VRT NU heet vanaf nu VRT MAX – ontdek alles over de app

VRt NU heet vanaf vandaag VRT MAX; ontdek alles over deze nieuwe app. Voortaan vind je namelijk hier allee series, documentaires, podcast, live radio en nog zoveel meer. En het leuke: verschillende primetime programma’s zijn voortaan al om zes uur ’s ochtends vooruit te kijken voor de gebruikers van VRT MAX. Daarnaast maken ze exclusieve series, programma’s en podcasts. Je leest hier alles over het aanbod van VRT MAX.

VRT NU = VRT MAX

Een nieuwe naam, een nieuw beeld en een nieuw geluid. Vanaf vandaag is VRT NU: VRT MAX. Volgens de VRT is dit dé digitale kijk- en luisterbestemming. Van primetime tv-programma’s, tot podcasts en live radiostreams van alle VRT-merken… De beste verhalen van VRT – en meer – vind je voortaan altijd en overal, in 1 handige app. Ontdek in dit bericht alle nieuwigheden en de kijk- en luistertips voor het najaar.

Programma’s al om 06.00 uur kijken

Als compagnon de route brengt VRT MAX de meest snedige en actuele podcasts ’s ochtends op de smartphone tijdens het pendelen, tot de meest ontspannende Vlaamse fictie- of docureeks ’s avonds op het grote scherm in de luie zetel. Eén ding staat vast: de gebruiker staat centraal. Dat betekent ook niet meer wachten tot ’s avonds om nieuwe VRT-programma’s te ontdekken. Op VRT MAX geniet je elke dag vanaf 6 uur ’s ochtends van de primetime programma’s van Eén en Canvas – zoals Down the road, Over eten en Taxi Joris – in primeur

Nieuwe series en meer

Naast Vlaamse en internationale topreeksen, zet VRT MAX ook in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Met fictie en non-fictiereeksen zoals FIRE, Zonder ouders op vakantie (ZOOV) of het nieuwe seizoen van faqda met Flo Windey. En er zijn ook nieuwe series aangekondigd! En VRT MAX stopt niet bij VRT alleen. Na VRT NWS, slaan ook VRT MAX en BRUZZ de handen in elkaar voor een nieuwe samenwerking rond de beste verhalen uit onze hoofdstad.

Podcast

Volledig nieuw: bovenop een prikkelend videoaanbod pakt VRT MAX dit najaar ook uit met heel wat nieuwe straffe podcastreeksen. Niet alleen ontspanning of maatschappelijke topics komen aan bod, maar ook genres zoals true crime – must-hear is alvast De kunst van het verdwijnen – en nieuwe formats, zoals shortform audio, krijgen een centrale plaats in het aanbod.

Gepersonaliseerd

Met VRT MAX heb je het beste van VRT meteen bij de hand. De app is toegankelijk ingericht voor iedereen en houdt rekening met de context waarin de gebruikers zich bevinden. Ben je onderweg, of check je ’s ochtends snel even wat er nieuw is toegevoegd? Dan biedt de app je andere zaken aan dan ’s avonds wanneer er meer tijd is om bijvoorbeeld een nieuwe fictiereeks te ontdekken. Dankzij het algoritme krijg je een gepersonaliseerde kijk- en luisterbeleving.

Ketnet (Junior) Zone

En ook voor kinderen is VRT MAX een veilige omgeving. Via het VRT-profiel kan er voor hen voortaan een profiel op maat worden aangemaakt, zodat ze veilig kunnen rondsurfen in een Ketnet- of Ketnet Junior-zone.

VRT MAX gebruiken

VRT MAX is op verschillende manieren te gebruiken. De app is aanwezig op smartphone en tablet en je kan VRT MAX uiteraard ook raadplegen via je browser. Je kan reeksen casten naar je favoriete toestel, en je vindt de tv-app ook terug op je smart-tv of settopbox van Telenet, Proximus of Orange. Zelfs in Nederland is het mogelijk om dit te doen als je zorgt voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Nieuwe documentaires op VRT MAX

Hieronder een overzicht van nieuwe documentaire reeksen op VRT MAX.

  • FIRE: vroeg op pensioen – een vierdelige documentaire serie waarin zeven jongeren vertellen hoe ze leven van hun passief inkomen volgens het FIRE-principe. FIRE: vroeg op pensioen is nu te kijken op VRT MAX.
  • ZOOV: zes jongeren vertrekken Zonder Ouders Op Vakantie en beleven een overgetelijke zomer. Ouderlijk toezicht, dat is er niet. Een cameraploeg die alles voor ons – en het thuisfront – vastlegt, die is er wel. Vanaf nu te kijken op VRT MAX.
  • Those were the days: Aster Nzeyimana wekt in de documentaire reeks Those were the days de opkomende revival en nostalgie naar de legendarische Vlaamse megadiscotheken uit de 90’s tot leven. Zoals Boccaccio, Cherry Moon, La Rocca, Café d’Anvers en Club X.
  • Plan A: is een 6-delige docureeks die de rise volgt van 5 jonge muzikale talenten bij hun eerste stappen in de Belgische muziekscene, waar de laatste jaren de ambitieuze rap- en hiphop-talenten als paddenstoelen uit de grond lijken te rijzen. Vanaf oktober op VRT MAX te kijken.

Nieuwe programma’s op VRT MAX

En ook op programma gebied ontdek je nieuwigheden:

  • Hotel Romantiek: de kijk van de kroost – kinderen van deelnemers aan Hotel Romantiek kijken samen met familie en vrienden naar de afleveringen. Wat vinden zij van de romantische escapades van hun oma of opa, hun mama of papa, hun vriend of vriendin? Elke zondag direct na de aflevering te kijken.
  • Faqda: ook dit seizoen gaat Flo Windey in haar eigen stijl op zoek naar antwoorden op vragen die zij en haar generatiegenoten zich stellen. Nog meer dan de voorbije jaren staat ze langer stil bij enkele relevante thema’s, zoals drugsgebruik, mentale gezondheid, online haat en ook kansarmoede, het centrale thema van De Warmste Week dit jaar.

Nieuwe Vlaamse Series op VRT MAX

Verder komen er diverse nieuwe Vlaamse series op VRT MAX.

  • Roomies: draait rond de 2 lesbische vriendinnen en twintigers Bibi en Ama. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot een paar nieuwe inzichten. Roomies is vanaf oktober te kijken op VRT MAX.
  • De Studio’s: draait rond zes vrienden die hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem. Allemaal zijn ze op zoek naar erkenning die ze thuis niet krijgen. Hun eerste doel is: meedoen aan een muziekbattle en zo tonen wat ze waard zijn. Hier lees je meer over De Studio’s: cast en verhaal.
  • Knokke off: Twintigers Louise (Pommelien Thijs) en Alexandre (Willem De Schryver) beleven samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze echter zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf. Hier lees je alles over Knoffe off: cast en verhaal.

Nieuwe series op VRT MAX

Net als internationale producties:

  • Season of sex: Het leven is te kort voor slechte seks. Dat ondervindt Mae aan den lijve na de zoveelste orgasmeloze onenightstand. Ze heeft er genoeg van en beseft dat ze haar seksleven zelf in handen moet nemen. Voor het einde van het jaar wil Mae het beste orgasme dat ze ooit heeft gehad. Vanaf december te kijken op VRT MAX.
  • Sorry for your loss: Elizabeth Olsen (Doctor Strange, Wandavision) speelt Leigh Shaw, een jonge weduwe die verder moet na het onverwachte overlijden van haar echtgenoot. Sorry for your loss toont hoe Leigh en haar familie en vrienden op zoek gaan naar humor en troost, soms hartverscheurend, vaak hartverwarmend. Beide seizoenen (20 afleveringen van 30 minuten) van Sorry for your loss komen online op VRT MAX op donderdag 1 september.

Podcasts op VRT MAX

Daarnaast kun je ook verschillende podcasts op VRT MAX ontdekken. Naast gloednieuwe titels en nieuwe seizoenen van bestaande reeksen, blijven ook de tijdloze topreeksen (zoals De Bourgondiërs, Ouder, Hey Paul, Het mirakel van Schuman) makkelijk te vinden in de VRT MAX-app. In het totale VRT-luisteraanbod, een verzameling van meer dan 150 podcasts, vindt iedereen – van fervente podcastluisteraar tot luisterleek – zijn ding. Hier een overzicht van nieuwe en tijdloze podcast toppers.

Nieuwe podcasts VRT MAX

  • De kunst van het verdwijnen: Eén straathoek. Drie waargebeurde verhalen in de Antwerpse Joodse wijk. Een tunnelroof op een bank in 2019. Een aanslag op een bus met Joodse kinderen in 1980. En een kleutertje dat in 1942 op miraculeuze wijze aan deportatie ontsnapt. Een podcast over de lagen van de geschiedenis. Over het wonderlijk verbonden zijn van alles. En over de kunst van het verdwijnen, voor even of voor altijd. Vanaf oktober op VRT MAX.
  • Club net is je wekelijkse shot belangrijk én onbelangrijk internetnieuws. Obi Mundorff en Karen Francois delen samen met een gast hun ontdekkingen, inspiraties en irritaties. Van de raarste TikToks tot de beste podcasts: alles kan. Vanaf vrijdag 2 september elke week een aflevering op VRT MAX.
  • Señor Sarens: de Vlaamse zakenman Jan Sarens (van het gelijknamige kranenbedrijf langs de A12) wordt om het leven gebracht in Mexico. Achille Van Ingelgem & Luc Haekens duiken met hulp van de familie Sarens in hun tragische verhaal, van Steenhuffel tot Acapulco. Een nieuwe Eén-podcast vanaf maandag 29 augustus op VRT MAX.
  • Snelle geschiedenis: de Eerste Wereldoorlog. De val van de Berlijnse Muur. De Franse Revolutie… de grote geschiedenisverhalen, we kennen ze. Maar weet jij wie het eerste ‘domme blondje’ was? Of waarom er overal in Vlaanderen sanseveria’s op de vensterbanken staan? Of hoe lang we al “BOE” roepen naar slechte optredens? Radio 1-presentatrice Sofie Lemaire verrast met Een snelle geschiedenis, een podcast over onbekende, historische verhalen waarvan je denkt: “Waarom wist ik dat niet eerder?”. Vanaf maandag 29 augustus op VRT MAX.
  • Win win: In de Radio 2-podcast Win win geeft Inspecteur Sven Pichal handige tips om slimmer om te gaan met je geld. Daarvoor roept hij de hulp in van reporter Katleen Craenhals, die dieper ingaat op vragen van luisteraars.

Vlaamse podcast toppers

  • Bless the mess: MNM-dj’s en hartsvriendinnen Kawtar Ehlalouch & Anushka Melkonian delen levenslessen waar niemand hen ooit voor waarschuwde.
  • De popcast van de week: Stijn Van de Voorde laat zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.
  • 22 min stomme vragen: Omdat je dacht dat je al alles wist over alles en iedereen, stellen Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert van MNM 22 min lang stomme vragen. Vragen die jij nooit zou durven stellen.
  • 90 minutes: Wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. Aster Nzeyimana, Filip Joos, Sam Kerkhofs en Steven Defour bespreken de voetbalactualiteit.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2022 /