Ferry Bouman (Undercover) krijgt eigen Netflix film

Ferry Bouman – het personage uit Undercover dat gespeeld wordt door Frank Lammers – krijgt zijn eigen Netflix-film. Zowel Frank Lammers, als Elise Schaap – die zijn vrouw Danielle speelt – zullen te zien zijn in Ferry De Film. De makers van de serie DeMensen zijn co-producent, dus dat gaat helemaal goed komen. Als kijker kun je rekenen op een flinke dosis spanning, emotie, humor en natuurlijk verrassende plotwendingen.

Verhaal Ferry – Undercover film

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Aankondiging Netflix Original Film Ferry

Frank Lammers en Elise Schaap in cast Ferry – De Film

Ontdek hier welke acteurs en actrices een rol in Ferry – De Film spelen. Als er meer bekend is over de cast van Ferry, meld ik dat natuurlijk op VlaamsKijken. Frank Lammers en Elise Schaap vind je in ieder geval in de cast van Ferry; zij spelen de hoofdrollen in deze Undercover-film.

Frank Lammers

Acteur Frank Lammers vertelt: “Ferry is back, again! Het is waanzinnig dat er een Netflix original film komt over Ferry. Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een eigen film. Ik heb er zin in en vind het geweldig dat we de fans kunnen meenemen naar de beginjaren.”

Elise Schaap

“Ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel ben van deze nieuwe Netflix original film”, aldus actrice Elise Schaap. “Het is voor ons ook fantastisch om terug te gaan naar het begin, naar het moment dat Danielle en Ferry elkaar leren kennen. We hebben er zin in, het gaat zó leuk worden!”

Volledige cast film Ferry Bouman

De complete cast van de film over Ferry Bouman bestaat uit: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen (inderdaad, uit Dertigers), Mike Weerts en Bram Blankestijn. In dit uitgebreide artikel lees je er alles over.

Makers van Undercover-film

Undercover-showrunner Nico Moolenaar heeft samen met Bart Uytdenhouwen het scenario geschreven en de regie is in handen van Cecilia Verheyden (Undercover 2, Vriendinnen, Achter de wolken, wtFOCK). Ferry wordt geproduceerd door Nico Moolenaar, Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke. De film is van Vlaams productiehuis De Mensen voor Netflix, in samenwerking met Gardner and Domm en Gallop en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Scenario Nico Moolenaar

“Het succes van Undercover en de manier waarop onze kijkers Ferry, Danielle en John (het personage dat gespeeld werd door Raymond Thiry, red.) in hun harten hebben gesloten, is voor een maker het allerbeste waar je op kan hopen. We zijn trots dat we van Netflix de kans krijgen om te vertellen waar Ferry vandaan komt, hoe hij Danielle heeft leren kennen en hoe hij op de camping is beland, lang voor er sprake was van undercoveragenten in zijn leven”, zegt Nico Moolenaar, scenarist en creative producer van Ferry. Waar je hem nog meer van kunt kennen? Hij schreef bijvoorbeeld het scenario van verschillende afleveringen van Spitsbroers, Vermist en Aspe.

De wereld van Undercover uitbreiden

Pieter Van Huyck, executive producer bij De Mensen: “Het immense succes van Undercover in Nederland heeft ons verrast en uiteraard ook heel gelukkig gemaakt. Dat wij nu van Netflix de kans krijgen onze eigen original story film te creëren, en zo de wereld van Undercover uit te breiden, is fantastisch.” En dat is niet de enige uitbreiding waar de Undercover-fans van kunnen genieten binnenkort. In september – de maand waarin het tweede seizoen van Undercover van start gaat – komt ook het eerste Undercover-boek uit.

Ferry De Film op Netflix

Lina Brouneus, Director Co-Production & Acquisition bij Netflix: “We zijn ontzettend trots om de nieuwste Netflix original film Ferry aan te kondigen. Na het grote succes van Undercover, kijken we er naar uit om samen met De Mensen het verhaal van Ferry Bouman tot leven te brengen.”

En meer goed nieuws voor de liefhebbers van Vlaamse films en tv-series. Netflix heeft ook het tweede seizoen van de eerste Vlaamse Netflix Original Into The Night aangekondigd. Daarnaast komt ook de nieuwe serie Grond naar Netflix.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juli 2020 /