Game of Talents met Julie Van den Steen en Tijl Beckand

Game of Talents met presentatoren Julie Van den Steen en Tijl Beckand is vanaf vrijdag 23 juli om 20.30 uur bij RTL 4 te kijken. De eerste 2 afleveringen zijn nu al te kijken op Videoland. In Vlaanderen is deze show in de winter al op tv geweest én nog terug te kijken via VTM GO. Het is de volgende samenwerking tussen RTL 4 en VTM, die natuurlijk ook al een tijdje LEGO Masters samen maken. In totaal zijn er zes afleveringen van Game of Talents.

Game of Talents

In Game of Talents nemen een bekende en onbekende Vlaming het telkens op tegen een bekende en onbekende Nederlander. Wie het beste kan raden welke verborgen en vaak verrassende talenten de kandidaten op het podium komen uitvoeren verdient een mooie geldprijs. Die prijzenpot wordt bepaald aan de hand van ‘geldballen’, die een bedrag van 100 tot 1.500 euro kunnen opleveren. Vlak voor de finale komt daar nog een extra geldbal bij, die het bedrag de hoogte injaagt en alle kaarten door elkaar kan schudden. Bij elk juist antwoord dikt de prijzenpot aan, bij een fout antwoord gaat het geld naar de tegenstander. Wie het hoogste bedrag binnenhaalt, kan dat in de finale verzilveren… of kwijtspelen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Julie Van den Steen

Julie Van den Steen, die met Game of Talents haar debuut als presentatrice maakt, vertelt over de show. “Game of Talents combineert de strafste acts en mysterie in één spelshow. Een bodybuilder die uitblinkt in het trainen van honden. Of iemand die strak in het pak komt breakdancen. Misleiding is vaak troef en durft onze kandidaten al eens op het verkeerde been te zetten. In Game of Talents zien we de grootste verborgen talenten van België en Nederland. Maar ook internationale artiesten tonen wat ze kunnen. Wie vouwt zichzelf op en kruipt in een doos? Acrobatische toeren uithalen op een monowiel; wie kan dat? Of wie kan er klappen met één hand? En vooral: kan je dat inschatten op basis van hun uiterlijk? Het raden kan beginnen!”

Tijl Beckand

Julie Van den Steen presenteert Game of Talents samen met Tijl Beckand. Hij behoorde net als Ruben Nicolai – die samen met Kürt Rogiers Lego Masters presenteert – tot de cabaretiers van De Lama’s. Inmiddels is hij een zeer ervaren presentator, bijvoorbeeld van De Jongens tegen de Meisjes, De Grote Improvisatieshow en Het Perfecte Plaatje. En in Nederland is hij tevens de presentator van De Verraders.

Bekende Vlamingen en Nederlanders

De bekende Vlamingen en Nederlanders die de kandidaten aan een finaleplek proberen te helpen zijn niet de minste. Ze zorgen eveneens voor verrassingen. Zo komt het in Game of Talents zes jaar na So You Think You Can Dance tot een tv-reünie tussen An Lemmens en Dennis Weening. Verder nemen Koen Wauters en Katja Schuurman het tegen elkaar op. Net als The Voice Kids-coaches Laura Tesoro (momenteel coach The Voice) en Gers Pardoel het tegen elkaar op. In de eerste aflevering is het de buurt aan Nora Gharib en Jandino Asporaat.

Afleveringen Game of Talents Nederland

Ik deel hier vast al wat meer informatie over de uitdagingen en de bekende Nederlanders en Vlamingen die het tegen elkaar opnemen. Of dit ook de volgorde van uitzenden is, die RTL gaat aanhouden is onbekend. Er is namelijk ook wat opschudding geweest rond Bilal Wahib in Nederland, dus ik weet niet of ze die aflevering gaan uitzenden of niet. De volgorde van de eerste afleveringen klopt in ieder geval. We kijken eerst naar Nora Gharib vs Jandino Asporaat en later naar Koen Wauters en Katja Schuurman.

Aflevering 1: Nora Gharib & Jandino Asporaat

Raden Nora Gharib en Jandino Asporaat in aflevering 1 van Game of Talents welk talent komt trampolinespringen en wie aan doggydance doet? De actrice en cabaretier spelen respectievelijk voor 27-jarige Sarah uit Leuven en de 37-jarige Jelleke uit het Nederlandse Driel. Doggydancen en trampolinespringen zijn niet de enige talenten die in de eerste aflevering voorbij komen. We kunnen ook genieten van talenten die komen rappen, kunstrolschaatsen, elektrische gitaar spelen, illusionisme uitvoeren en trucs doen met een diabolo.

Hier ken je Nora Gharib van

Voor de Nederlanders die actrice Nora Gharib nog niet kennen even een korte introductie. Ze brak door tijdens de zoektocht naar een nieuwe zangeres voor K3. Daarna zag je haar voor het eerst acteren in de film Patser. 2020 was voor haar een mooi jaar. Ze werd niet alleen moeder; heel kort na de bevalling stond ze al op het podium van The Masked Singer in Vlaanderen, waar ze de suikerspin was. Daarnaast zag je haar in de tv-serie Black Out. Naar aanleiding van die serie had ik een interview met Nora Gharib. Momenteel werkt ze aan twee nieuwe films, namelijk Nachtwacht – De dag van de bloedmaan en Zeppos Het Mercatorspoor.

Aflevering 2: Koen Wauters & Katja Schuurman

Heeft Koen Wauters – die zes seizoenen van Belgium’s Got Talent heeft gepresenteerd – zelf een neus voor talent? Samen met de 24-jarige Jente  uit Asse neemt hij het op tegen een volledig vrouwelijk team uit Nederland, met actrice Katja Schuurman en de 20-jarige studente Roos. Hun mond valt meer dan eens open van verbazing wanneer zeven artiesten hun talent komen tonen op het podium.

Koen Wauters heeft sowieso vertrouwen in zijn teamgenoot Jente: “Hij heeft mensenkennis. Dat durf ik te zeggen omdat Jente leerkracht is en leerkrachten moeten snappen hoe iemand in elkaar zit om hen altijd te kunnen blijven motiveren.” De zeven talenten die deze aflevering voorbij komen, zijn: accordeon spelen, freestyle BMX, burlesque dansen, linedance, hoelahoep, grunten en flow arts.

Aflevering 3: Bilal Wahib en Lukas Lelie

Comedian Lukas Lelie spreekt in de derde aflevering van Game of Talents zijn buikgevoel aan om de 40-jarige Tom uit Brugge te helpen om de juiste talenten aan de juiste artiesten te koppelen. “Tom is actief in de SM”, kondigt Lukas Lelie zijn kandidaat verrassend genoeg aan. “Hij is Sales Manager en verkoopt lampen.” Langs Nederlandse kant komt de hulp van zanger en acteur Bilal Wahib, die de 24-jarige verpleegkundige Astrid naar de overwinning probeert te loodsen. Bilal Wahib zag je op Streamz in Red Light, maar hij presenteert nu ook een leuke show voor kinderen.

Op het podium krijgen Lukas Lelie, Bilal Wahib en hun kandidaten de meest uiteenlopende en spectaculaire talenten te zien. Van mysterieuze acts met een röhnrad of teeterboard tot buikdans, flatland BMX, breakdance, piano en zelfs… twerken. Onder andere de 14-jarige Nick en de 37-jarige Barre proberen de teams op het verkeerde been te zetten.

Koen Wauters en Katja Schuurman in Game of Talents

Aflevering 4: An Lemmens en Dennis Weening

Weet jij wie er acrobatische toeren op een monowiel doet? Wie kan er klappen met één hand? En wie is toch die getalenteerde balletdanser? En wat is er bijzonder aan iemand die aan contortionisme doet? Deze keer krijgen de deelnemers hulp van An Lemmens en Dennis Weening; zo komt het zes jaar na So You Think You Can Dance tot een tv-reünie.

An Lemmens staat de 19-jarige Joselina uit Edegem bij, die het prijzengeld bij een overwinning aan haar mama zou geven voor een nieuwe keuken. Dennis Weening (die je recent in Hunted VIPS zag) is vastberaden naamgenoot Dennis (31) uit Alkmaar naar de overwinning te loodsen. Elektrische viool, handklappen, ballet, beatbox, rock ‘n roll, monowiel en het mysterieuze contortionisme: dat zijn de talenten die op het podium voor de nodige verrassingen zullen zorgen.

Aflevering 5: Gers Pardoel en Laura Tesoro

Powerliften, opera, daf drum, popping, karate, sport aerobics en freestyle voetbal: dat zijn de zeven talenten die de show stelen in de vijfde aflevering van Game of Talents. Wie doet wat? Aan Aäron (30) uit Dadizele en Nederlander Joram (34) om dat uit te zoeken. Zij worden vakkundig bijgestaan door een groot talent uit eigen land: The Voice Kids-coaches Laura Tesoro en Gers Pardoel. Heeft hun ervaring als coach ook hun neus voor talent aangescherpt?

Laura Tesoro

Als coach in The Voice Kids, vijfde jurylid in The Voice en host van Belgium’s Got Talent mag talent scouten geen probleem zijn voor Laura Tesoro. “Ik heb al wel wat oefening gehad, maar ik denk dat dit nog iets anders gaat zijn”, zegt ze daarover in Game of Talents. “Of er iets is dat ik zelf heel slecht kan? Ik ben niet de beste kok thuis. Ik dacht altijd dat ik dat was, maar ondertussen kookt mijn lief veel beter. Hij heeft me dat heel rechtuit gezegd (lacht). Dus nu kookt hij, dat is dan beslist. Ik maak het goed door de afwas te doen.”

Gers Pardoel

Tegenstander Gers Pardoel is alleszins niet van plan om de overwinning zomaar af te geven. “Ik hou echt van Laura en daarom vind ik het ook leuk om haar af en toe een beetje ‘af te zeiken'”, waarschuwt hij.

Aflevering 6: Nienke Plas en Andy Peelman

In de zesde en laatste aflevering van Game of Talents gaan Andy Peelman en Nienke Plas de strijd aan met elkaar. Allebei hesen ze zichzelf in een pak in The Masked Singer: hij als Duiveltje in Vlaanderen, zij als Bidsprinkhaan in Nederland. Maar kunnen de twee ook inschatten wat iemands talent is? Dat moeten ze bewijzen in Game of Talents.

Stijn (38) uit Peer en Talissa (29) uit Den Haag raden samen met Andy Peelman en Nienke Plas welk talent de artiesten op het podium komen uitvoeren. Van spectaculaire paalsport of stuntstep over rock ‘n roll dans, viool, balkunst of adagio acrobatie. Al is het meest in het oog springende talent op het lijstje misschien wel… Cher. Welke act komt de artiest met dat talent opvoeren? “Amai!”, “Ziet jong!”, “What the fuck man!”: de reacties van Andy Peelman laten er geen twijfel over bestaan dat Game of Talents opnieuw voor heel wat verrassingen zorgt.

  • Andy Peelman brak in Vlaanderen door met De Buurtpolitie, maar inmiddels is hij ook presentator en een graag geziene gast. Hier lees je alle artikelen over Andy Peelman.
  • Nienke Plas was recent nog te zien in het programma Diep. Ze presenteert, zingt, acteert, maar begon als cabaretière.

Meespelen met Game of Talents

Toen het programma op VTM werd uitgezonden, konden de Vlaamse kijkers ook meespelen met iedere aflevering. Kijkers konden een gokje wagen en raden welk talent bij welke artiest hoorde. Of RTL4 ook zo’n bijbehorende mogelijkheid heeft, durf ik nog niet te zeggen.

Internationaal succes

Het format van Game of Talents is ontwikkeld door Fremantle. In Spanje is het een groot succes en al toe aan het derde seizoen. Daarnaast kunnen ook de kijkers in Amerika, Zweden en Groot-Brittannië deze nieuwe tv-show verwachten. Wanneer Game of Talents op RTL 4 wordt uitgezonden, is nog niet bekendgemaakt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 februari 2021 /