Marble Mania met Winston Gerschtanowitz en Jack van Gelder

Marble Mania met Winston Gerschtanowitz en Jack van Gelder is vanaf januari 2021 te zien bij SBS 6. In elke aflevering strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Maar het is niet zomaar een potje knikkeren met BN’ers… Ontdek hier alles over het programma van Talpa.

Marble Mania

Knikkeren is allang niet meer alleen een spel voor kids: de gekleurde glazen balletjes hebben ook een enorme aantrekkingskracht op volwassenen. Daarom brengt SBS6 Marble Mania, een nieuw programma voor jong én oud, waarin knikkerraces centraal staan. Want knikkeren in een kuiltje is leuk. Net als een old school knikkerbaan. Maar het kan allemaal veel sensationeler.

Winston Gerschatnowitz en Jack van Gelder

Het nostalgische knikkerspel is aan een comeback bezig. In elke aflevering strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij. De races worden op onnavolgbare wijze van enthousiast commentaar voorzien door niemand minder dan Jack van Gelder.

Bekende Nederlanders en goede doelen

De drie BN’ers in elke aflevering hebben een band met elkaar. Het zijn vrienden, collega’s of juist concurrenten van elkaar. Eén ding is zeker: ze zijn zeer fanatiek en vastbesloten om elkaar te verslaan! Elke BN’er speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij.  In Marble Mania draait het niet alleen om behendigheid en geluk, maar vooral ook om plezier en de fanatieke onderlinge strijd tussen de BN’ers. Het is niet zomaar een potje knikkeren!

Verschillende spellen in Marble Mania

De bekende knikkeraars spelen allemaal met een eigen kleur knikkers. Ze spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel. Mini-bowlen bijvoorbeeld, of penaltyschieten. Hoe behendiger je bent, hoe meer kans je hebt in de volgende race: de geluksrace. Tijdens die zenuwslopende knikkerrace op steeds een nieuwe, indrukwekkend gebouwde baan wisselen geluk en pech elkaar constant af. De BN’er die het beste presteert op de geluksbanen verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. Op deze gigantische finalebaan rollen maar liefst 12.000 knikkers!

Marble Mania in april in Duitsland op tv

Ook internationaal trekt Marble Mania de aandacht. RTL Duitsland heeft de spectaculaire knikkershow al besteld, nog voordat er ook maar één knikker is gerold. De show zal in Duitsland in april te zien zijn.

Marble Mania wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties. In januari 2021 kun je van dit programma genieten bij SBS6 en op Kijk.nl.

Foto: SBS6 – William Rutten.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

19 december 2020 /