Leef! met James Cooke – portretten van terminale levensgenieters

James Cooke maakt voor Leef! zes portretten van mensen die willen blijven genieten…tot hun laatste dag. Zodat deze levensgenieters nooit vergeten worden. Vanaf vanavond – maandag 22 februari – om 20.35 nieuw op Play4.

Zes terminale levensgenieters

John Beeckaert, Lien, Sylvia, Dimitri Decroos, Evy en Wouter Droesbeke. Zes heel verschillende mensen die allemaal zo ontzettend graag leven, maar waar een ziekte er anders over besliste. Hun tijd is beperkt. Binnenkort zullen ze voorgoed afscheid moeten nemen van hun familie en vrienden. Maar niet zonder een laatste bijzonder mooie en tastbare herinnering te maken voor zij die achterblijven.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

James Cooke maakt indringende portretten in Leef!

Ze laten James Cooke enkele dagen binnen in hun leven om een portret te filmen. Een souvenir om steeds opnieuw te bekijken. Samen met hen vervult hij ook een mooie laatste wens. Want dicht bij hen ontdekt James hoe liefde, vriendschap, humor en hoop een mens kunnen optillen als tijd plots heel kostbaar wordt. 

Dimitri Decroos

In de eerste aflevering maakt James Cooke kennis met Dimitri Decroos, 39 jaar en getrouwd met Stefanie. Samen met hun twee dochters wonen ze in Poelkapelle. Zes jaar geleden kreeg hij leukemie. Hij werd hiervoor behandeld met een beenmergtransplantatie, maar helaas stoot zijn lichaam die donor af. Genezen is niet mogelijk. Dimitri Decroos overleed een half jaar geleden.

Deelnemers Leef! James Cooke

In de volgende afleveringen van Leef! maken we kennis met John Beeckaert, Evy, Sylvia, Lien en Wouter Droesbeke.

John Beeckaert

John Beeckaert is 62 jaar, vader, gescheiden en makelaar in hart en nieren. Hij overwon twee kankers. Maar, een half jaar geleden vond men toch weer uitzaaiingen in z’n longen. John Beeckaert koos ervoor om zich niet meer te laten behandelen en zijn laatste maanden volop te be-léven. Op 30 december nam hij bewust afscheid en koos hij voor euthanasie. James leert John kennen als een bijzonder warme man en vader met een heel betrokken vriendenkring. Allemaal staan ze op hun eigen manier stil bij hoe erg ze hem zullen missen als hij er straks niet meer zal zijn.

Evy Zegels

Evy Zegels is 35 en heeft een dochtertje van 9, Amy Rose. De jonge moeder werd geboren met een hartafwijking. Haar jeugd bracht ze door in het ziekenhuis. Op haar 22e kreeg ze een donorhart, maar ook dat hart bleek een afwijking te hebben en er volgden nog veel meer operaties. Maar Evy Zegels is ook moe gestreden. En ze roept de behandelingen een halt toe. Nu leeft ze in een onzekere bonustijd.

Lien D’Alleine

Lien D’Alleine is 37 en heeft een dochterje van 7, Jasmijn. In 2019 kreeg Lien te horen dat ze een zeldzame vorm van galwegkanker heeft. Volgens de dokters heeft ze op dat moment nog maximum 2 jaar te leven. Lien wilt in de tijd die ze nog heeft er nog zoveel mogelijk zijn voor Jasmijn. Haar levensvreugde is indrukwekkend.  Een paar maanden na de ontmoeting met James Cooke verliest Lien op 20 februari 2020 haar zo moedige strijd.

Wouter Droesbeke

Wouter Droesbeke, een gepassioneerd muzikant van 53 vormt samen met zijn geliefde vrouw Krista een nieuw samengesteld gezin met 6 kinderen. Tien jaar geleden overwon hij blaaskanker en zeven jaar later ook darmkanker.  Maar een jaar geleden stak de gemene ziekte terug de kop op. Het verdict was keihard: nog maximum 6 maanden te leven. Intussen overleed Wouter op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Sylvia

Sylvia is een warme vrouw met een groot hart en vele vrienden. Ze is net geen 40 jaar en getrouwd met Rachid. Samen hebben ze twee zonen, Youssri en Redouan. Drie jaar geleden, bij de geboorte van Redouan, werd er bij Sylvia terminale lever- en darmkanker ontdekt.  Sylvia overleefde de prognose van de dokters al enkele keren.  En blijft vechten voor haar leven.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2021 /