Hoorspel Radi’O Zoutloos van Studio Orka

Theatergezelschap Studio Orka heeft een luisterverhaal gemaakt over het wel en wee in een woonzorgcentrum. De cast van Radi’O Zoutloos liegt er niet om. In dit hoorspel hoor je Ilse de Koe, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Philippe Van de Velde, Ineke Nijssen en Simon De Beleyr. Het verhaal gebaseerd op de voorstelling Zoutloos, die eerder werd gespeeld in woonzorgcentra in Vlaanderen.

Zoutloos

Wie herinnert zich nog de chain reaction van Zoutloos? Het memorabele moment in de voorstelling wanneer Palmira met haar magische krachten een pingpongballetje aan het rollen brengt en alle voorwerpen van de overleden rusthuisbewoners tot leven komen. Pure magie, zalf voor de ziel. Zoutloos ging in 2014 in Oostende in première, en toerde vervolgens langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland. Door corona kan de voorstelling nu niet toeren, maar geen nood. Studio ORKA vertaalde de voorstelling naar het ontroerend en hilarisch hoorspel Radi’O Zoutloos. 

Cast Radi’O Zoutloos

De cast van Radi’O Zoutloos wordt gevormd door Ilse de Koe, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Philippe Van de Velde, Ineke Nijssen en Simon De Beleyr. De lezers van VlaamsKijken herkennen daar vas een aantal nemen van. Over verschillende acteurs en actrices hebben we tenslotte al vaker geschreven. Hier een overzicht van de cast van Radi’O Zoutloos en waar je ze van kunt kennen.

Dominique Van Malder

Dominqieu Van Malder is één van de Vlaamse acteurs waar we de afgelopen tijd ontzettend veel over hebben geschreven. Zo is hij samen met Joris Hessels op dit moment op Radio Joe te horen met De Geallieerden. De afgelopen weken konden we van hem genieten met een special van Radio Gaga. Als presentator zorgt hij ervoor dat de zoektocht van De Bachelorette goed verloopt. En in Albatros – de reeks die hij mede-bedacht – konden we ook van hem genieten. Net als in de kortfilm Stella samen met Peter Van den Begin.

Ilse de Koe

Ilse de Koe ken je bijvoorbeeld van Bevergem, maar je zag haar ook in Belgica, als bioscoopmedewerkster in De Twaalf en recent nog in de eerste aflevering van Albatros. Daarnaast was ze te zien in Tegen De Sterren Op seizoen acht.

Steven Beersmans

Steven Beersmans ken je als Karel uit De Luizenmoeder. Wie Red Light heeft gezien zag ‘m ook nog heel snel voorbij komen…

Tania Van der Sanden

Tania Van der Sanden zag je recent in Fair Trade als moeder Martens. Maar ook in de laatste seizoen van De Zonen van Van As als Joske. En laten we ook haar rol in Het Eiland en In de Gloria (dé reeks die Tom Waes tipte) niet vergeten. Ze speelde ook mee in één van mijn lievelingsseries: Tom & Harry.

Ineke Nijssen

Ineke Nijssen was onder andere te zien als Martha in Vriendinnen. Ze was voor het eerst op tv te zien in Kulderzipken als Leidster Vidikooks.

Martine Decroos, Julie Delrue, Philippe Van de Velde en Simon De Beleyr waren vooral in het theater te zien.

Radi’O Zoutloos luisteren

Het hoorstel Radi’O Zoutloos telt zes afleveringen van ongeveer vijftien minuten. Je kunt ze op verschillende plekken luisteren. Vanaf dinsdag 23 maart zijn ze iedere dinsdag en donderdag om 14.15 uur bij Radio Kompas te luisteren. Zaterdag en zondag worden er compilaties aangeboden via www.ccdebrouckere.be.

Makers

De intro is gemaakt door Joris Hessels en Jozef Claeys. Jozef Claeys heeft ook de opname, montage, klankmontage, audiomix en muziek verzorgd. Met dank aan Tom Dupont, Walter Schudel, An De Broeck, Lucas Derycke, Flanders Boys Choir (dirigent: Dieter Van Handenhoven. Zang: Aeneas Aps). Radi’O Zoutloos is een productie van Studio ORKA in coproductie met De Grote Post, kleinVerhaal en TAZ. Met steun van de Vlaamse Overheid en Radio Kompas

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2021 /