De Gevaarlijkste Wegen 2022 deelnemers zijn deze BN’ers

Nieuwsgierig naar wie De Gevaarlijkste Wegen 2022 deelnemers zijn? Wij zetten de bekende Nederlanders die meedoen aan dit NPO3-reisprogramma voor je op een rijtje. Het nieuwe seizoen van De Gevaarlijkste Wegen is vanaf vanavond – zondag 4 december – om 21.10 uur te kijken bij POWNED op NPO3.

De Gevaarlijkste Wegen 2022

Goed nieuws voor de liefhebbers van De Gevaarlijkste Wegen; er is weer een nieuw seizoen van het NPO3-reisprogramma. In elke aflevering trotseren twee Bekende Nederlanders die elkaar niet kennen samen de gevaarlijkste wegen van de wereld. Ze laten zich verwonderen door de ongerepte natuur, maken kennis met de lokale bevolking en verruilen hun luxeleventje voor spartaanse logeerplekken.

Seizoen 7 De Gevaarlijkste Wegen 

Tijdens hun verkenningstocht leren de twee deelnemers aan De Gevaarlijkste Wegen 2022 elkaar steeds beter kennen en ontstaan er mooie gesprekken en vriendschappen. Maar de emoties lopen geregeld op wanneer de nauwelijks begaanbare wegen om ongekende rijkunsten vragen. Slagen de avonturiers erin om hun reis door het woeste landschap tot een goed einde te brengen? In seizoen 7 van De Gevaarlijkste Wegen reizen de BN’ers door Kosovo, Turkije, Peru, Griekenland, Marokko, Italië, Costa Rica en Spanje.

Deelnemers De Gevaarlijkste Wegen 2022

De deelnemers die aan De Gevaarlijkste Wegen meedoen in 2022 zijn de volgende opmerkelijke duo’s. Je ziet meteen naar welk land de bekende Nederlanders afreizen en waar je ze van kunt kennen. Hieronder gaan we daar nog iets verder op in.

 • Intensivist Diederik Gommers & presentatrice Emma Wortelboer – Kosovo
 • Zangeres Sera & cabaretier en zanger Remco Veldhuis – Turkije (Trabzon en Anatolië)
 • Acteur en rapper Bilal Wahib & presentatrice Gwen van Poorten – Peru
 • Voormalig schaatsster Ireen Wüst & presentatrice Roxanne Kwant – Griekenland
 • Presentator Rutger Castricum & voormalig wielrenster Roxane Knetemann – Marokko
 • Autocoureur Tom Coronel & rapper Jacin Trill – Italië (De Appennijnen)
 • Zangeres Suzanne Klemann & acteur en scenarist Peter Sterk – Costa Rica
 • Voetbaltrainer Gertjan Verbeek & radio-dj Eva Koreman – Spanje (Picos de Europa – het gebied zag je ook al in We zijn er Bijna seizoen 2022)

Deelnemers ken je hiervan…

Nieuwsgierig waar je de De Gevaarlijkste Wegen 2022 deelnemers nog meer van kent? We hebben een overzichtje voor je. Over een aantal van de kandidaten hebben we namelijk op VlaamsKijken al eerder geschreven.

 • Diederik Gommers zag je ten tijde van de coronapandemie zo’n beetje dagelijks op tv. Wilma de Rek schreef recent het boek Intens over hem.
 • Emma Wortelboer is presentatrice van tal van verschillende programma’s, zoals Last Family Standing, Dat Snap Je Als Je Ouder Bent en Steken & Prikken.
 • Sera de Bruin is zangeres en cabaretier; ze heeft al mogen optreden met Ronaldo en gezongen met Justin Bieber.
 • Remco Veldhuis ken je van het duo Veldhuis & Kemper; je zag hem in de eerste Scrooge Live als verteller. Ook dit jaar is Scrooge Live weer te zien. Volg ons via onderstaande social media kanalen en je mist er niets over.
 • Acteur en rapper Bilal Wahib kwam in opspraak, na het zogenaamde piemelincident op Instagram (waarbij een minderjarige op zijn verzoek zijn broek naar beneden trok). Op dat moment zagen we de acteur en rapper overal en presenteerde hij diverse programma’s. Eind 2022 begint hij langzaam weer aan de weg terug te werken. Of er al nieuwe acteerklussen op hem wachten, durf ik nog niet te zeggen. Je zag hem het meest recent nog in bijvoorbeeld Red Light, Meskina, Mocro maffia en Commando’s.
 • Gwen van Poorten is presentatrice en schreef recent het boek Voeten in het stopcontact – #metznallen lekkerder leven over haar burn-out. Dat is dan weer meteen een aanrader voor de liefhebbers van het programma Out Of Office (en natuurlijk ook vice versa: wil je meer te weten komen over burn-out lees dan niet alleen het boek, maar kijk ook dat nieuwe programma. Misschien kan Gwen van Poorten wel de Nederlandse remake maken).
 • Ireen Wüst is recent gestopt met schaatsen. Ze is zes keer Olympisch kampioen en maar liefst achttien keer wereldkampioenen.
 • Roxanne Kwant is presentatrice bij RUMAG. Ook op TikTok is ze erg populair. Je zag haar recent nog in Perfecte Plaatje in Argentinië en Mart op de piste.
 • Rutger Castricum is presentator bij Powned. Recent zag je de presentator als tijdrijder in het programma De Tijd van Ons Leven. Dat Ruger Castricum meedoet aan De Gevaarlijkste Wegen met Roxane Knetemann vind ik dan ook extra interessant, omdat zij natuurlijk ook wielrenster is geweest en de dochter-van de bekende wielrenner Gerrie Knetemann.
 • Roxane Knetemann zien we op dit moment op tv als analist bij het wielrennen. Ze is daarnaast pedagoog.
 • Tom Coronel is één van de deelnemers waarvoor De Gevaarlijkste Wegen een ‘eitje’ moet zijn. Hij deed tenslotte al mee aan Dakar. Verder ken je hem natuurlijk van De Slechtste Chauffeur van Nederland.
 • Jacin Trill is rapper; hij staat onder contract bij Sony Music en werd bekend met hits als Kspreyopjebytch, rozeswoesh en Nikes.
 • Suzanne Klemann ken je van Lois Lane. Je zag haar ook in de documentaire Tot de laatste snik en  in Wie Is De Mol 2022.
 • Peter Sterk is acteur, schrijver en regisseur. Zo werkte hij mee aan Het Klokhuis en Dit Was Het Nieuws.
 • Gertjan Verbeek is op dit moment werkzoekend. Hij was coach bij onder andere Feyenoord, SC Heerenveen, AZ en FC Twenten. Naar eigen zeggen wil hij niet meer in Nederland als trainer aan de slag. Recent is de biografie over Gertjan Verbeek – recht voor z’n raap verschenen.
 • Eva Koreman is radio-dj (je kunt haar kennen van 3FM en 3 voor 12). Ze deed eerder mee aan Expeditie Robinson.

De Gevaarlijkste Wegen kijken

Wil je De Gevaarlijkste Wegen 2022 (seizoen 7) kijken, dan kan dit iedere zondag (vanaf 4 december) om 21.10 uur bij POWNED op NPO3 (na Bestseller Boy). De afleveringen zijn ook terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Hier kun je ook seizoen 5 en seizoen 6 van De Gevaarlijkste Wegen nogmaals kijken. Vanuit Nederland gaat dat heel eenvoudig. Wil je vanuit België NPO Start of NPO Plus kijken, klik dan op de link en ontdek hoe je dat doet.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 december 2022 /