Marble Mania in Nederland toe aan seizoen 4… VTM gestopt?

Marble Mania seizoen 4 gaat op zaterdag 20 april 2024 van start bij SBS6 en KIJK.nl. In België konden we in 2021 ook van deze show genieten met Kürt Rogiers en Kamal Kharmach als presentatoren, maar VTM lijkt met de show gestopt… En ja, als je de kritieken leest, dan verwacht ik ook geen Marble Mania seizoen 2 bij VTM… Ontdek hier meer over de show en de kritische woorden over het eerste seizoen in België.

Kürt Rogiers gaan we wel weer zien als presentator van Lego Masters 2024

Marble Mania

Heel wat BN’ers zijn de afgelopen jaren druk in de weer geweest met knikkerbanen in het programma Marble Mania van SBS6. In elke aflevering strijden drie bekende Nederlanders in verschillende behendigheidsspelen en spectaculaire kikkerraces tegen elkaar. Winston Gerschtanowitz is de presentator; Jack van Gelder verzorgt het commentaar. Op 20 april 2024 gaat alweer het vierde seizoen van start. Deze keer met deelnemers Hans, Steven en Jamie Kazan.

Marble Mania gemist?

Heb jij Marble Mania gemist? Dan is er geen probleem: je kunt de afleveringen van alle vier de seizoenen eenvoudig terugkijken bij Kijk.nl. Wil je daar voor het kijken meer over lezen, klik dan door op: seizoen 1, seizoen 2 of seizoen 3.

Marble Mania in België kijken

Kijk.nl is ook de plek waar ik Vlaamse kijkers die Marble Mania gemist hebben naar door wil verwijzen (Lees: liefhebbers die het een leuke show vonden waar ze meer van willen zien). Zorg in dat geval voor een VPN Verbinding (die je op Nederland kan zetten). Op die manier kijk je gewoon via Kijk.nl. Nederlandse kijkers die nieuwsgierig zijn naar het Vlaamse seizoen, kunnen dit terugvinden op VTM GO.

Seizoen 2 van Marble Mania bij VTM?

Ik denk niet dat we een Marble Mania seizoen 2 bij VTM moeten verwachten. De show is namelijk niet zo goed ontvangen. Zo behoort hij volgens Humo tot de ‘grootste miskleunen‘ van 2022. Hij krijgt maar liefst een half sterretje… Daarmee is-ie minder slecht dan Fire (deze reeks kwam op het nieuwe VRT MAX, maar ging ook al snel weer offline door felle kritiek) en We Like To Party (met Nicolas Cayers, die begin 2024 veroordeeld is door de correctionele rechtbank in Leuven tot 1 jaar cel met uitstel voor de verkrachting van 2 minderjarigen van 13 en 15 jaar oud. Hij hoeft niet naar de gevangenis als hij zich aan een reeks voorwaarden houdt). Maar goed daarna kwam dus Marble Mania met een half sterretje. Of zoals ze bij Humo schrijven: “Eén uur en dertien minuten lang, knikker na knikker, hersencel na weggepeste hersencel.”

Miskleunen van 2022

Nieuwsgierig naar de andere programma’s in de lijst van slechtst beoordeelde door Humo in 2022. Tja, dan zie je dat ik bij VlaamsKijken toch weinig programma’s mis… Zelfs shows die het net niet zijn, kun je hier ontdekken.

Foto’s Marble Mania: Nederland seizoen 3 van Wessel de Groot / België persfoto van VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2024 /