Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven: De Tijd van Ons Leven

Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven zijn de Nederlandse tv-gezichten, die de strijd tegen de klok aan gaan in De Tijd van Ons Leven. In België gingen Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham de uitdaging aan en probeerde het beste van zichzelf te geven tijdens het WK tijdrijden. Ontdek in dit artikel meer over de Nederlandse remake, die iedere vrijdag (sinds 7 oktober) om 21.30 uur te kijken is bij PowNed op NPO1. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Start, maar daarover meer onderaan dit bericht.

De Tijd van Ons Leven

In de vierdelige serie De Tijd van Ons Leven strijden Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven tegen de beste tijdrijders ter wereld, maar vooral tegen zichzelf, ruim vier maanden lang. Kunnen zij zich, gesteund door gerenommeerde experts uit de wielersport, in een paar maanden tijd omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau? Hun onwaarschijnlijk ambitieuze doel: deelnemen aan het WK tijdrijden in Australië. In België zag je Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham in De tijd van ons leven.

Voorbereiding op WK tijdrijden

Deze serie is het verslag van de vier maanden durende onderneming van Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven om deel te nemen aan het WK tijdrijden. We krijgen te zien hoe ze dagelijks trainen, eten en slapen. Een proces dat al snel veel intensiever blijkt dan ze ooit hadden gedacht. Het leven als topsporter hakt in op hun lichaam en geest. Het gooit hun drukbezette leven en dat van hun gezin en omgeving overhoop. Welke opofferingen vergt professioneel sporten van een atleet en zijn/haar omgeving? Hoeveel factoren hebben invloed op een topsportprestatie? En vooral: Hoe maakbaar is een topsporter?

Rutger Castricum

Presentator en programmamaker Rutger Castricum (43) is een fervent hardloper, maar toch vooral recreatief sporter. Hij doet wat elke zondagse wielertoerist wel eens denkt: “Als ik er alles voor doe en laat, kan ik dan écht goed worden? Zo goed als een profrenner?” Wat we in ieder geval zeker weten, is dat hij een enorme, lichamelijke transformatie heeft doorgemaakt. Kijk maar eens naar de cover van zijn boek Mijn Ibiza van bijna tien jaar geleden.

Chatilla van Grinsven

Voor voormalig topbasketbalster Chatilla van Grinsven (31) is duursport één grote blinde vlek. Maar ze is ervan overtuigd dat ze net als vroeger in haar sportcarrière kan vertrouwen op haar lichaam. Kan ze haar oude topsportleven weer doen herleven in een totaal andere discipline? Dat Chatilla van Grinsven geen uitdaging uit de weg gaat, weten we natuurlijk al langer. Ze was tenslotte ook één van de deelneemsters aan The Big Balance, maar je zag haar ook in De Verraders en recent in Expeditie Robinson 2022.

De Tijd van Ons Leven kijken

De Tijd van Ons Leven is een productie van Fabiola en is sinds vrijdag 7 oktober wekelijks om 21:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt het programma terugkijken via NPO Start. Vanuit Nederland is dat heel eenvoudig; vanuit België (of een ander land) doe je dat met een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Helaas is de Vlaamse De Tijd van Ons Leven niet meer online terug te kijken.

Foto: Powned – Wessel de Groot.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 oktober 2022 /