Telefilm Alles van waarde over geloof en geaardheid | Cast & Verhaal

Geloof en geaardheid spelen een rol in de spannende Telefilm Alles van waarde. Deze is vanavond – vrijdag 21 juli 2023 – om 23.07 uur in de herhaling te kijken bij de EO op NPO 3. Deze telefilm verscheen in de reeks met onder andere De Zitting en Dwaalspoor. De cast van Alles van waarde wordt gevormd door onder andere Teun Luijkx, Abe Dijkman, Julia Akkermans, Sinem Kavus, Anna Keuning, Carly Wijs, Patrick Stoof en Lisa Smit.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 3 oktober 2021; we hebben het 21 juli 2023 bijgewerkt, omdat deze film weer op tv komt.

Alles van waarde

In de schaduw van een kerk worden ’s nachts twee mannen in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Anti-homo geweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte? De aangrijpende film Alles van waarde vertelt het verhaal van Marc, een gelovige man, getrouwd met zijn Amerikaanse vrouw Christy. Maar hij wordt verliefd op een man en worstelt met zichzelf, zijn geloof en zijn omgeving. Teun Luijkx* en Abe Dijkman* vertolken hoofdrollen in de Telefilm van Stanley Kolk naar een scenario van Cecilie Levy. Family Affair Films is de producent.

Gelovige homo’s

Alles van waarde is een fictief verhaal, maar wel gebaseerd op levensverhalen en ervaringen van gelovige homo’s die ook mee hebben gedacht bij de totstandkoming van deze film. Met deze film wil de EO de strijd inzichtelijk maken die een gelovige homo kan voeren met zichzelf, met God en met zijn omgeving om zichzelf te mogen zijn. De EO wil inzicht geven in de worsteling die christelijke homo’s kunnen ervaren en het gesprek rondom geloof en geaardheid verder ondersteunen.

Taboe op homoseksualiteit

Eindredacteur Arnoud Bruinier vertelt: “Helaas is homoseksualiteit in sommige kerken nog steeds een taboe: voor een (klein) deel van christelijk Nederland gaat deze geaardheid nog steeds niet samen met het geloof. Gelukkig wordt de groep kerken waar homo’s gediscrimineerd worden steeds kleiner en komt er steeds meer openheid rond het onderwerp. Het is belangrijk dat er daarbij niet alleen over, maar vooral ook met LHBTI’ers wordt gesproken. Ik hoop enorm dat deze film mensen raakt en zo het gesprek over geloof en homoseksualiteit een positieve boost geeft.”

Cast Alles van waarde

De cast van Alles van waarde bestaat uit Teun Luijkx, Abe Dijkman, Julia Akkermans, Sinem Kavus, Anna Keuning, Carly Wijs, Patrick Stoof, Lisa Smit en diverse andere acteurs en actrices. Over diverse leden van de cast van Alles van waarde hebben we eerder geschreven. Natuurlijk zetten we dat bij VlaamsKijken weer voor je op een rijtje.

Acteurs uit Alles van Waarde

  • Teun Luijkx zag je recent in Anoniem en Het jaar van Fortuyn. Ik ben daarnaast benieuwd naar Exen en Elixer. Hij speelde ook mee in Quo Vadis Aida. Verder ken je hem van Fenix, Retrospekt en niet te vergeten A’dam – E.V.A.
  • Abe Dijkman ken je bijvoorbeeld uit Willemspark (als Mees) en als Thomas uit Raveleijn. Hij speelde Manuel in De Ontmaagding van Eva van End. En hij zal in Only You te zien zijn.
  • Julia Akkermans is zo’n Nederlandse actrice die al verschillende keren op mijn blog is voorbij gekomen, bijvoorbeeld in het artikel over Keizersvrouwen of Papadag. Maar je zag haar ook in Rough Diamonds, Pink Moon en Dirty Lines.
  • Sinem Kavus speelde eerder de hoofdrol in Hoogvliegers, maar je zag haar ook in Sas heeft een SOA, Forever Rich en als Meltem in Mocro Maffia. Daarnaast zien we haar in de cast van Happy Ending.
  • Anna Keuning was eerder te zien in Toen wij de tijd hadden, Alles is zoals het zou moeten zijn en Centraal Medisch Centrum. We gaan haar eveneens zien in Rundfunk: Duco & Roy en Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn.
  • Carly Wijs is een Nederlandse actrice die in België woont. Je kent haar bijvoorbeeld uit de Netflix kerstfilm De Familie Claus. Ze is ook te zien in Oude Liefde met Gene Bervoets. Ze speelde Gerdi Verbeet in Het jaar van Fortuyn. Carly Wijs is actrice én schrijfster.
  • Patrick Stoof ken je bijvoorbeeld uit Smeris, waarin hij zowel de rol van Freddy als van Lars van Nuenen voor zijn rekening nam. Hij behoort daarnaast tot de acteurs in Komt een man bij de dokter. Daarnaast is Patrick Stoof* het gezicht van de Telfort reclames; hij speelt hierin een man die het eerst heel goed had en nu op de kleintjes moet letten.
  • Lisa Smit mag dan nog jong zijn; ze heeft al ontzettend veel rollen op haar naam staan. Zo speelde ze jaren Wendy – de dochter van Dokter Deen. Recent zag je haar nog als Pien Montijn in de nieuwe Baantjer en in Lena. En ze speelde één van de hoofdrollen in Ares.

Alles van waarde terugkijken

Wil je Alles van waarde terugkijken, dan kan dit ook via NPO Plus en NPO Start. Met een VPN Verbinding, kan dit ook vanuit het buitenland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2023 /