Latem Leven: bijzondere inwoners in beeld | Dit zijn deelnemers

Latem Leven brengt ook in seizoen 2 weer bijzondere inwoners van Sint-Martens-latem in beeld. Kijk mee in het leven van deze bijzondere inwoners van het gefortuneerde dorpje aan de oevers van de Leie. Het tweede seizoen is te kijken vanaf vandaag – dinsdag 22 november – om 20.40 uur en duurt meteen tot 22.10 uur! Ontdek in dit artikel meer over de deelnemers aan Latem Leven seizoen 2.

Latem Leven

Goed nieuws voor de liefhebbers van Latem Leven; eindelijk gaat Latem leven seizoen 2 van start. We hebben er even op moeten wachten, want begin 2021 zagen we voor het laatst wat van Latem Leven op VTM2, namelijk nog een uitzending na de Latem Leven kerstspecial. Ook in het tweede seizoen mogen weer binnenkijken bij bijzondere optrekjes in het idyllische Sint-Martens-Latem. In dit reality programma volgen we het doen en laten van enkele inwoners van het piepkleine, kunstminnende en gefortuneerde dorpje aan de oevers van de Leie.

Latem Leven seizoen 2

De mensen in Latem Leven hebben uiteenlopende bezigheden, dromen, passies en verlangens, maar hebben ook heel wat gemeen: ze hebben een aanstekelijke joie de vivre, zijn vrij van geest, halen meer uit het leven dan erin zit én ze hebben hun hart verloren aan het feeërieke Sint-Martens-Latem. In het pittoreske dorp – dat in de vorige eeuw naam en faam verwierf door een commune van gerenommeerde kunstenaars – mag het dan ook altijd net iets meer én anders zijn.

Voor de liefhebbers van programma’s als The Sky Is The Limit 2022.

Deelnemers Latem Leven seizoen 2

Een tiental bijzondere mensen die in het kunstenaarsdorp wonen of werken geven een inkijk in het excentrieke en inspirerende, maar eveneens plezante, vrije en volkse leven in Latem. Onder de deelnemers aan Latem Leven seizoen 2 vinden we onder andere de flamboyante esthetisch arts Daniel Dimovski, kunstzinnige natuurmens Auguste Boxy (zoon van Stefan Boxy) en de charismatische hondentrimster Jothi Impanis. Naast Daniel Dimovski, Auguste Boxy en Jothi Impanis maken we ook kennis met Amandine De Paepe, Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere, Louis Mortreu & Nina en tot slot Olivier Van de Vijver & Karen.

Inwoners Latem Leven seizoen 2

Die laatste twee deelnemers aan Latem Leven – Olivier & Karen – kennen we al uit de eerste reeks. Dat zijn namelijk Olivier Van de Vijver en zijn vrouw Karen. We zien in de eerste aflevering van Latem Leven seizoen 2 dat ze in verwachting is. Dit stel hadden we ook al gespot op de foto’s van VTM, net als Stefan Boxy (die we eveneens in het eerste seizoen van Latem Leven zagen).

Auguste Boxy

Als we de intro mogen geloven, dan gaan we Stefan Boxy minder zien, maar draait het deze keer meer over zijn zoon Auguste, die verblijft op Bequia. Dit is het grootste eiland van de Grenadines; gelegen in het Caribische gebied. Hier in de familie een B&B aan het opbouwen. Auguste Boxy begeleidt de verbouwing op eigen wijze.

Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere

Meer bekende gezichten in de Latem Leven cast: Arnaud De Bremaeker & Tibby Jonckheere kennen we namelijk uit een ander realityprogramma. Het sportieve duo behoorde tot de fitness coaches uit het Play4-programma Personal Trainers. Wie het nieuws een beetje heeft gevolgd, weet dat Tibby Jonckheere en Arnaud De Breamaeker sinds deze zomer niet meer samen zijn. Dat betekent dus dat de opnames van het tweede seizoen Latem Leven al even achter ons liggen. Het fitnesskoppel had het toen tenslotte nog over hun kinderwens.

Latem Leven deelnemers

En dan zijn er nog de Latem leven deelnemers, die voor ons minder bekend zijn. zowel Louis & Nina en Amandine blijken ook ondernemers uit Sint-Martens-Latem te zijn. Louis Mortreu levert met zijn bedrijf hondenvoer aan huis en heeft dus heel wat klanten in Sint-Martens-Latem (waar volgens de voice over in de eerste aflevering, zo’n beetje iedereen een hond heeft – in ieder geval de deelnemers wel). En Amaninde De Paepe is de dame achter Insentials Supplements; een business in voedingssupplementen. Kortom het is weer een gevarieerde club, waarbij we deze keer veel ondernemers zien.

Cast Latem Leven

Nieuwsgierig naar wie er in seizoen 1 verder tot de Latem Leven cast behoorden? Dat waren naast Valerie De Booser (de ex van Clouseau-zanger Koen Wauters), ook de Nederlandse schrijver Oscar van den Boogaard, chefkok Maxence Sys en zijn vrouw Astrid Parret (29), de tweelingbroers Kristof en Stefan Boxy (die dus ook hoort tot de cast Latem Leven seizoen 2). Maar we zagen in het eerste seizoen ook schoenenontwerpster Virginie Morobé (van het naar haar vernoemde schoenenmerk Morobé) en ex-profvoetballer David Damman, onderneemster Kristien De Roo, zakenman Patrick Goossens, het ondernemerskoppel en hun samengestelde gezin Hélène Nottebaert (42) en Philippe Janssens (39) en tot slot Olivier Van de Vijver die ook in het nieuwe seizoen te zien zal zijn.

Latem Leven kijken

Latem Leven is te kijken vanaf dinsdag 22 november om 20.40 uur op VTM2. Als ik het goed in de tv-gids van VTM zien, dan bestaat het tweede seizoen van Latem Leven uit vier nieuwe afleveringen. De eerste duurt in ieder geval tot 22.10 uur, wat doet vermoeden dat er steeds een dubbelaflevering te zien zal zijn. Natuurlijk werk ik dit artikel bij (en deel ik het via onderstaande socials) als er meer nieuws is over de afleveringen of de cast. Je kunt via VTM GO alle afleveringen uit zowel seizoen 1 als seizoen 2 van Latem Leven terug kijken. Werkt dit vanuit Nederland (of een ander land niet), zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Nog even over Sint-Martens-Latem:

Sint-Martens-Latem

Het Oost-Vlaamse dorpje Sint-Martens-Latem – in de streek vaak afgekort tot Latem – is gelegen aan de Leie en heeft een oppervlakte van amper 14 km². Er wonen ruim 8.000 mensen en de inwoners zijn van een grote diversiteit: rijke ondernemers, dokters, architecten en advocaten maar ook schrijvers, kunstenaars, bohemiens en bekende Vlamingen. Volgens de statistieken is het dorp een van de meest welgestelde gemeenten van België. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 november 2022 /