Steunfonds getroffen producties Netflix en Filmfonds

Steunfonds voor getroffen tv- en filmproducties opgericht door Netflix en het Nederlands Filmfonds. Dit nieuwe steunfonds is bedoeld om medewerkers te helpen die acuut in de problemen zijn gekomen door het coronavirus.

Steunfonds Netflix

Netflix stelt in Nederland 1 miljoen euro beschikbaar om het fonds te lanceren. De oprichting van dit fonds maakt deel uit van de bredere inspanningen van Netflix om tv- en filmprofessionals te helpen. Het is onderdeel van een fonds van 100 miljoen dollar opgericht door Netflix voor medewerkers in de creatieve sector wereldwijd. 

Zwaar getroffen

De productie van films en series in Nederland is zwaar getroffen door de effecten van het COVID-19 virus. Producties liggen stil en de continuïteit van de film en tv industrie staat onder grote druk. Door het aanbieden van een aanvullende bijdrage, investeren Netflix en het Filmfonds samen via de producenten in de geraakte medewerkers die betrokken zijn bij de uitvoering van producties. Hieronder vallen eveneens de kwetsbare freelancers, cast en crew, filmmakers en andere filmprofessionals.

Regeling op website Filmfonds

De samenwerking met Netflix biedt het Filmfonds meer mogelijkheden om getroffen producties te steunen. Dit zonder dat bijdragen voor toekomstige filmprojecten onder druk komen te staan. De regeling wordt komende week verder uitgewerkt en gepubliceerd op de website van het Filmfonds:  www.filmfonds.nl. Beide partijen hopen dat andere partijen ook gaan bijdragen. Alleen dan kan de fijnmazige culturele Nederlandse infrastructuur van filmmakers en professionals behouden blijven.

Productiviteit door laten gaan

“Dit is fantastisch nieuws. Als Fonds stellen we ons tot doel de productiviteit van de Nederlandse filmwereld door te laten gaan. En te zorgen dat de hele keten zo in stand blijft. Zodat er komend najaar en later ook nog mooie Nederlandse producties te zien zijn. We zijn enthousiast over de steun van Netflix voor film- en TV-professionals. Dit naast de recent aangekondigde steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de bredere cultuursector.” Zo vertelt Bero Beyer. Hij is directeur van het Nederlandse Filmfonds.

Creatief talent van vitaal belang

Lina Brouneus, Director of Co-Production & Acquisition bij Netflix, legt uit waarom Netflix zo betrokken is. “We zijn dankbaar dat we met het Nederlands Filmfonds kunnen samenwerken om de zwaarst getroffen medewerkers in de TV- en filmindustrie te ondersteunen. Het creatieve talent in Nederland en onze lokale partners met wie we samen content maken, zijn van vitaal belang voor het succes van Netflix. We willen daarom ons steentje bijdragen om diegenen te helpen die onze steun het hardst nodig hebben in deze ongekende tijden.”

Zo kunnen we in de toekomst hopelijk weer van mooie producties genieten, zoals deze series en films.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2020 /