Soof 2 op tv kijken | Ontdek alles over cast en verhaal

Liefhebbers van Soof zitten al een hele tijd te wachten op de derde film. Helaas is die – door het coronagedoe – steeds uitgesteld. Nu wordt-ie in 2022 in de bioscoop verwacht. Gelukkig hoeven we niet zonder Soof; je kunt vanavond – dinsdag 28 december – om 21.56 uur de film Soof 2 kijken op RTL4.

Soof 2

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Dan ontmoet Soof de knappe chef-kok en foodie Bauke (Achmed Akkabi). Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor haar huwelijksproblemen is?

Cast Soof 2

In de cast van Soof 2 zien we tal van bekende Nederlandse acteurs en actrices. Met Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Achmed Akkabi, Dan Karaty, Daan Schuurmans, Lobke de Boer, Niek Schoemaker, Brent Schoemaker, Maryam Hassouni, Anneke Blok, Eva Laurenssen, Birgit Schuurman, Dick van den Toorn, Elise van ’t Laar en Miron Bilski.

De acteurs en actrices uit de cast van Soof 2 ken je verder van:

 • Lies Visschedijk ken je dus uit Soof, maar ze speelde ook mee in Singel 39 en de indrukwekkende serie Het A-Woord. Ze is daarnaast één van de actrices uit de cast van de Nederlandse Loft (waarin haar tegenspeler in Soof – Fedja van Huêt – één van de hoofdrollen speelt.
 • Fedja van Huêt speelde dus mee in de Nederlandse Loft, maar je zag hem recent ook in de hoofdrol in Vliegende Hollanders. Je kent verder van de Nederlands-Vlaamse serie Grenslanders. En ik ben persoonlijk erg nieuwsgierig naar de nieuwe serie Het Jaar van Fortuyn.
 • Achmed Akkabi leerde je kennen in Het Huis Anubis, maar inmiddels is hij toch bekender als dé man van Mocro Maffia (zowel voor als achter de schermen). Het vierde seizoen komt eraan en begon met Meltem.
 • Dan Karaty kennen we als jurylid van bijvoorbeeld So You Think You Can Dance, Dance Dance Dance, maar ook van Belgium’s Got Talent.
 • Daan Schuurmans speelde al in tal van Nederlandse films en series mee. Zoals de hierboven al genoemde series Vliegende Hollanders en Mocro Maffia, maar denk ook aan Nieuwe Buren, Bellicher en niet te vergeten Heer & Meester.
 • Lobke de Boer speelt in de eerste twee films de dochter van Soof; Sacha. Maar je kunt haar ook kennen van Hoe Overleef ik, Docklands en Noord Zuid.
 • Niek Schoemaker en Brent Schoemaker spelen de tweeling Dies en Bing.
 • Maryam Hassouni is bekend geworden met haar rol als Dunya in de tv-serie Dunya en Desie. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Oogappels en Flikken Rotterdam.
 • Anneke Blok ken je uit tal van Nederlandse series en films. Ze speelt Hansje in de Soof-reeks, maar we zagen haar bijvoorbeeld ook als Lenie in Onze Straat II. Wist je dat ze daarnaast in de Vlaamse serie Zuidflank meespeelde? Vanavond zie je haar ook in de film Wat is dan liefde.
 • Eva Laurenssen is op dit moment in de Nederlandse Dertigers te zien als Saar. Je zag haar verder onder andere in Meisje van plezierBella Donna’s en Frits & Franky.
 • Birgit Schuurman is de zus van Katja Schuurman. Ze speelt een belangrijke rol in Meisje van Plezier, maar je kunt haar ook kennen van De Eetclub en tal van andere films en series.
 • Dick van den Toorn ken je bijvoorbeeld van Loenatik, maar bijvoorbeeld ook als Wellespiet.
 • Elise van ’t Laar speelde bijvoorbeeld mee in Celblok H.
 • Miron Bilski zag je niet alleen in de Soof-films, maar ook in de serie als Slaveck.

Soof kijken

De film Soof 2 is dus bij RTL4 te kijken, maar wist je dat hij in België ook op Streamz staat? Helaas staan de serie en de eerste film daar niet op. In Nederland hebben Videoland kijkers wat dat betreft meer geluk. Zowel de eerste als tweede Soof-film zijn hier te kijken, net zoals de twee seizoenen van de serie (waarin de Vlaamse actrice Alejandra Theus ook meespeelt). Eventueel zijn de films en de serie (seizoen 1) ook verkrijgbaar op dvd. Wist je dat er zelfs een boek is bij de eerste film? Het boek van Soof – recepten voor het gezin en andere uitvreters. “Het leven kan wel wat peper gebruiken.” Dit heeft Sylvia Witteman geschreven.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2021 /