LEGO Masters 2024: inschrijven kan nog, najaar al op tv

LEGO Masters 2024 kunnen we in het najaar op tv verwachten. Het vierde seizoen wordt weer een samenwerking tussen RTL4 en VTM. Ook de presentatoren zijn al bekend; dat zijn bij LEGO Masters 2024 Ruben Nicolai en Kurt Rogiers. Kortom: weer de vertrouwde gezichten, die ook de eerste twee seizoenen presenteerden van de show met én voor LEGO-liefhebbers.

LEGO Masters 2024

Dat is dus goed nieuws voor alle liefhebbers, die zicht afvroegen wanneer LEGO Masters weer op tv komt. Of sterker nog: of de show eigenlijk wel weer op tv terug zou keren. Waar de eerste twee seizoenen natuurlijk een hit waren, daar scoorde het derde seizoen met presentatoren Jamai Loman en Andy Peelman beduidend minder. Zelf hoor ik ook bij die liefhebbers. Ik ging hier namelijk naar op zoek, nadat mijn man zijn technische LEGO allemaal naar beneden had gehaald om aan de salon tafel met onze zevenjarige weer fanatiek te bouwen.

Wanneer LEGO Masters 2024 op tv?

Wanneer we LEGO Masters 2024 dan op tv kunnen verwachten? Daarvoor duik ik even in de gegevens van wanneer de andere seizoenen te zien waren bij RTL4 en VTM. Seizoen 1 kwam vanaf 11 april 2020 op tv. Seizoen 2 werd uitgezonden vanaf 6 maart 2021. En tot slot zagen we seizoen 3 aan het begin van najaar 2022 op de buis. De precieze uitzenddatum wisselde nog wel eens in Nederland en België. Ruben Nicolai heeft begin februari 2024 bij RTL Boulevard vertelt dat LEGO Masters in najaar 2024 weer op tv komt. Of dat al meteen in augustus, september zal zijn, vraag ik me wel af… Ze zoeken nog kandidaten.

Dit weten we over nieuwe seizoen

Bij het oproepje dat VTM begin februari 2024 plaatste over het nieuwe seizoen van LEGO Masters ontdekten we alvast meer over de reeks. Die lijkt qua opzet namelijk iets te veranderen. Ik lees op de VTM site: “Op bijzondere locaties in België en Nederland krijgen de bouwers uitdagende opdrachten waar ze al hun creativiteit in kwijt kunnen.” Zo zagen we bij RTL Boulevard al dat de NDSM werd in Amsterdam Noord zo’n plek is. Maar Ruben Nicolai zegt in die aflevering ook: “Denk ook aan het Rijksmuseum na sluitingstijd of de kaasmarkt in Alkmaar.

Inschrijven LEGO Masters

Inschrijven voor dit nieuwe seizoen kan nog steeds. Ze zoeken zowel beginners als experts. Als je een beginner bent en er voor open staat op je bouwskills te verbeteren, dan kun je geselecteerd worden en een training krijgen van een LEGO Expert. Ook hier geldt: inschrijven kan zowel als individu als duo. Dit staat ook op de website van EndemolShine Nederland. “Ook creatieve out of the box denkers met minder bouwervaring roepen we op, want wij zorgen voor een training.” De minimale leeftijd waarop inschrijven voor LEGO Masters mogelijk is, is 18 jaar. Inschrijven kan hier.

Ben jij ook een AFOL?

Ik vind mezelf niet zo’n fantastische bouwer, dus inschrijven gaat mij nog iets te ver. Maar ik durf mezelf wel een AFOL te noemen. Of te wel: een Adult Fan of LEGO. Wat ik als serie- en filmliefhebber ook ontzettend leuk vindt aan dit speelgoed is dat er ook zoveel gerelateerd is aan producties. Denk bijvoorbeeld aan LEGO Star Wars, maar natuurlijk ook veel van Marvel en niet te vergeten Harry Potter. En de zevenjarige kijkt hier ook ontzettend veel LEGO series, zoals de Ninjago en City-reeksen.

Foto: VTM archief – LEGO Masters seizoen 2 (6 maart 2021)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 februari 2024 /