Tweede seizoen Marble Mania op SBS6 kijken met deze deelnemers

Genoten van Marble Mania? Goed nieuws! De knikkershow is weer terug. Vanaf vanavond – donderdag 6 januari – kun je om 20.30 uur kijken naar het tweede seizoen van Marble Mania met tal van bekende deelnemers. In de eerste aflevering strijden de Meilandjes tegen elkaar. Dat doen ze onder toeziend oog van presentator Winston Gerschtanowitz, commentator Jack van Gelder en een bloedfanatiek studiopubliek. Ook behendigheidsspellen en spectaculaire geluksbanen mogen niet ontbreken.

Wist je dat Marble Mania ook naar België komt? Kürt Rogiers presenteert de show, die dit voorjaar te zien zal zijn. Hier lees je alles over Marble Mania België.

Tweede seizoen Marble Mania

Marble Mania draait ook in het tweede seizoen om behendigheid én geluk. De behendigheidsspellen – spellen waarvoor precisie en een vaste hand nodig zijn – zijn gloednieuw, net als een aantal spectaculaire geluksbanen. In elke aflevering strijden drie BN’ers tegen elkaar. Wie van hen is de meest behendige knikkeraar – en wie heeft het meeste geluk? Wie haalt welk bedrag op voor een goed doel?

Winston Gerschtanowitz en Jack van Gelder

Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars opnieuw bij als presentator van de show. En de races worden net als vorig seizoen op onnavolgbare wijze van enthousiast commentaar voorzien door Jack van Gelder. Wist je trouwens dat er naast een Vlaamse versie ook een Duitse en Franse Marble Mania zijn? In Duitsland is eveneens een tweede seizoen van Marble Mania te kijken.

Deelnemers tweede seizoen Marble Mania

Ook in het tweede seizoen weer tal van bekende deelnemers. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • De familie Meiland, die recent nog in hun nieuwe kerstspecial op tv te zien was.
  • Het muzikale trio OG3NE
  • VI-trio René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen
  • Topsporters Remy Bonjasky, Marit Bouwmeester en Henk Grol – waarvan je Remy Bonjasky recent nog zag in The Big Balance en en Henk Grol in de De Gevaarlijkste Wegen
  • Oud-Olympiërs Marianne Timmer, Nicolien Sauerbreij en Maarten van der Weijden – waarvan je Marianne Timmer recent ook zag in de Quiz met (Sneeuw)Ballen.
  • Darters Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort
  • Cabaretiers Roué Verveer, Jandino Asporaat, Jörgen Raymann
  • De Roelvinkjes: Dries, Dave en Donny – waarvan Dave Roelvink momenteel te zien is in het indrukwekkende Special Forces VIPS.

Spelverloop Marble Mania

De kandidaten krijgen allemaal hun eigen kleur knikkers. Ze spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel waarbij ze meer dan voorheen invloed kunnen uitoefenen op elkaars succes. Hoe behendiger ze zijn, hoe groter hun kansen in de volgende race: de geluksrace. In die race is er iets nieuws: elke kandidaat mag één spelbreker inzetten om zijn tegenstanders dwars te zitten. De knikkeraar die het beste presteert op de geluksbanen, verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. Hier is geld te winnen voor een goed doel. De grote vraag is: wie wint hoeveel?

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 januari 2022 /