Nora Gharib maakt muziekprogramma met Bart Peeters

Nora Gharib maakt een muziekprogramma met Bart Peeters. Merci voor de muziek – zoals het heet – is vanaf 5 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén te zien. Op mij heeft de actrice uit Patser veel indruk gemaakt toen ze bij Jan van Looveren te zien was, dus hier ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar.

Nora Gharib en Bart Peeters
Foto: VRT/Kaat Pype

Zelf zegt ze over het programma: “Ik had verwacht dat we vooral andere mensen zouden verrassen, maar ik ben zelf ook elke keer opnieuw verrast door wat muziek in bepaalde situaties allemaal kan betekenen voor mensen.”

Bart Peeters

Bart Peeters en Nora Gharib
Foto: VRT/Kaat Pype

Samen met Bart Peeters trekt Nora Gharib acht weken lang door Vlaanderen met Merci voor de muziek. Het duo verrast, troost, helpt en bedankt Vlamingen – en houdt hen af en toe eens voor de gek – met muziek. Dat belooft een fijne show te worden, want Bart Peeters staat bekend om zijn enthousiasme.

Nora Gharib in de make-over als bejaarde
Foto: VRT/Sarina Mannaert

Muziekprogramma met artiesten

De ene keer zorgen Bart en Nora zelf voor die muziek, maar geregeld schakelen ze daarvoor ook andere artiesten en muzikanten in. Een lange lijst van Vlaamse artiesten, zoals Bazart, Niels Destadsbader, Arno, Kommil Foo, Clouseau, Helmut Lotti, Dana Winner, Laura Tesoro, Natalia, Jef Neve, de cast van #Likeme, Nicole en Hugo, Stefaan Degand, Lucas Van den Eynde, operazangeres Liesbeth De Vos en nog veel andere artiesten dragen hun steentje bij. Van een gezongen huwelijksaanzoek tot een verrassingsmusical in de supermarkt, er is één rode draad: merci voor de muziek.

Make-over voor Nora Gharib en Bart Peeters
Foto: VRT/Sarina Mannaert

Black-out

Terwijl ik dit bericht lees, vraag ik me meteen af hoe het eigenlijk zit met Black-out. Nora Gharib zal ook te zien zijn in deze serie – die op zijn vroegst in de winter van 2020 op tv komt. Welke rol ze speelt, durf ik niet te zeggen, maar ze zal te zien zijn naast Sara De Roo en Geert van Rampelberg. Maar dat terzijde.

Wil je eerder genieten van haar acteerwerk, dan kun je Patser kijken.

Heavy Shit

Nora Gharib is sowieso van alle markten thuis. Vorig jaar heeft ze ook het boek Heavy Shit uitgebracht. Dit boek wil taboes bespreekbaar maken. Onderverdeeld in zes grote thema’s gaat dit boek in op de vragen die in die malende hoofden zitten: Hoe komt het dat ik zo moeilijk vrienden maak? Welke drugs bestaan er, en wat zijn de gevaren ervan? Ik voel me slecht in mijn vel. Met wie moet ik praten?  Nora Gharib zoekt naar genuanceerde antwoorden door te praten met experten, met ouders, met leerkrachten, maar vooral: met jongeren.

Merci voor de muziek: vanaf 5 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 augustus 2019 /