30 jaar Samson & Gert (alles over de special)

30 jaar Samson & Gert – dat viert Eén met een special op zaterdagavond 2 januari 2021 om 20.40 uur. In 1990 kwam het programma voor het eerst op antenne op het toenmalige TV1. Ik was op dat moment zes en ben dus echt opgegroeid met Samson, Gert, de burgemeester, Alberto Vermicelli, Octaaf en later ook Van Leemhuyzen.

Samson & Gert 30 jaar

En ik ben niet de enige die opgegroeid is met dit iconische duo; tal van Vlaamse én Nederlandse kinderen genoten van de avonturen van de pratende hond, zijn baasje en hun opmerkelijke gasten. Zo’n zin als “Ik moest kloppen, want de bel doet het niet”, vergeet natuurlijk niemand meer. En ja, ik moet ook toegeven dat ik nog heel veel van hun liedjes kan meezingen. Denk bijvoorbeeld aan de Samsonrock, Er zit meer in een liedje en Alles is op. En nog steeds kunnen kinderen genieten van de avonturen van Samson; alleen heeft hij sinds 2020 in Marie Verhulst een nieuw baasje. Zij is de dochter van Gert Verhulst.

Special 30 jaar Samson & Gert

Eén brengt op zaterdag 2 januari 2021 om 20.40 uur de special 30 jaar Samson & Gert, waarin de verjaardag én het afscheid van oerbaasje Gert gevierd wordt. Het decorteam van de VRT heeft voor de gelegenheid de oorspronkelijke woonkamer van Samson & Gert exact nagebouwd zonder dat Gert Verhulst dat wist. Presentatrice Siska Schoeters ontvangt er de vaste cast van Samson & Gert en praat samen met Gert over die dertig jaar televisiegeschiedenis aan de hand van filmpjes, archieffragmenten, een quiz en een heleboel verrassingen.

Bekende gasten halen herinneringen op

Er wordt uiteraard ook af en toe op de deur geklopt, want de bel doet het nog altijd niet. En aan die deur staan, tot grote verrassing van Gert Verhulst, de meest diverse gasten. Zo komen onder meer Evi Hanssen, Viktor Verhulst, Marie Verhulst, James Cooke, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Julie Vermeire, Rik VerheyeSoe NsukiJacques Vermeire en vele anderen langs. Bekende fans zoals Michèle Cuvelier, William Boeva, Annelien Coorevits, Kim Van Oncen en Conner Rousseau halen herinneringen op aan hun kindertijd en de rol die Samson & Gert daarin speelde.

Wist je bijvoorbeeld dat Evi Hanssen één seizoen te zien was als Sofie?

Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke

Vaste acteurs Walter Baele (Van Leemhuyzen), Walter De Donder (Burgemeester) en Koen Crucke (Alberto Vermicelli) vertellen dan weer over de onverwacht grote impact die ze hadden op hele generaties, de anekdotes achter de schermen en de magie van het samenwerken met Gert Verhulst.

Wist je dat Nederlander Stef Bos in het eerste seizoen van Samson & Gert te zien was als Joop Mengelmoes? Jaap Mengelmoes werd dan weer gespeeld door Marc-Marie Huijbregts (die ook uit Nederland komt).

Wie is jouw favoriete personage? Haal herinneringen op in onze Facebook-groep.

Niels Destadsbader, Regi en Cleymans & Van Geel

Maar er zijn ook unieke en pakkende muzikale momenten: Niels Destadsbader brengt een ode aan Gert, er is een heuse Samsonmedley met verschillende zangers en dansers, Regi maakt een remix en videoclip van een Samsonklassieker, en Jonas Van Geel en Jelle Cleymans brengen een special guest mee en ontroeren Gert met een bewerking van één van de allermooiste Samsonliedjes.

Gert Verhulst blij met special

Verwacht je dus aan een heerlijk ontspannende mix van nostalgie, humor, entertainment en ontroering. En daar was Gert Verhulst meer dan blij mee. “We zijn in Vlaanderen niet zo goed in het eren en het lof betuigen aan mensen, maar wat ik hier heb mogen meemaken, is buitengewoon. Dank u wel!”, besluit de tv-maker.

30 Jaar Samson & Gert: zaterdag 2 januari om 20.40 uur op Eén en via VRT NU. Op zondag 3 januari om 11.00 uur wordt de special heruitgezonden op Eén.

Foto: Walter Baele, Koen Crucke en Walter De Donder, samen met Gert Verhulst – VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2021 /