Tweede seizoen De Vuilste Jobs van Vlaanderen op VTM2

Heb jij ook met veel plezier – okay, en soms misschien een omdraaiende maag – gekeken naar het eerste seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen? Goed nieuws: sinds dinsdag 4 januari is het programma om 21.35 uur terug op VTM2. Maak kennis met de schoonmakers die we zien in het tweede seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen. Daar zitten een paar bekenden uit het vorige seizoen bij.

Tweede seizoen De Vuilste Jobs van Vlaanderen

Zwaar verwaarloosde huizen schoonmaken, mobiele toiletten reinigen en beerputten ruimen. Het is een job die moet gebeuren, en voor sommigen is het zelfs een ware roeping. In het tweede seizoen van de populaire VTM 2-realityreeks De Vuilste Jobs van Vlaanderen gaan de kijkers opnieuw mee op stap met de professionele schoonmakers die de handen uit de mouwen steken, ook al komen ze vaak terecht in erbarmelijke situaties. Zij zijn de superhelden van de schoonmaak, die ervoor zorgen dat vuiligheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  • Wist je dat er dit jaar De Vuilste Jobs VIPS is? Die zie je op VTM GO. Klik op de titel en je ontdekt wie meedoen.

Ercan (47) en Erdal (42) uit Lie

Ercan en Erdal zijn twee sympathieke broers uit Lier met een passie voor hun vak. Vroeger baatten ze een kebabzaak uit, maar sinds 2012 runnen ze ‘De Lierse Ruimingswerken’. Hun job is letterlijk een kakjob, het ruimen van beerputten en septische kelders is voor hen dagelijkse kost. “Uw kak, mijn vak”

Tim (37) uit Zemst

Tim runt een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen van zwaar vervuilde en verwaarloosde huizen. Hij roept daarvoor regelmatig de hulp in van zijn collega Sandy en zijn vader Erik. Hij heeft in Zemst en omstreken de bijnaam ‘mister Clean’, een titel die ook op zijn gepersonaliseerde nummerplaat prijkt. “Ik hou niet van kleine kuiswerken. Extreme dingen zijn mijn ding. Waar anderen voor bedanken, daar begin ik met plezier aan. Als Tim het niet kan, laat het dan.”

Ilena (12) en Willy (63) uit Stekene

Willy, de ster van het eerste seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen, is terug van de partij in het nieuwe seizoen. Dit keer met zijn kleindochter Ilena (12), die in de vakantie meehelpt met het schoonmaken van mobiele toiletten met de hogedrukspuit. Willy voert zijn job uit met hart en ziel. Zijn werkdag begint steevast rond half vijf ’s ochtends, waarbij hij met zijn vrachtwagen het land doorkruist om mobiele toiletten te kuisen. Leegzuigen, doorspoelen, proper spuiten: dat is zijn vaste routine bij elk toiletje. “Ik heb al veel stront in mijn gezicht gekregen, maar ik doe het nog altijd met evenveel plezier. Deze job is mijn vrijheid.”

Thomas (34) en Karel (40) uit Bilzen

Thomas en zijn broer Karel zijn specialisten in ongediertebestrijding. Ze werken samen in het bedrijf dat hun vader al 45 jaar leidt. Muizen, vlooien, kakkerlakken? Een varkensstal vol ratten? Een zolder vol ongewenste duiven? Dat is spek naar de bek van Thomas en Karel. “In sommige panden zitten tot 300 duiven die gemiddeld elk 14 kilo uitwerpselen achterlaten per jaar. Strontje per strontje.”

Tom (37) en Matthias (32) uit Gent

Tom en Matthias zijn nonkel en neef, beste vrienden en al zeven jaar partners in ontstoppingen. Deze heren doen hun job met groot enthousiasme en met een flinke dosis humor. Ze houden absoluut niet van vochtige doekjes, die bij heel wat verstoppingen de grote boosdoener zijn. “Toen we zeven jaar geleden begonnen, konden we nog geen spuitfles losdraaien. Maar ondertussen zijn we specialisten. We doen gemiddeld 10 tot 15 ontstoppingen per dag.”

Eerste aflevering nieuwe seizoen De Vuilste Jobs

Trouwe fans van De Vuilste Jobs van Vlaanderen zullen blij zijn met de terugkeer van Willy, de ster van het eerste seizoen. Deze keer brengt hij zijn kleindochter Ilena (12) mee naar het werk. Het jong geweld helpt tijdens de schoolvakanties haar bompa mee met het reinigen van mobiele toiletten en wordt tijdens de eerste ronde ingeschakeld om wc’s van chauffeurs spik en span te maken. Ook cleaner Tim is terug van de partij en ruimt in de eerste aflevering in Ukkel een sterk vervuilde studio met bergen afval op. De stoere broers Ercan en Erdal zijn dan weer gespecialiseerd in het ruimen van beerputten en septische kelders. Op Linkeroever staat hen een overvolle beerput te wachten. Hun taak: leegzuigen, afdalen en uitspuiten om het laatste vuil weg te halen.

Tweede aflevering

In de eerste aflevering maakten we al kennis met de sympathieke broers Ercan en Erdal die gespecialiseerd zijn in het ruimen van septische kelders en beerputten. Het olijke duo baatte voordien een pitazaak uit en ze lachen vaak om de ironie van hun job: “We hebben eerst de beerputten vol gestoken door de verkoop van pita’s en nu kuisen we ze uit. We verdienen er twee keer aan!”, aldus de heren in de tweede aflevering. Daarin zien we ook cleaner Tim. Hij heeft de opdracht om een appartement spik en span te maken waar al weken een lijkgeur hangt en het bovendien wemelt van de maden. Geen gemakkelijke opdracht, maar voor Tim is geen klus te lastig!

Vuilnismannen Johan en Gianni in Antwerpen

In de derde aflevering van De Vuilste Jobs van Vlaanderen duikt VTM 2 de nacht in met Johan en Gianni, twee vuilnismannen bij de stad Antwerpen. Hun shift is 7 kilometer lang en de zwaarste van ’t stad. Met z’n tweeën trekken deze special forces van de Antwerpse vuilkar er elke nacht op uit. Wekelijks halen zij zo’n 60 ton afval op. Papier, karton en restafval, maar helaas ook wel eens slachtafval, schapenkoppen en zelfs … een revolver. Met dit duo ging Bart de Wever mee op pad in De Vuilste Jobs VIPS.

Huizencleaners Ronny en Stefaan 

Verder zien we in de derde aflevering Huizencleaner Ronny en zijn collega Stefaan maken in Denderleeuw een zwaar vervuilde én vernielde woning leeg. De drugsverslaafde huurster werd samen met haar kinderen uit het huis gezet nadat ze er een zware explosie veroorzaakte. Een schrijnende situatie, maar Ronny gaat er tegenaan zoals hij dat al vijftig jaar doet: recht door zee, niet lullen, containers vullen.

Tim en Annelies

In de vierde aflevering van De Vuilste Jobs van Vlaanderen neemt VTM 2 de kijker mee in een verwaarloosd appartement in Gent. Tim en collega Annelies vinden tussen de puinhoop zowel flessen urine als wekenoude doosjes met Chinees afhaaleten, maar ook kinderkleding. De buurvrouw die een kijkje komt nemen, vertelt dat de bewoonster iets heel ergs meemaakte. De schrijnende toestand waarin de bewoners verkeerden, zorgen voor een krop in de keel bij Tim en Annelies.

Composttoiletten op festival

Op het Ubuntu festival in Boom voorzien Raf en zijn team het terrein van ecologisch verantwoorde composttoiletten. Na de plaatsing van de toiletten rest hen de taak om de volle emmers uit te kappen en terug te plaatsen. En dat wel zo’n 50 keer op een dag. Vaak belanden de meest hallucinante dingen in de pot, die er dan netjes worden uitgehaald en gesorteerd met de glimlach.

David zit vast…

Ondertussen kruipt rioolkrak David in een oude beerput die moet geledigd worden. Een klus die niet vrij is van gevaar, want tijdens het leeghalen komen schadelijke methaangassen vrij. Daarbovenop komt David vast te zitten in de piepkleine rioolingang. Kan zijn collega hem bevrijden of moet hij de brandweer optrommelen?

Cleaner Chantal

We maken in de vijfde aflevering van De Vuilste Jobs van Vlaanderen kennis met schoonmaker Chantal. Zij is al jaren gespecialiseerd in het schoonmaken van huizen die getroffen werden door brand. Roet en as zijn voor haar dagelijkse kost. Maar deze keer wacht haar een wel heel speciale opdracht. In het appartement boven een restaurant in Lommel werd tijdens een brand een wietplantage ontdekt. Chantal en haar team lijken terechtgekomen in een science fiction-film. Het hele appartement ligt bezaaid met honderden kilo’s potgrond, gesmolten plastic en andere restanten van de plantage.

Verstopte toiletten door speelgoed

In Oostakker beginnen Tom en zijn nieuwe werknemer Mathieu hun werkdag met een verstopt toilet als ontbijt. In de namiddag trekken ze naar Mechelen voor alweer een hardnekkige ontstopping. De boosdoeners: kalk, vochtige doekjes en … de meest uiteenlopende speeltjes. Tom vertelt: “Ooit vond ik in een wc een vibrerend eitje. De eigenares liep rood aan. En ook kinderen durven hun speelgoed wel eens door te trekken. Ja, wij vinden dus speeltjes voor jong én oud.”

Ranzig appartement

We zien een typische werkdag van cleaners Tim en Sandy in de zesde aflevering van De Vuilste Jobs. Zij staan voor een immense opdracht. Een koppel huurders vertrekt plots met de noorderzon en laat daarbij het appartement en de garage tjokvol spullen achter, waaronder stinkende pampers, oude etensresten, een knuffel van Teigetje en zelfs een beschimmelde volle frietketel. Tijd om aan het boenen te slaan!

Straatveger André

Eén keer per maand rukt straatveger André uit voor een speciale avondshift waarin hij op speurtocht gaat naar ongehoorzame burgers. Want wanneer de Oostendenaren hun vuilniszak te vroeg buitenzetten, scheuren de meeuwen ‘m gegarandeerd aan flarden. “In de zomer ligt het hier echt vol en zitten er soms 20 tot 30 meeuwen in te pikken! Da’s niet geestig”, vertelt André met een sappige West-Vlaamse tongval. Ontmaskeren André en zijn collega Michi al spittend door het afval de identiteit van de overtreders? Met dit team ging Guga Baul ook mee in De Vuilste Jobs VIPS.

Philip helpt slachtoffers zware overstromingen

We gaan in de zevende week naar Trooz, waar bediende Philip als vrijwilliger in de bres springt voor de slachtoffers van de zware overstromingen. Elk vrij weekend trekt hij naar Trooz om er huizen proper te maken. Na drie dagen hard labeur is Philip erg onder de indruk van de enorme ravage. Verdwenen meubels, penetrante geuren, geen elektriciteit en ingestorte woningen zijn er de harde realiteit. Vandaag trekt hij naar een beschadigd landhuis. Eigenares Cathy probeert te redden wat er te redden valt, terwijl Philip samen met andere vrijwilligers de kelder vol modder leegpompt.

Hamsteren tijdens coronalockdowns

Tim en Annelies trekken naar Oostende om orde te scheppen in het volgestapelde en verwaarloosde huis van Ronny. Volgens Ronny sloeg zijn vrouw tijdens de coronalockdowns aan het hamsteren en stouwde ze het huis van boven tot onder vol met kilo’s voedsel, bergen kleding en hopen rommel. “Ik heb fameus in de soep gezeten. Ik heb vier kankers gehad, mijn vrouw is er uiteindelijk aan gestorven”, verklaart de man. Tim en Annelies schieten hem te hulp en scheppen orde in de chaos. Tot grote tevredenheid van Ronny.

Evie en Martin

We maken deze keer kennis met Evie en Martin; dit koppel haalt in bijberoep vervuilde huizen leeg in opdracht van sociale diensten. In de nieuwste aflevering van De Vuilste Jobs van Vlaanderen rukken ze uit naar een studio in Westende. Daar woont een alcoholverslaafde man die best wat hulp kan gebruiken. Eén jaar geleden werd zijn studio al eens uitgemest, maar de man heeft er opnieuw een boeltje van gemaakt. De vloer is niet meer zichtbaar door de bergen rommel en tonnen afval, waaronder honderden wijnkratten. Evie en Martin beginnen snel aan het leeghalen van de studio. “Ademen door de mond en het verstand op nul”, beslist Martin.

Johan en Gianni

En we mogen ook weer mee met vuilnisophalers Johan en Gianni in Antwerpen. Zij beginnen aan het tweede deel van hun nachtshift, de ophaling van het restafval. En daar zit meteen een geurtje aan. Het sap druipt uit de afvalzakken van de viswinkels, en zelfs voor dit duo is de stank niet te harden. “Vroeger at ik graag mosselen, maar sinds ik deze job uitvoer, heb ik die niet meer gegeten”, lacht Gianni.

Sluikstorters aan E17 in Waasmunster

Johan en Edwin gaan voor dag en dauw naar de snelwegparking langs de E17 in Waasmunster. Die parking is een paradijs voor sluikstorters. Zo zien we in de negende aflevering van De Vuilste Jobs van Vlaanderen. Elke ochtend droppen bestuurders er schaamteloos hun huishoudelijk afval. In opdracht van de Vlaamse overheid proberen Johan en Edwin hen op heterdaad te betrappen. Na hun detectivewerk wacht hen ook een vuilste job: dan duiken ze letterlijk in de vuilzakken op zoek naar identiteitsgegevens van sluikstorters.

Urinegeur te lijf met pipikar

Verder maken de kijkers kennis met Nico, het geheime wapen van de Stad Antwerpen tegen urinegeur. Elke dag gaat hij urinoirs en populaire wildplasplekken te lijf met zijn zelfverklaarde ‘pipikar’. Zijn eerste halte is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, onder wildplassers een echte hotspot ondanks het aanwezige urinoir. Nico zet zijn tocht in sneltempo verder doorheen de stad: “Ik werk liefst alleen. Omdat het rap moet gaan. Vroeger wou niemand met mij samenwerken, omdat ik zo hevig ben.”

Laatste aflevering De Vuilste Jobs seizoen 2

In de laatste aflevering van De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 2 duiken de kijkers mee de beerput in met Ercan en Murat. In het Wilrijkse appartementsgebouw moet daar de septische put elk jaar twee keer geledigd worden. De grote boosdoener bij verstoppingen zijn daarbij de vochtige doekjes, die niet biologisch afbreken, in tegenstelling tot wat op de verpakking staat. Willy trekt ondertussen naar de Vlaamse Ardennen met zijn hogedrukspuit om er mobiele toiletten te reinigen. Hij doet zijn job na al die jaren nog met evenveel passie en bedankt de kijkers voor het respect. 

Huurder vernielde appartement in zes maanden

Ook Ronny is een oude rot in het vak. Hij maakt al 50 jaar zwaar vervuilde huizen leeg. Zijn motto? “Niet lullen, containers vullen!” In Sint-Niklaas staat hem een grote klus te wachten. De huurder vernielde het appartement in amper zes maanden tijd. Eigenaar Walter kan het nog altijd niet geloven: “Ik zou nog liever in een varkensstal leven dan hier.” De schade is niet te omvatten: van een zelfgemaakte open haard in de badkamer tot kogelgaten in de ramen en kattenuitwerpselen die uit de ramen werden gegooid…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2022 /