De Vuilste Jobs van Vlaanderen S3: VIPS met bedrijven mee

De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 3 is vanaf dinsdag 26 september 2023 wekelijks om 21.30 uur bij VTM2 en VTM GO te kijken. Deze keer zijn de VIPS niet in een VTM GO Shorties reeks te zien, maar gewoon in het programma. Ontdek hier dus meer over De Vuilste Jobs van Vlaanderen en de VIPS, die met de verschillende bedrijven meegaan.

De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 3

It’s a dirty job, but someone’s gotta do it. En voor sommigen is het zelfs een ware roeping. In De Vuilste Jobs van Vlaanderen, nemen de superhelden van de schoonmaak de kijker opnieuw mee naar verwaarloosde huizen met bergen afval, uitpuilende mobiele toiletten en… projectielkakkende meeuwenkolonies.

Vuilste Jobs van Vlaanderen VIPS

De professionele cleaners krijgen in iedere aflevering telkens een bekende helpende hand.  Deze keer dus geen Vuilste Jobs van Vlaanderen VIPS reeks op VTM GO, maar gewoon in de aflevering. De bekende Vlamingen die meelopen bij de bedrijven uit Vuilste Jobs van Vlaanderen 2023 zijn Christoff, Karen Damen, Dominique Persoone, Tine Embrechts, Ingeborg en Julie & Maxime Vermeire gaan – al dan niet kokhalzend en vloekend – mee de strijd aan met hopen stinkende viezigheid. 

Hier ken je de BV’s van

Even een kort overzicht waarvan je de bekende Vlamingen kent, die meelopen met de bedrijven in De Vuilste Jobs van Vlaanderen 2023:

Karen Damen & urinoirs

Karen Damen* bijt de spits af. Uitpuilende mobiele toiletten na fuiven en festivals waar duizenden mensen tot in de vroege uurtjes hard gefeest hebben? Voor cleaners Brecht en Guytan (Ichtegem) zijn ze dagelijkse kost. En nu krijgt ook Karen Damen ze op het menu. Na een KLJ-fuif roert ze met grote tegenzin in overvolle urinoirs en duikt ze gore toiletten in om de drollen te lijf te gaan. 

Bedrijven in De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 3

De kijker maakt ook kennis met wetenschapper Eric (Gent/Zeebrugge), die het gedrag van broedvogels onderzoekt. En dat is letterlijk en figuurlijk een kakjob. Zodra Eric de nesten van een meeuwenkolonie in Brugge nadert om metingen te doen, jagen de meeuwen hem weg door middel van… een pittig kakbombardement. Ook beerboer Erwin (Destelbergen) begeeft zich iedere dag vol overgave tussen de uitwerpselen. Samen met vrouwlief An doorkruist hij Oost-Vlaanderen om overvolle beerputten te legen. Tim en z’n ex-vrouw Annelies (Lievegem), de anciens van De Vuilste Jobs van Vlaanderen, ruimen zwaar vervuilde huizen op en worden dagelijks geconfronteerd met schrijnende situaties. Maar nu staat Tim met een extra klein hartje voor een emotionele klus: hij moet het zwaar verwaarloosde huis van zijn overleden dooppeter leegmaken. 

Christoff ruimt woning koopverslaafde vrouw

Zanger Christoff steekt de handen uit de mouwen om samen met cleaners Angelo en Femke het huis van een koopverslaafde vrouw en haar vader op te ruimen. Daar komen ze in een schrijnende situatie terecht, die Christoff en zelfs de cleaners – die dagelijks in moeilijke omstandigheden moeten werken – naar de keel grijpt. De klus wordt nog heftiger te klaren wanneer de koopverslaafde vrouw en haar vader onverwacht in het huis aanwezig blijken te zijn. 

Meer vuile jobs in Vlaanderen

De job van Matthieu is minstens even bloederig als vuil: hij ruimt kadavers van dode dieren op. Beerboer Erwin gaat de aangekoekte strontbrij in maar liefst zes beerputten te lijf. En Nico, de Mister Proper van Antwerpen, spuit urinoirs en wildplasplaatsen proper met zijn magische spuit.

Dominique Persoone zoekt sluikstorters

In aflevering 3 zien we Dominique Persoone. De chocolatier duikt vol overgave samen met de kuisploeg van Aalst in rottend zwerfvuil, op zoek naar namen en adressen van sluikstorters. Maar zijn maag wordt zwaar op de proef gesteld…  

Buitengewone ontdekking

Huizencleaners Kim en Kenyo maken een vervuild appartement leeg en doen een verrassende ontdekking onder een oude zetel. Marita is de leading lady van haar eigen ruimbedrijf, maar daalt nog elke dag af in volle beerkelders en deinst niet terug voor een spetter stront op haar gezicht. En professioneel ontstopper Osman gaat in een kruipkelder vol dode ratten op zoek naar de oorzaak van een verstopping.

Tine Embrechts krijgt lugubere opdracht

Tine Embrechts krijgt in aflevering 4 een lugubere opdracht voorgeschoteld van huizencleaner Tim. Ze maakt samen met hem een slaapkamer schoon waarin een man pas een tijdje na zijn dood gevonden werd, en dat grijpt haar zwaar aan.

Opruimen na carnaval Aalst

Kevin van De Koisploeg van Aalst beleeft zijn drukste shift van het jaar: hij ruimt zijn geliefde stad op na de laatste nacht van Aalst Carnaval. Osman duikt met de glimlach in de beerput van een maag- en darmspecialist. Brecht en zijn trouwe luitenant Guytan halen de vreemdste vondsten tevoorschijn uit hun mobiele toiletten.

Julie en Maxime Vermeire met vuilkar mee

Julie en Maxime Vermeire gaan een hele nacht op stap met Johan en Lindao, de superhelden van de Antwerpse vuilkar. Hun shift is de zwaarste van de hele stad. Julie heeft een hemelse schrik voor de stank, maar voor Maxime is het een droom die uitkomt. Hij wilde als kind graag vuilnisman worden.

Van duivenkak tot smerige kruipruimte

Angelo en zijn ex-vrouw Femke maken een zwaar vervuild huis leeg waarin tot voor kort een man en zijn dochter woonden. Rioolkrak David – en vooral zijn trouwe luitenanten Siv en Bert – duiken tot drie keer toe in een smerige kruipruimte waar je liever niet in kruipt. En Khamis en Kevin ondervinden aan den lijve tot wat een openstaand raam kan leiden. Zij maken een appartement proper dat van vloer tot plafond werd ondergekakt door duiven.

Ingeborg in het riool

In de laatste aflevering van De vuilste jobs van Vlaanderen seizoen 3 wordt Ingeborg een dag het hulpje van David, alias De Rioolkrak. Met een brede glimlach kruipt ze in een donkere kruipkelder, neemt ze het sonarpistool ter hand en gaat ze in de vijver van een kerk op zoek naar een afvoerbuis.

Niet voor de gevoelige kijkers

Huizencleaner Ronny, ancien in het vak, maakt iets mee wat hij nog nooit meemaakte: in een verwaarloosd appartement vindt hij het karkas van een overleden hond. Niet voor gevoelige kijkers. Professioneel ontstopper Osman gaat in de clinch met een aannemer die volgens hem een grote fout maakte bij renovatiewerken. En Frankie gaat op de snelwegparking in Waasmunster de strijd aan met gedumpt afval en truckerslimonade.

De Vuilste Jobs van Vlaanderen 2023 kijken

Wil je de Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 3 (2023) kijken, dan kan dit iedere dinsdagavond om 21.30 uur bij VTM. Daarnaast kun je de reeks natuurlijk ook terugkijken via VTM GO. Daar vind je ook seizoen 1 en seizoen 2, evenals De vuilste jobs van Nederland. Wil je vanuit Nederland kijken, dan kan dit via VTM GO. Hier de uitleg hoe ik dat doe: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 november 2023 /