Uma Vandemaele is De Mol, Sven Pede winnaar, Yens Wittebrouck genoot

Heb jij ook al gekeken naar de ontknoping van de finale van De Mol? Of was je misschien wel bij de spectaculaire live ontknoping in een tot de nok toe uitverkocht Paleis 12 in Brussel? We zagen hoe Uma Vandemaele zichzelf bekend maakte als de Mol, dat Sven Pede de groepspot van 26.390,- euro won en dat Yens Wittebrouck genoot, maar met lege handen achterbleef.

Uma is De Mol (seizoen 10)

Na 8 intense weken, 3 Canarische eilanden, 3 pech-exits en 1 wilde Mol-wissel is De Mol seizoen 10 op een spectaculaire manier uitgespeeld. Kandidate Uma maakte zichzelf bekend als Mol van het jubileumseizoen, en dat deed ze voor het eerst live voor maar liefst 11.000 enthousiaste fans in een tot in de nok uitverkocht Paleis 12. En dan zat er ook nog 1.216.118 kijkers voor de tv. Gemiddeld keken er bijna 1,3 miljoen kijkers naar het jubileumseizoen van De Mol.

Sven Pede winnaar De Mol

Met de uitzonderlijke finale werd televisiegeschiedenis geschreven op Play4 en GoPlay. Deze Mol-fans waren naar Brussel afgezakt vanuit alle hoeken van Vlaanderen en bepaalden allemaal mee hoe Sven Pede de mooie groepspot van 26.390 euro won, ten koste van Yens Wittebrouck die met lege handen -maar wel met een geweldige ervaring op zak- achterbleef. Daarmee is Sven Pede de winnaar van De Mol seizoen 10. Terecht? Laat je reactie op het tiende seizoen achter op onze Instagram.

De Mol seizoen 10

Het was een bewogen editie, vaak letterlijk met vallen en opstaan, maar dat weerhield presentator Gilles De Coster en de makers voor het tiende seizoen van het succesprogramma er niet van om voor de finale nog eens alles uit de kast te halen. Een ongeziene ontknoping voor een uitverkocht Paleis 12, met nog een allerlaatste spannende opdracht: een live-act waar ook het publiek én de kijkers thuis invloed op hadden.

Premier Alexander De Croo

Dat het decennium van De Mol niet onopgemerkt voorbij is gegaan is een understatement. Ook premier Alexander De Croo zakte samen met zijn gezin af naar Brussel om deze unieke onthulling vanop de eerste rij mee te maken, samen met heel wat Bekende Vlamingen en ook alle kandidaten van de afgelopen Mol-seizoenen. Café De Mol-presentator Dennis Xhaët sprokkelde op de rode loper de eerste reacties van de bekende gasten en dat kon iedereen live volgen via GoPlay en Play247.

Laatste aflevering De Mol seizoen 10

De Mol keert dit seizoen nog één keer terug op zondag 15 mei. In de laatste aflevering van dit seizoen onthult Uma Vandemaele hoe zij de Mol-wissel beleefde en hoe ze te werk ging om opdrachten te saboteren. Hoe beleefden de kandidaten deze uitzonderlijke ervaring? En zat er nog iemand op het foute spoor? Wat je daarna met je zondagavonden moet doen? Geen probleem: je hebt tal van De Mol spellen. Denk aan het bordspel, pocketspel, maar ook aan het De Mol Puzzelboek en het De Mol Vakantieboek.

10 mei 2022 /