Code van Coppens: seizoen 3 in Nederland met deze deelnemers

De Code van Coppens: de wraak van de Belgen is vanaf vanavond (zondag 23 oktober) terug in Nederland op tv met seizoen 3 én tal van bekende deelnemers. Lukt het de BN’ers om te ontsnappen in de acht gloednieuwe escaperooms van Mathias en Staf Coppens? In dit artikel ontdek je alles over het derde seizoen van de Code van Coppens in Nederland en de deelnemers.

Tip (voor de feestdagen): Code van Coppens The Game.

Code van Coppens Nederland seizoen 3

Code van Coppens (seizoen 3) is terug op SBS6. De Vlaamse broers Mathias en Staf Coppens hebben acht gloednieuwe escaperooms ontwikkeld waarin zij zestien BN’er-koppels opsluiten en onderwerpen aan experimenten en mysteries. Op afstand leiden de presentatoren de bloedfanatieke BN’ers naar de uitgang. Maar de weg ernaartoe? Die is onvoorspelbaar en zit vol angstaanjagende hobbels. Een hilarische tocht, met slechts één winnend koppel: het duo dat de uitgang als eerste weet te bereiken. Welke deelnemers aan Code van Coppens Nederland seizoen 3 (2022) gooien dit jaar hoge ogen?

Lees hier meer over Code van Coppens Nederland: seizoen 1 en seizoen 2.

De Code van Coppens deelnemers

Vanavond – op zondag 23 oktober – wordt de Code van Coppens in Nederland afgetrapt in een bakkerij. Maxime en Erica Meiland nemen het in Code van Coppen seizoen 3 op tegen deelnemers Edsilia Rombley en Jasmine Sendar. Daarna is het de beurt aan Kim-Lian van der Meij en Kees van der Spek, die het opnemen tegen Dave en Donny Roelvink. In de derde aflevering zien we Natascha en Natasja Froger tegenover Pim Muda en Anne-Marie Jung. Wendy van Dijk neemt het samen met haar zoon Sem op tegen Isa Hoes en haar zoon Merlijn Kamerling.

Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias strijden tegen Gordon en Ingeborg Sergeant (die elkaar kennen van K2 zoekt K3). In de volgende week zien we Teun Föhn en Albert Snoek de strijd aangaan tegen Klaasje Meijer en Gers Pardoel. Gevolgd in de voorlaatste aflevering door Francis van Broekhuizen en Laetitia Gerards vs. Corry Konings en Roy Donders. In de laatste aflevering van De Code van Coppens Wraak van de Belgen seizoen 3 zien we tot slot Amara Onwuka en Nicolien Kroon tegen Churandy Martina en Gregory Sedoc.

Meer over escaperooms en deelnemers

Nieuwsgierig naar de escaperooms en deelnemers uit Code van Coppens seizoen 3 in Nederland. We zetten alle titels van de escaperooms en de deelnemers op een rijtje en hebben dit aangevuld met wat meer informatie over de bekende Nederlanders. Wist je dat er zelfs een bekende Vlaamse behoort tot de deelnemers van Code van Coppens Nederland seizoen 3…

  1. Bakkerij: Zangeres Edsilia Rombley & actrice Jasmine Sendar vs. tv-gezichten Maxime & Erica Meiland. Maxime en Erica hebben advies kunnen vragen aan Martien Meiland, want die dit in het tweede seizoen in de eerste aflevering van Code van Coppens mee met Britt Dekker. Maxime en Erica Meiland zijn natuurlijk voor ons geen onbekenden; we schreven al vaker over Chateau Meiland. En Jasmine Sendar gaan we dan weer zien in de tv-serie Knokke Off.
  2. Titanic: SBS6-presentatoren Kim-Lian van der Meij & Kees van der Spek vs. broers Dave & Donny Roelvink. De Vlaamse lezers zagen Dave Roelvink recent nog in de uitzendingen van Special Forces VIPS, waarvan seizoen 2 ook is aangekondigd. Wist je trouwens dat Kim-Lian van der Meij ook schrijfster is?
  3. Verlaten Zoo: Natascha Froger & Natasja Froger vs. cabaretier Pim Muda & actrice Anne-Marie Jung. De Frogertjes kunnen thuis om raad vragen; eerder deed René Froger namelijk mee met zoon Didier (seizoen 1 aflevering 2). Over Natasja Froger schreven we natuurlijk eerder, omdat zij de presentatrice is van Voor hetzelfde geld. Actrice Anne-Marie Jung zag je recent bijvoorbeeld in Tweede Hans. En Pim Muda houdt wel van een uitdaging, zo zagen we in De Alleskunner VIPS.
  4. Frietkot/Kebab: Wendy & Sem van Dijk vs. Isa Hoes & Merlijn Kamerling. Sem is sowieso in zijn voordeel; hij was met vader Xander de Buisonjé al te zien in het eerste seizoen van de Code van Coppens in Nederland (in aflevering 3). Merlijn Kamerling heeft een indrukwekkende documentaire over vader Antonie gemaakt. Isa Hoes leerden we kennen als actrice, maar nu werkt ze ook veel als schrijfster. Isa Hoes en Merlijn Kamerling schreven recent samen het boek Je bent niet alleen.
  5. Tirol: Sportpresentatore Jan Joost van Gangelen & Fresia Cousiño Arias vs. Gordon & Ingeborg Sergeant. Gordon en Ingeborg leerden elkaar kennen bij K2 zoekt K3. Ingeborg is op dit moment in Vlaanderen te zien in het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd.
  6. Cinema: Teun Föhn & Albert Snoek vs. Klaasje Meijer & Gers Pardoel. Die eerste twee ken je uit het programma Urk. Terwijl we Klaasje en Gers natuurlijk in zowel Nederland als België bekend zijn. Klaasje uit K3 en Gers Pardoel zagen we recent nog als presentator van Come Dance With Me. Klaasje houdt wel van een uitdaging; ze deed ook mee aan The Big Balance.
  7. Nonnenklooster: Zangeressen Francis van Broekhuizen & Laetitia Gerards vs. zangeres Corry Konings & tv-persoonlijkheid Roy Donders. Over Francis van Broekhuizen schreven we recent nog, omdat ze te zien was in Summerschool 2022.
  8. 1001 Nacht: Meteorlogen Amara Onwuka & Nicolien Kroon vs. voormalig topsporters Churandy Martina & Gregory Sedoc. Je kent Gregory Sedoc bijvoorbeeld van Sportlab Gregory Sedoc.

Code van Coppens Nederland kijken (uit België)

Wil je Code van Coppens Wraak van de Belgen seizoen 3 (Nederland) kijken, dan kan dit iedere zondagavond om 20.30 uur op SBS6. Een uurtje later staat de aflevering op KIJk.nl. Vanuit Nederland kun je de video’s eenvoudig kijken; zorgen vanuit België (of een ander land) voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten. Dan kun je het Nederlandse nieuwe seizoen van Code van Coppens gewoon online kijken. Zin om meer afleveringen van Code van Coppens Nederland te kijken? Je ontdekt op Kijk.nl ook seizoen 1 en seizoen 2 van Code van Coppens: de wraak van de Belgen.

Code van Coppens België terugkijken

Ben je nieuwsgierig naar de afleveringen van Code van Coppens België? Daar hebben ze inmiddels er ook drie seizoenen op zitten, ga dan naar VTM GO. Hij geeft daarbij met een wereldbolletje aan dat je ‘m eigenlijk niet buiten België kunt kijken of via VPN. Nu is dat laatste toch niet (helemaal) waar. Zoals ik al in dit artikel schreef – over Belgische tv kijken in Nederland – lukt het mij via VPN Nederland wel, zowel via pc als smartphone kan ik de app op België zetten en gewoon de programma’s, series en films via VTM Go kijken.

Code van Coppens 2022

Maar we hebben nog meer goed nieuws over de Code van Coppens 2022. Niet alleen in Nederland is er een nieuw seizoen Code van Coppens; ook in België wordt momenteel gewerkt aan nieuwe afleveringen. Afgelopen augustus lazen we al op de site van VTM dat ze op zoek waren naar nieuw publiek, die vanuit hun luie zetel mee wilde kijken.

Code van Coppens Unlocked

Daarnaast is er in België nog iets heel gaafs! Vanaf 29 oktober kun je in de Stadsfeestzaal in Antwerpen namelijk zelf proberen te ontsnappen uit een escaperoom in Code van Coppens Unlocked. Je stapt dan letterlijk in de wondere wereld van Staf en Mathias Coppens in afwachting van het nieuwe seizoen. In de vijf verschillende kamers met thema’s gebaseerd op afleveringen uit de voorbije seizoenen, kunnen jong en oud aan de lijve ondervinden wat de BV’s hen op tv al eens voor deden. Niets voor jou geniet dan van een drankje in Brasserie Alchemie. Goed om te weten; de escape room van Mathias coppens is rolstoeltoegankelijk.

Wist je dat er daarnaast ook een Code van Coppens Escape room-game is voor thuis?

Foto: SBS6

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2022 /