden.

Alexander & Fleur

Meneer en mevrouw Scherpereel – Billiet maken de Blind Getrouwd-stellen compleet. Alexander (28) en zijn schoonfamilie begonnen meteen honderduit te praten, maar toen Fleur (28) de trouwzaal binnen stapte, werd het even heel stil. “Ik keek naar haar en mijn eerste indruk was echt van: amai, wat een knappe madam. Slank, mooie uitstraling, ja… dan smelt je wel eventjes”, klonk het bij Alexander. Ook Fleur was in de wolken met haar match. “Ik heb me de hele ochtend zo emotioneel gevoeld, maar dat gevoel maakte instant plaats voor een gelukkige glimlach, stuntelig gegiechel en wat raar doen waarschijnlijk ook (lacht).”

Aflevering 3:

Blind Getrouwd: T’Rest, Pepingen

Nadat we in de twee voorgaande afleveringen de stellen beter leerden kennen en de Blind Getrouwd huwelijken konden zien, gaan we in aflevering 3 verder met het grootste trouwfeest ooit. De vier koppels vieren namelijk na hun jawoord hun trouwdag samen met familie, vrienden en elkaar op kasteeldomein T’Rest in Pepingen. Denk je: die locatie ken ik. Dat kan goed kloppen. Als je Met Vier In Bed hebt gekeken, zag je Kenny en Perrine van B&B T’rest in kasteel Ter Rijst. Hier lees je alles over Met Vier in Bed. Ga voor T’Rest in Pepingen (waar het grootste Blind Getrouwd huwelijksfeest plaatsvond) naar de kandidaten van week 4.

Huwelijksfeest Blind Getrouwd

Hoe het huwelijksfeest in Blind Getrouwd verloopt? We vatten het kort samen. “Mijn broek is gescheurd!” Alexander kampt eerst nog met een vestimentair probleem, wanneer zijn kostuumbroek scheurt terwijl hij galant Fleurs sleep in de wagen wil tillen. Als hij zijn gasten niet in zijn blote billen welkom wil heten, moet de kersverse bruidegom eerst nog een andere broek zien te scoren. Vanaf vanavond zullen de koppels – als alles goed gaat – zeven weken samen slapen. Een hot topic, zo blijkt tijdens de rit van de fotoshoots naar het trouwfeest, waar Ingeborg heeft postgevat om de koppels in stijl welkom te heten. 

Openingsdans Blind Getrouwd 2023

Nadat ze onder luid gejuich worden ontvangen door alle aanwezige gasten, begeven de koppels zich elk naar een andere tent, voor een diner samen met vrienden en familie. Hét moment bij uitstek om kennis te maken met hun schoonouders, mémé’s, pépé’s en vele kritische en enthousiaste broers, zussen en vrienden. Onder hun toeziend oog begeven de newlyweds zich naar de dansvloer, voor hun openingsdans. Onder andere Matthieu kreeg carte blanche van Isabelle. Benieuwd of hij met zijn nummerkeuze indruk kan maken op zijn kersverse bruid. En dan is het tijd voor het moment waar velen naar uitkeken: het dansfeest! De ster van de avond? Misschien niet de 4 koppels, maar wel Fernand, de 84-jarige opa van Alexander, die danst alsof hij zélf nog een twintiger is. Et alors? On danse!

Aflevering 4:

Huwelijksreis Blind Getrouwd 2023: Rhodos

De koppels in Blind Getrouwd 2023 gaan op huwelijksreis naar het Griekse eiland Rhodos. Hier gaan de eerste openhartige gesprekken plaatsvinden. 7 dagen op 7, 24 uur op 24, op reis gaan met iemand die je nog maar net kent. Weinigen doen het de Blind Getrouwd-deelnemers na. Voor Brecht is de huwelijksreis alvast geen straf: “Dit is een van de mooiste momenten van mijn leven, heb ik de indruk. Al die dingen die ik nu allemaal meemaak, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dat zijn endorfines in mij die loskomen, ik kan daar niet meer tegen… Ik kan niet meer stoppen met lachen”, vertelt hij al op de eerste avond tegen zijn Jolien. 

Kinderwens Jolien en Brecht

Even later heeft het kersverse stel het zelfs al over kinderen: “Als je dat op een normale date doet, lopen de mannen gillend weg, maar echt gillend. Het voelde veilig om dat in deze setting te doen, want een man die geen kinderwens heeft, stond op mijn lijstje no go’s.” (Als kijker denk ik dan: wat zou het toch mooi zijn als dit een blijvende match is en Brecht en Jolien samen voor hun kinderwens kunnen gaan.) ’s Ochtends gaat het er wat luchtiger aan toe. De koppels krijgen ontbijt aan huis, en tot Brechts grote vreugde kan de ontbijtmand drijven op het water. Hij kent de truken van de foor: als Jolien ontbijt wil, zal ze eerst het zwembad in moeten.

Newlyweds gaan op avontuur

Fleur en Alexander wagen zich elk aan een eerste keer: Alexander kruipt voor het eerst een paard op, voor een heerlijk ritje aan de Egeïsche Zee, en Fleur stemt ermee in om te gaan rotsklimmen. Een serieuze beproeving voor haar, gezien haar hoogtevrees. Maar ook voor Alexander wordt het een test. Slaagt hij erin zijn echtgenote te ondersteunen? Emma en Emile doen een kookworkshop. Ze letten maar beter goed op, want als ze verder gaan met elkaar, zullen ze later nog vaak samen in de keuken staan. Op het menu: “Moussaka with fun.” Naast genieten van elkaar, gaan Isabelle en Matthieu onder andere rondtouren met de jeep. Een mens leer je pas écht kennen in de wagen, zeggen ze soms. Benieuwd of dat ook geldt voor deze kersverse newlyweds. 

Aflevering 5:

Veel tranen in Blind Getrouwd

Geflirt, romantiek, veel emoties, tranen en enkele eerste moeilijke momenten: aflevering 5 van Blind Getrouwd heeft het allemaal. De koppels zijn nog steeds samen op huwelijksreis op het Griekse eiland Rhodos, maar tot nu toe brachten ze hun honeymoon afzonderlijk door. Daar komt echter verandering in tijdens een groepsdiner. Wie staat waar al op gebied van gevoelens? De koppels zijn razend benieuwd naar mekaars ups, en eventuele downs.

Hoe gaat het met koppels Blind Getrouwd?

  • Jolien en Brecht: Leek op een sprookje. Ze waren trots op elkaar. Even later echter, lijken de eerste barstjes op te treden waardoor zowel Jolien als Brecht in tranen achterblijven. Wat is er gebeurd tussen hen? 
  • Emma en Emile: Ze stellen zich steeds meer open en overladen mekaar met complimentjes. Wanneer Emile even later dan toch een bepaald topic opwerpt, blijft een gekwetste Emma een beetje in de war achter. 
  • Fleur en Alexander: Voelen zich steeds meer op hun gemak en er wordt voorzichtig geflirt.
  • Isabelle en Matthieu: Hebben een goede vibe. Nu lijken ze hun relatie naar een volgende dimensie te tillen. Het romantische Rhodos blijkt de ideale setting te zijn voor steeds diepgaandere gesprekken, en hier en daar wordt al eens een lijntje uitgegooid. Welke vis bijt eerst?

Aflevering 6:

Einde huwelijk Emma & Emile?

Nog eventjes verder op hoe het met de koppels gaat… In aflevering 6 van Blind Getrouwd zien we dat Emma en Emile het moeilijk hebben. Een uitspraak van Emile valt niet in goede aarde bij een gekwetste Emma, die op slag onzeker wordt. “En als ik twijfel aan iemands gevoel of oprechtheid, kan ik daar niet meer in investeren”, klinkt het resoluut bij Emma. Op advies van de andere bruiden, gaat ze het gesprek aan met haar kersverse man, voor de situatie escaleert. 

Videoboodschap

Met het einde van de huwelijksreis in zicht, krijgen alle koppels een videoboodschap van het thuisfront. Na de emotionele rollercoaster van de voorbije week, blijkt dit bij velen de druppel om de emo-emmer even te laten overlopen. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen, rollen er enkele tranen. Daarna staat de duo’s een verrassing te wachten: experten Sarah Hertens en Wim Slabbinck vliegen 1 dagje in naar Rhodos, om de balans op te maken met de 4 koppels: hoe gaat het met hen, na 1 week getrouwd en 24/7 samen te zijn? 

Samenwonen: Blind Getrouwd 2023

Terug op Belgische bodem, staat alweer een volgende stap voor een gloednieuwe deur: de koppels gaan samenwonen! Even enthousiast als kinderen in een snoepwinkel, staan Jolien en Brecht, Emma en Emile, Matthieu en Isabelle en Alexander en Fleur te popelen om hun nieuwe woonst voor de komende weken te ontdekken. Meteen hot topic in de keuken van Alexander en Fleur en hoogstwaarschijnlijk ook een veelbesproken issue in het gemiddelde Vlaamse huishouden: kunnen restjes zo de ijskast in, of moeten die eerst in een ander potje gestoken worden?

Aflevering 7

Gaan Brecht en Jolien elkaar missen?

Het samenwonen bij Brecht en Jolien lijkt vanzelf te gaan. Maar na nog een weekje vakantie in eigen land, gaat Jolien letterlijk vliegen. Ze moet opnieuw aan de slag als stewardess en zal 4 dagen in het buitenland vertoeven. “Ik ben wel benieuwd hoe het gaat zijn om Brecht 4 dagen niet te zien. Hoe de vibe enzo blijft tussen ons, en hoe het gaat zijn om hem terug te zien”, vraagt Jolien zich luidop af. Maar vooraleer ze richting de luchthaven rijdt, toont Brecht zijn echtgenote nog eerst trots zijn appartement dat hij samen met z’n grootvader heeft verbouwd. “Ik ben er wel fier op. Ik vind dat ik een mooi appartement heb en dat ik voor een man alleen wel een mooie stijl heb, en ook dat het huiselijk is bij me thuis.”

Rondslingerende onderbroeken en condooms

De rondslingerende onderbroeken en condooms van Brecht gaan hem waarschijnlijk nog wel even bijblijven… Die konden we de afgelopen week tenslotte al in de vooraankondigingen van aflevering 7 zien. En dan valt zijn bar ook niet in de smaak bij Jolien…

Girl talk: met Fleur over Alexander

Fleur is blij dat het gewone leven beetje bij beetje z’n gang terug begint te gaan: “24 op 7 met iemand nieuw samen zijn, dat is niet niets natuurlijk. Ik ben dus heel blij om opnieuw te kunnen gaan werken en opnieuw in mijn routine te zijn”, klinkt het. De 28-jarige store manager moet er even aan wennen dat haar potje eten bij thuiskomst al bijna klaar staat. Even later komen Fleurs vriendinnen over de vloer, niet toevallig wanneer Alexander het huis uit is. Hoog tijd voor wat girl talk! 

Vriendenweekend

Matthieu en Isabelle gaan samen op weekend met de vrienden van Isabelle, best spannend voor hem. “Ik was een beetje zenuwachtig want je kent al die mensen niet en je weet niet hoe die zijn.” Hoe brengt Matthieu het ervan af? Later heeft het koppel een sessie bij relatietherapeute Sarah Hertens. Zij polst of er al romantische gevoelens in het spel zijn. Emma en Emile krijgen bezoek van Emma’s zus en haar vriend. Het koppel polst of of ze nog tips hebben voor hen. Emile lijkt in Yorben een bondgenoot te vinden. 

Aflevering 8

Intimiteit tussen koppels en meer…

Hoe reageert Isabelle wanneer Matthieu thuiskomt met een oorbel? Wat antwoorden Emma en Emile wanneer seksuoloog Wim Slabbinck polst hoe het zit op vlak van intimiteit? Hoe luidt de ongezouten mening van Fleurs ouders over Alexander? En over deze hoeven we niet mysterieus te doen: Brecht wordt uit zijn lijden verlost en is dolblij wanneer ‘zijn’ Jolien na enkele dagen in het buitenland terug huiswaarts keert. Al kan ze meteen opnieuw haar valies pakken, want de 4 koppels vertrekken op koppelsweekend!

Koppelsweekend

“De koppels hebben een intense periode achter de rug, de adrenaline is ondertussen gezakt en ze staan opnieuw met hun beide voetjes op de grond. Dit is een goed moment om even in te checken bij hen”, zegt relatietherapeute Sarah Hertens. “Na de prachtige trouw en de paradijselijke huwelijksreis, is het ook wel goed om een beetje avontuur te brengen, wat ook weer een hele andere dynamiek kan teweegbrengen bij de koppels.”

Emotioneel en avontuurlijk

Een eerste portie avontuur beleven ze al onderweg. Als ze de Volkswagen-busjes überhaupt gestart krijgen, tenminste. Digitale navigatie is uit den boze. Fleur & Alexander, Matthieu & Isabelle, Jolien & Brecht en Emma & Emile moeten de weg zien te vinden met een landkaart, en dat gaat bij de ene al wat vlotter dan bij de andere… Op de eindbestemming wachten experten Sarah Hertens, Wim Slabbinck, Filip Geelen en supporter van de liefde, Ingeborg, de koppels op voor een emotionele en avontuurlijke tweedaagse. 

Aflevering 9

4 weken getrouwd

De koppels zijn ondertussen elk in hun eigen Volkswagen-busje toegekomen op koppelsweekend en moeten geblinddoekt een vertrouwensparcours afleggen onder begeleiding van hun partner. Op het einde van het traject staat hen een verrassing te wachten: een grote trouwfoto, ter ere van hun 1 month anniversary. Hoe is hun relatie geëvolueerd de voorbije 4 weken? De koppels blikken terug met experten Sarah Hertens, Wim Slabbinck en Filip Geelen.

Yoga met Ingeborg

Ook Ingeborg is van de partij: ‘s ochtends wacht ze de koppels op voor een yogasessie. Tijdens één van de oefeningen vraagt ze de deelnemers hun mooiste moment tot nu toe met mekaar te delen. En elk jaar opnieuw doet Ingeborg het: iedereen zit er zo diep in, dat er bij enkelen tranen vallen.

Film van jawoord 

“Het is precies alsof we met vrienden op vriendenweekend zijn”, laat Emma vallen. De sfeer zit er dik in. ‘s Avonds worden de koppels verrast met een drive-in movie: de film van hun jawoorden. De beelden komen fel binnen, en na het zien ervan, wil Matthieu Isabelle een compliment geven. Maar dat lijkt de mist in te gaan…

Aflevering 10

Blijven koppels uit Blind Getrouwd samen?

It’s almost D-day voor de Blind Getrouwd-koppels: binnen enkele dagen moeten Jolien, Brecht, Isabelle, Matthieu, Fleur, Alexander, Emma en Emile beslissen of ze getrouwd willen blijven of niet. Maar dat doen ze niet zonder eerst een laatste date voor mekaar te organiseren. Een verslagje van de laatste afspraakjes, in de tiende aflevering van Blind Getrouwd.

Fleur en Alexander in Rage Room

Fleur hoopte de rust te kunnen bewaren, maar de zenuwen krijgen haar toch te pakken: “Alexander en ik hadden besloten de laatste twee weken, net als onze eerste maand samen, ook heel zorgeloos aan te pakken met een we-zien-wel-wat-er-komt-mentaliteit. Maar eens je in die laatste week zit, begin je sowieso onbewust na te denken, en dat zag ik ook bij Alexander. We hebben allebei een slapeloze nacht gehad omdat je bezig bent met dat beslissingsmoment.” Gelukkig heeft het koppel de perfecte anti-stress activiteit gevonden: ze laten zich gaan in een Rage Room. Goldband’s ‘Ik maak alles kapot, maar niet bij jou’, gaat niet op voor Fleur en Alexander. Alles moet eraan.

Jolien en Brecht Paddenbroek, Gooik

Jolien en Brecht gaan wakeboarden, gevolgd door een vespatocht en een picknick. “Dat is de date die ik Jolien had voorgesteld in het fotoboek dat ik haar cadeau deed in het begin van ons avontuur. Ik dacht dat het onze eerste date zou zijn, maar het werd onze laatste.” De picknick vindt plaats in de schaduw van het Paddenbroek in Gooik: een symbolische plek. “Hier is het begonnen want hier trouwden we, hier is nu onze laatste date en hier is ook ons beslissingsmoment morgen. De cirkel is rond nu. Dat is heel gek om te beseffen”, klinkt het weemoedig bij Jolien.

Matthieu en Isabelle: glamping

Matthieu en Isabelle gaan glampen in Marche-en-Famenne. Isabelle probeert de weg te vinden in het bos, maar Matthieu vertrouwt het zaakje niet. “Als je kunt vertrouwen op VTM om een vrouw te vinden, kan je mij nu toch ook vertrouwen om de weg te zoeken he”, klinkt het gevat bij Matthieus echtgenote.

Emma en Emile dansen tango 

De tango, het blijkt de favoriete dans te zijn van zowel Emma als Emile. Emma hoopt dat een dansles het vuur tussen hen zodanig aanwakkert dat de twijfelaar in haar het zwijgen wordt opgelegd. Daarna is het tijd om hun spullen te pakken en opnieuw 3 dagen apart te gaan wonen zodat ze elk hun keuze kunnen maken. Maar vooraleer ze de deur van hun appartement mogelijk definitief achter zich toe trekken, heeft Emile eerst nog een verrassing in petto voor zijn vrouw.

Aflevering 11:

Beslissingsmoment

Emma en Emile, en Mathieu en Isabelle, herbeleven de voorbije 7 weken in hun hoofd wanneer ze enkele dagen gescheiden doorbrengen en de moeilijke knoop voor zichzelf proberen doorhakken. “Hoe dichter je bij het beslissingsmoment komt, hoe moeilijker het wordt”, klinkt het bij Emile. “De laatste weken was het lastiger in m’n hoofd omdat het niet eenvoudig was de beslissing te maken, ik geef dat eerlijk toe. Maar nu de beslissing is gemaakt en m’n speech is geschreven, is het wél een makkelijk moment. Maar het was dus niet op 1, 2, 3 beslist.” Het is erop of eronder, voor Emma en Emile.

Leerzaam experiment

Ook Mathieu en Isabelle brengen eerst even enkele dagen apart door om alles rustig op een rijtje te kunnen zetten. En dat doet beiden merkbaar deugd. “Ik kijk met een heel goed  gevoel terug op de afgelopen 7 weken, ondanks de moeilijke momentjes die er soms waren”, zegt Mathieu. “Ik heb hier hier veel uit geleerd, op heel veel vlakken. Nu ik aan het einde van het experiment ben, is het makkelijker om terug te kijken dan wanneer ik er middenin zat.”

Emma en Emile: een koppel?

Emma en Emile keerden in aflevering 11 terug naar de plek waar het allemaal begon: de tuin van de Sint-Pietersabdij in Gent. Voor Emma leek de keuze iets makkelijker dan voor Emile. “Ik zeg zonder twijfel ja, onze wegen splitsen hier niét. Ik heb mij de afgelopen weken zo comfortabel gevoeld bij jou, en daarom wil ik dat gevoel blijven volgen. We kunnen samen zo goed communiceren, lachen, dansen en zo veel meer. Daarom geloof ik in jou, in ons, en vertrouw ik je ook. Ik kijk uit naar waar dat gevoel ons zal brengen in de toekomst”, klonk het bij de Gentse Latina. 

Toekomst samen ontdekken

Emile moest er enkele nachten over slapen, maar eens zijn beslissing vast lag, viel een last van zijn schouders en was hij rotsvast overtuigd van zijn keuze. “Para mi esposa… Hoewel we mekaar nog steeds aan het ontdekken zijn, voel ik een connectie met jou. Jouw persoonlijkheid heeft me enorm verrast. Jouw glimlach doet een kamer oplichten en je ogen weerspiegelen de puurheid van je ziel. (…) Ik ben me bewust van de uitdagingen die voor ons liggen: het leven zit immers vol verrassingen en er zullen momenten zijn waarop we het niet eens zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat we met de juiste toewijding en open communicatie deze uitdaging kunnen aangaan. Ik zeg dus ‘ja’ tegen ons. Ik wil zien wat de toekomst brengt met jou”, vertelde Emile aan zijn echtgenote, alvorens ze mekaar in de armen vielen en er samen eentje op gingen drinken. 

Mathieu en Isabelle: vrienden 

Voor Mathieu en Isabelle kende het experiment niet het verhoopte einde, maar wel een mooi. Allebei besloten ze met veel respect voor mekaar dat ze op zoek waren naar een ander dekseltje. Isabelle: “Ik ben er zeker van dat de juiste vrouw voor jou hier egens rondloopt en wàt mag zij dan van geluk spreken als ze jou tegenkomt. Ik wens je al het geluk van de wereld toe, want dat verdien je. Vandaag zeg ik ‘neen’ om verder een toekomst uit te bouwen, maar ik zeg ook ‘ja’ om verder een vriendschap te koesteren.”

Geen klik

Met tranen in de ogen luisterde Mathieu naar Isabelles brief, om daarna zelf van wal te steken: “Die extra klik waarnaar ik op zoek was, bleef helaas uit. Het was nooit makkelijk om hierover te praten maar jij gaf mij steeds weer de veiligheid en het comfort om dat toch te kunnen doen. Omdat die extra klik ontbreekt, zeg ik hier vandaag spijtig genoeg ‘neen’. Met veel pijn, want je bent echt een prachtvrouw, met wie ik altijd heb kunnen lachen en zeveren. Ik kijk terug naar dit avontuur als een zalige maar ook wel vermoeiende 7 weken en ik zal onze tijd en jou altijd blijven koesteren. Merci om mij te hebben laten groeien als persoon maar ook voor de toffe tijd samen. Zoals ik zo vaak heb gezegd: blijf steeds jezelf. Never change, I mean it.”

Aflevering 12:

Jolien en Brecht: samen

De laatste maanden moesten ze zich verstoppen voor heel Vlaanderen en konden ze enkel vermomd de deur uit om samen ergens heen te gaan, maar nu mag iedereen het weten: Brecht en Jolien vormen reeds een half jaar een gelukkig koppel! Onlangs had Brecht nog een extra verrassing voor de kijker en zijn echtgenote in petto: omdat hij zijn vrouw nooit zelf ten huwelijk kon vragen, ging hij op zijn knie voor Jolien. Zowel met hun beslissingsmoment als met Brechts aanzoek, waren de tortelduifjes maandagavond 27 november goed voor een van de meest romantische momenten in de Vlaamse televisiegeschiedenis. 

Emma & Emile: geen koppel

Emma en Emile zeiden tijdens het beslismoment ‘ja’ tegen elkaar, maar ze zijn geen koppel meer. “Na het beslissingsmoment wouden wij echt verder proberen om te kijken of die diepere gevoelens er konden komen. Bij mij stond die deur op een kier, en ik vroeg dan ook duidelijkheid aan Emile. Hij wist het toen niet, maar ik dacht: geen antwoord is voor mij persoonlijk soms ook een neen”, aldus Emma. Emile vulde aan: “Op een bepaald moment moet je inderdaad ook durven zeggen: het gaat niet. En het gaat veel beter als vrienden nu.” Emma sloot af: “Ik dacht eerst: ik ga er pas alles uitgehaald hebben als ik hier met een relatie naar buiten stap. Maar ik heb er meer uit kunnen halen: vriendschap voor het leven, zelfkennis en ook wat zelfvertrouwen.”

Vriendschap voor Fleur en Alexander

Voor Fleur en Alexander mocht het niet zijn. Fleur liet de deur op een kier staan, maar Alexander voelde helaas niet meer dan vriendschap. Een greep uit de brieven van de twee: Alexander: “Als er 1 woord is dat ons samenwonen goed samenvatte, was het zorg dragen voor elkaar. Daarnaast hebben we veel plezier gemaakt, al bleven de echte gevoelens uit. Gevoelens waarvan ik had gehoopt dat deze zouden komen, eens we elkaar beter zouden leren kennen. En die ik en wij nodig hebben om onszelf de komende weken en maanden te smijten.”

“Ik heb veel gepiekerd en ook wel wat gevloekt omdat deze niet kwamen, maar ik denk dat we beiden recht in de spiegel mogen kijken en kunnen zeggen dat we er alles hebben uit gehaald om dit experiment te laten slagen. We didn’t give up. Ik vind het dan ook beter om onze waardevolle vriendschap te koesteren dan om te blijven gaan en te proberen voor iets meer. (…) Ondanks dat ik er nu voor kies om niet verder te gaan als man en vrouw, kan ik mij oprecht geen betere partner indenken om samen dit avontuur aan te gaan.”

Fleur: uit zelfbescherming ‘nee’

Fleur: “De basisgelijkenissen die we hebben zijn zo sterk, en de kleine verschillen zijn dan weer complementair. Tijdens m’n geloften heb ik gezegd dat er een speciaal plaatsje in mijn hart over was, en gelijk hoe we hier vandaag weg wandelen, heb je dit plaatsje sowieso ingenomen en verdiend. Al deze positiviteit en ons mooie parcours, nemen niet weg dat het niet altijd makkelijk is geweest. Zeker niet om van jou te horen dat er nog geen gevoel was. Dit zorgde ervoor dat mijn deurtjes af en toe op het randje van dichtvallen hebben gestaan. Er is voor mij dan ook een moment van heel veel twijfel geweest waarin ik geen duidelijkheid meer vond in mijn eigen gevoel.”

“Ik had gehoopt dat onze tijd apart mij hierin ging helpen, maar ik moet toegeven dat ik er nog altijd niet aan uit geraak. Daarom wil ik je ook vandaag laten weten, dat de deuren die 7 weken geleden wagenwijd open stonden, volgens mijn hart nog steeds op een kiertje staan, maar dat mijn verstand ook weet dat we hiervoor met 2 moeten zijn en dat niet het geval is. Een beetje uit zelfbescherming maar vooral omdat ik weet dat we er alles aan gedaan hebben en dat we ons volledig gesmeten hebben, is de knoop dan ook doorgehakt dat we niet verder gaan als man en vrouw.”

Inschrijven voor Blind Getrouwd 2024

Officieel is er nog niet bekend of er een nieuw seizoen van Blind Getrouwd komt in 2024, maar je kunt je wel al inschrijven voor een mogelijk nieuw seizoen. Ben jij 25 jaar of ouder, dan kun je ook de website van VTM je kans wagen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2023 /