Bake Off kerstspecial met deze bekende Vlamingen

Bake Off Vlaanderen presenteert weer een smakelijke kerstspecial! Deze bekende Vlamingen doen mee aan de Bake Off Kerstspecial: Erik Van Looy, Elodie Ouedraogo, Jani Kazaltzis, Ella Leyers en Maggie De Block. Wim Opbrouck neemt de presentatie voor zijn rekening. En ook juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender zijn van de partij.

Wist je dat in Nederland Heel Holland Bakt bijna weer van start gaat?

Bake Off Kerstspecial

Twee opdrachten schotelt de jury hen voor. De eerste is een technische proef waarin ze koekjes bakken die ze als kerstversiering ophangen in een kerstboompje. De tweede opdracht is een spectaculaire kersttaart naar keuze. Aan Wim Opbrouck de taak om dit te presenteren en en de kandidaten te ondersteunen.

Op dit moment zie je Wim Opbrouck ook nog in een andere kerstspecial, namelijk de Kerstvakantie-editie van Het Rad.

Bake Off Vlaanderen Kerstspecial met Herman Van Dender, Regula Ysewijn en presentator Wim Opbrouck

Erik Van Looy

Erik Van Looy in Bake Off Vlaanderen Kerstspecial 2020

Erik Van Looy heeft nog nooit in zijn leven gekookt, gebakken of zelfs een oven bediend. “Bakken is stress, voor mij is dat stress omdat ik nog nooit van mijn leven in de buurt van een gasoven of vuur ben geweest, echt nog nooit!”, vertelt de filmmaker en presentator van De Slimste Mens ter Wereld. Hij vervolgt: “Kijk, ik heb prachtige handen. Dat komt omdat ik ze nog nooit gebruikt heb.” Hij klungelt zich op dramatische wijze door de proeven en presentator Wim Opbrouck doet Erik een rode telefoon cadeau als hulplijn. In het spektakelstuk bakt Erik Van Looy een tafereel uit The Sound of Music, zijn ultieme kerstfilm. Wanneer zijn botercrème faliekant mislukt schakelt hij de onbekende hulplijn in… 

Ella Leyers

Ella Leyers in Bake Off Vlaanderen Kerstspecial 2020

Ella Leyers (die we recent nog in Pippa zagen) is niet alleen slim, maar ook een goeie bakker. Ze draagt de taart op aan haar overleden bompa Leyers. Die schilderde vroeger met Kerst elk jaar voor haar een Disneytafereeltje. Haar lievelingsschilderijtje van Aladdin brengt Ella Leyers mee naar de tent en probeert ze nu in taart na te maken. Kerst is tegenwoordig een echt familiefeest bij de Leyersen waarbij er gezongen, gedanst en zelfs al eens De Slimste Mens gespeeld wordt. Over haar deelname aan Bake Off Vlaanderen de kerstspecial vertelt Ella Leyers: “Ik dacht: kom, het is 2020, er kan nog wel een rampje bij.”

Elodie Ouedraogo

Elodie Ouedraogo in Bake Off Vlaanderen Kerstspecial 2020

Elodie Ouedraogo heeft grote schoenen te vullen, want haar man Jeroom won de vorige kerstspecial. In haar poging om Beste Bakker te worden troeft ze de andere bakkers af door hun eieren alvast in beslag te nemen nog voor ze ermee aan de slag kunnen. Elodie Ouedraogo (die op dit moment ook in de Vrede op Aarde-jury zit) maakt een illusiecake in de vorm van een fonduepot met jalapeño, mais, paprika en ui. Een experiment dat de mond van de jury in vuur en vlam zet. Elodie Ouedraogo over haar deelname aan Bake Off Vlaanderen: “Er valt een les uit mijn deelname te trekken: bakkerij Timmermans uit Linden mag op zijn beide oren slapen.”

Jani Kazaltzis

Jani Kazaltzis in Bake Off Vlaanderen Kerstspecial 2020

Jani Kazaltzis is gek op Kerst en op winnen. Hij gooit zich dan ook uiterst fanatiek in de wedstrijd en wil zeker niet verliezen van die succesvolle familie Leyers. Hij bouwt een spectaculaire stapeltaart met maar liefst acht verdiepingen. Een onderneming die schitterend lijkt te lukken tot halverwege de wedstrijd de zwaartekracht zich komt moeien met het meesterwerk van Jani Kazaltzis. Over zijn deelname vertelt Jani Kazaltzis: “Ik vind het zalig om iets in de oven te steken en het deeg te zien rijzen tot het eindresultaat. Ik vind dat zo rustgevend en bevredigend. Ik kan er echt van genieten. Nog meer dan het opeten ervan.”

Vanaf aanstaande maandag is Jani Kazaltzis in Over De Oceaan te zien.

Maggie De Block

Maggie De Block in Bake Off Vlaanderen Kerstspecial 2020

Maggie De Block was tijdens de opnames deze zomer nog minister van Volksgezondheid. Ze komt speciaal om het Rode Kruis te steunen, alleen had ze dezelfde dag nog een Veiligheidsraad op de agenda staan. De minister sluit daarom pas aan na de technische proef. “Ik heb mij onderweg nog snel omgekleed zodat ik hier in het decor pas.” Maggie brengt haar favoriete kerstcadeau mee: een vibrerend badeendje. Dat vormt de inspiratie voor een badkuip van taart, waarin ze zichzelf in rolfondant boetseert. “Voor het goede doel moet je eens iets onbekends durven doen, aldus Maggie De Block.

Dit jaar staat de bakwedstrijd in teken van het Rode Kruis. Doe ook een gift of word bloeddonor via www.rodekruis.be. De Bake Off Kerstspecial is een hilarische, spectaculaire en gezellige afsluiter van 2020. Te zien op woensdag 23 december om 20u35 op VIER.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2020 /