Maksim Stojanac winnaar BV Darts 2022 – alles over finale

Maksim Stojanac is de winnaar van BV Darts 2022. De strijd in de finale ging tussen Francesco Planckaert, Maksim Stojanac, Tourist LeMC en Hans van Alphen. Ontdek in dit artikel alles over de finale van BV Darts seizoen 2 én natuurlijk over winnaar Maksim Stojanac.

Maksim Stojanac winnaar BV Darts 2022

Maksim Stojanac is de verrassende winnaar van BV Darts. Hij won de finale overtuigend. In de grote finale van BV Darts hakte hij de gedoodverfde favoriet Hans van Alphen – die in de halve finale korte metten maakte met Tourist LeMC – genadeloos in de pan. Met een 3-0 overwinning schrijft Maksim de BV Dartstitel met een dikke stift achter zijn naam en mag hij de felbegeerde wisselbeker, uitgereikt door BV Darts 2021 winnaar Andy Peelman, mee naar huis nemen. 

Maksim Stojanac wint BV Darts seizoen 2

“Ik zou kunnen zeggen dat ik de beste darter ben, maar dat is eigenlijk niet waar. Al heb ik nu wel heel goed gespeeld en vond ik vlotjes de triples. Dus ik ben super blij! Voor de finale heeft Tourist me achter de schermen gezegd dat ik de beker naar Antwerpen moest halen, dus dat heb ik gedaan!”, aldus een uitzinnige Maksim Stojanac, die vanaf 11 januari 2023 weer te zien is in #LikeMe seizoen 4.

De afleveringen van #LikeMe zitten er na seizoen 4 op. Dat betekent niet dat #LikeMe stopt; de castleden hebben nog volop plannen. Zo komt er nog een concert, maar er is meer, zoals je kunt lezen in #LikeMe stopt niet – cast over plannen.

Finale BV Darts 2022

Maar laten we eens verder in gaan op de finale van BV Darts. Francesco Planckaert, Maksim Stojanac, Tourist LeMC en Hans van Alphen vechten het uit in een bloedstollende en verrassende finale-aflevering van BV Darts. In twee kleppers van halve finales kruisen Hans van Alphen en Tourist LeMC de pijlen en gaan ook Maksim Stojanac en Francesco Planckaert de strijd met elkaar aan. Wie gooit zijn tegenstander genadeloos naar huis en strijd vervolgens voor de titel in de allesbeslissende finale? 

Maksim Stojanac vs Francesco Planckaert

‘Mad Maks’ Maksim Stojanac verzekerde zich op de valreep en met de hakken over de sloot van een ticket voor de finale-aflevering. Kan hij in de halve finale opnieuw verrassen tegen topfavoriet Francesco Planckaert? Die werd bij aanvang van het toernooi nog naar huis gespeeld, om daarna na een blessure van Omar Souidi terug opgevist te worden én op zijn kousenvoeten de tweede plek in de BV League te veroveren. Voor de gelegenheid zorgen ook hun ‘walk ons’ voor extra veel vuurwerk en spektakel.

Maksim Stojanac vecht zich terug in halve finale

De halve finale tussen Maksim Stojanac en Francesco Planckaert was een ware thriller. Francesco Planckaert kwam zelfs op een 2-0 voorsprong en stond dus met één been in de finale. Maar met een knap staaltje topdarts wist een ontketende ‘Mad Maks’ het tij volledig te keren en gelijk te spelen. Tijdens een zenuwslopende beslissende leg zaten de uitzinnige supporters op het puntje van hun stoel, maar uiteindelijk trok een verschroeiende Maksim aan het langste eind om daarna dus ook overtuigend de finale te winnen.

Hans van Alphen vs Tourist LeMC

Het titanenduel tussen Hans van Alphen en Tourist LeMC belooft alvast vonken te geven. Tourist LeMC bleef lange tijd dé te kloppen man van het toernooi, maar Hans van Alphen speelde in de BV League zijn tegenstanders van het kastje naar de muur en gaf ook de zanger met 3-0 een stevige pandoering. Neemt Tourist ‘Samurai’ LeMC revenge en hakt hij ditmaal ‘The Spartan’ in de pan? Ze vechten het uit op het scherpst van de snee. 

Lees hier alles over de BV Darts deelnemers 2022 (seizoen 2).

Winnaar BV Darts 2022

De winnaars van de halve finales smijten zich – en hun pijlen – een allerlaatste keer in de strijd voor de titel en de wisselbeker. Die wordt door de allereerste BV Dartskampioen, Andy Peelman, overhandigd. Wie uiteindelijk de winnaar wordt van BV Darts 2022 weten we in de avond van donderdag 8 december. De finale is te kijken vanaf 20.40 uur bij VTM2 en op VTM GO. Natuurlijk delen we wie er de winnaar is geworden van BV Darts seizoen 2.

Wie wordt winnaar BV Darts 2022? Alles over finale seizoen 2
Wie wordt winnaar BV Darts 2022? Alles over finale seizoen 2

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2022 /